Olenkin maininnut aikaisemmin, että ruokavalioni on muuttunut kasvispainotteiseksi silloin, kun lapset ovat isällään. Siksi olen mielenkiinnolla seuraillut uusien lihattomien proteiinivalmisteiden esiinmarssia. Kaiken aloittanutta Nyhtökauraa en ole vielä(kään) livenä päässyt näkemään, mutta itseasiassa minua enemmän kiinnostikin Mifu, joka ei edes yritä olla lihaa, kuten Härkis ja Nyhtökaura. Jotenkin, kun lihanhimo on laantunut, niin miksi ihmeessä haluaisin tuotteen, joka yrittää imitoida lihaa??

Olen käyttänyt erilaisia juustoja ruuanlaitossa, ja sillä tavoin lisännyt ruokaisuutta kasvisruokiin. Monet ovat verranneet Mifua raejuustoon, ja siksi meinasin jo etukäteen innostua, sillä tykkään raejuustosta, ja olen sitä koittanut ruokaankin lisätä, mutta se sulaa eikä yhtään paranna ruokaa. Mifu lähti siis kokeiluun suurilla odotuksilla, kun sitä voi ruskistaakin! Tein tällaisen hyvin tyypillisen kasvishässäkän, jonka sekaan ruskistin Mifua. Fiilis kyllä vähän lässähti kun aloin Mifua pureskelemaan. Miten sitä kukaan vertaa raejuustoon? Mifu oli hyvin kumimaista, eikä se parantanut ruokaa millään lailla. Pettymys siis. Pitää varmaan kokeilla niitä lihankorvikkeita seuraavaksi!

Ootteko kokeilleet mitään näitä uutuuksia?

Terkuin

Miima

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 | 

Juuri tällä viikolla pyörittelin käsissäni Mifu rasiaa kaupassa käydessäni, mutta onneksi en ostanut, enkä taida ostaakaan tämän postauksen perusteella. Sen sijaan tänään tuli kokeiltua Härkistä, pannulla kuumensin ja sekaan tomaattimurska ja mausteet. Noh, ei mikään hitti, lapset sylki pois suustaan ja ei se minustakaan mikään makuelämys ollut. Vaatii ehkä vähän totuttelua ja voisi jossain toisessa muodossa olla parempaa.

-T-
2/14 | 

Aha. Jääkaapissa odottaa Mifu. Eka kertaa ostin mitään vastaavaa. Saa nähdä mitä tykätään. Ihan koko perheelle ajattelin jonkun pastan siitä tehdä.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mä mietin, että meniköhän se kumimaiseksi koska ruskistin sen, vai onko se alunperinkin sellaista. Toivottavasti saatte hyvää aikaiseksi! Eihän se oikein miltään maistu, joten maku ei varmaankaan kellään töki - mua vaan haittasi tuo suutuntuma, ja se, ettei se tuonut ruokaan mitään plussaa.

-T-

No lapsihan hihkui innoissaan! Hän on melkoisen nirso eikä mikään hyvä syömään. Hänen lemppariansa on kuulemma nyt Mifu :). Menihän se aikuisillakin ihan hyvin. Ostin sitä aurinkokuivattu tomaatti Mifua. Tein siitä maissin, ruokakerman ja mausteiden kanssa pastakastikkeen. Yllätys oli suuri, kun odotukset ei olleet korkealla ja lapsi riemastui. Hieman kumimaista oli, kuten fetajuusto lämpimänä.

Vahteristonemäntä
3/14 | 

Osuitpas taas kohdalleen postausaiheessa - mulla Härkis odottaa jääkaapissa :)

Mifua pyörittelin minäkin käsissäni kauppareissulla, mutta päädyin kuitenkin härkikseen. Ajattelin ujuttaa (vaatinee jauhamisen sauvasekoittimella?)härkäpapuvalmisteen lihapullataikinaan eli sen edes yritä tarjota sitä sellaisenaan lapsille. Mutta jos saisi edes korvattua osan lihansyönnistä kasviksilla.

Nyhtökauraa olen etsinyt, mutten ole onnistunut löytämään. Kyllä nämä vaihtoehtoproteiinit kiinnostavat, mutta ehkä ne tosiaan vaativat vielä tuotekehittelyä tai jotain.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Tuu sitten kertomaan miten meni Härkiksen kanssa! :D Mulla meni nyt vähän kiinnostus kokeilla noita muita, en jotenkaansa usko että maku näissä on se pointti, vaan se, että on proteiinia muusta kuin lihasta. Ja se taas on vähän ristiriidassa sen kanssa, että mulle ruuassa se maku olis aikasta tärkeässä osassa :P

Saara Hurlumhei
Liittynyt18.5.2016
4/14 | 

Minä pidin kovasti Härkiksestä bolognesen muodossa, samoin muu perheeni (mies ja lapset 4v. ja 1,5v.). Tänään kokeillaan chili con Härkistä. :)

Tuohon Härkis-bologneseen löytyy resepti täältä: http://www.vauva.fi/blogit/hurlumhei/hurahdusvaara-kolme-kasvisruokaa-jo...

Kannattaa testata vähän eri muodoissa noita uusia kasvisproteiineja. Varmasti löytyy maistuvia versioita. :)

Oma blogini: Hurlumhei!

Löydät blogini myös somesta:

Facebook / Instagram / Twitter

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Saa nyt nähdä jaksaako säätää noiden kanssa... Kiitos reseptivinkistä :) Meillä noi ei tykkää mistään tomaattipohjaisesta (eivät syö edes ketsuppia), joten pitäisi kehitellä toisenlaisia versioita.

Vierailija
5/14 | 

Meillä testattu sekä Härkis että nyhtökaura. Nyhtiksestä tykätty enemmän, mutta Härkiskin ok kunnolla valmistettuna. Esim. bolognesessa kunnon tomaattikastikkeen ja mausteiden kanssa vähintään 20 minuuttia haudutettuna oikein mainiota ja sama kastike toimii myös lasagnen täytteenä. Kelvannut mainiosti myös 2- ja 5-vuotialle.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Mä luulen, että nyhtökaura sopisi minun makumaailmaan paremmin. Mutta en ole tosiaan tuotetta koskaan nähnyt, joten pääseeköhän siitä koskaan kokkaamaan, heh :D

Vierailija
6/14 | 

Nyhtökauraa lapset moitti, mies rakasti, mutta se ei sovi kastikkeisiin koska muuttuu mössöksi. Mifusta tein munakasta uunissa ja Mufu sulautui massaan niin että siitä tuli kuohkeaa, ei yhtään kumimaista. 5v ja 8v lapset söi kun söikin, mies rakasti myös tätä.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Okei, ehkä pitää kokeilla Mifua ilman ruskistusta! Nyhtökauraa en ole bongannut edelleenkään, tosin en ole nyt etsinytkään (missähän hyllyssä se mahtaisi piileskellä)...

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla