Meiltä on Leville reilut 700km. Siinä missä Helsingistä on hirmu kätsää hypätä yöjunaan ja matkustaa mukavasti kiskoja pitkin suoralla yhteydellä, niin täältä Itä-Suomesta on ihan toisin. Ollaanhan me kerran teinien kanssa matkattu Ylläkselle junalla, mutta se nyt ei ollut lainkaan yksinkertaista: eka Kuopiosta Tampereelle, ja siellä odottelua keskellä yötä, että pääsi yöjunan kyytiin kohti Kolaria. Ja Kolarista sitten vielä bussimatka, ja sieltä pysäkiltä suksien raahaus jalan majoituspaikkaan. Juuei tullut mieleen tehdä noin pienempien kanssa.

Ajelimme siis autolla tällä kertaa. Tila-autoon mahtuu just minä ja lapset sekä mun vanhemmat. Ajovuoroja vaihtelimme iskän kanssa. Minä ajattelin, että tuollainen reilu 700km, mikä tarkoittaa pysähdyksineen helposti jotain 11 tuntia autoilua, menisi lasten kannalta parhaiten öiseen aikaan. Että nukkuisivat kivasti suurin piirtein koko matkan, ja perillä sitten pääsisivät heti touhuamaan uuteen päivään. No miten kävi? Eivät nukkuneet ei. Tai siis joo, pätkissä nukkuivat toki aika paljonkin, mutta ei mitenkään yöunien veroisesti. Sitten ne simahti yksi toisensa jälkeen päivällä sohvalle, ja nukkuivat tuntikausia. Yhtä ei saatu hereille edes päivälliselle! Raskasta oli tietty aikuisillekin, jotka eivät nukkuneet koko ajomatkan aikana. Meni harakoille koko päivä kaikkien osalta!

Takaisin ajoimme päivällä. Ja sitä matkaahan riitti aamusta iltaan. Koko päivä autossa. Akut ja vara-akut tuli käytettyä kaikista laitteista. Todella tylsää, mutta tosi reippaasti noi matkusti! Lapset oli sitä mieltä, että päivällä oli kaikesta huolimatta kivempi matkustaa, vaikka olikin tosi tylsää. Ilmeisesti autossa vaan on niin huono nukkua.

Eli periaatteessa sama vaikutus, ajoipa yöllä tai päivällä. Päivällä ajaessa menee koko päivä autossa, eli päivä ihan harakoille. Vaikka ajaisi yöllä, niin silti menee seuraava päivä ihan ohi. Kumpikin tapa ihan yhtä hyvä tai huono. Eskarilainen oli vähän sitä mieltä ettei haluaisi ensi vuonna matkustaa noin kauas. Muut olis vähän sitä mieltä, että Ylläkselle. Saapa nähdä miten meille käy...

Onko teillä tullut pitkiä ajomatkoja kokeiltua, ja miten sen hoiditte?

Terkuin

Miima

Kommentit (2)

Hannis
1/2 | 

Päivällä on ajettu täältä etelästä pohjoiseen. Ei noi meidän lapset kuitenkaan nukkuisi. 12-13h automatka ja alle 2 v nukkui 3x30min mennessä ja 2x30min tullessa. Kesällä kyydissä 5v ja melkein 2v. Hyvin meni pienemmälle laitettiin piirretyt pyörimään vasta noin 100km ennen mökkiä. Isompi pelaili välillä vähän tabletilla. Muutamia uusia leluja oli ja kirjoja ostin pienemmälle kirppikseltä ja isommalle karkkia. Menomatka oli melkein isomalle raskaampi kun odotti niin kamalasti, että päästään perille. Toivottavasti matka menee yhtä hyvin taas maaliskuussa.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

On se kyllä karmee matka istua autossa! Hyvä että ootte saaneet matkat toimimaan! Meillä pienimmälle tulee huono olo jos katsoo alaspäin jotain laitetta, eli ei auta pelata tai kattoo mitään :( Nyt paluumatkalla kuunteli äänikirjoja, niin meni ihan ok. Mutta innostunut ei ollut seuraavasta pitkästä matkasta :/

Kivaa hiihtolomaa teille sitten aikanaan, mäkin haluun! :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla