Mulla on ollut silmälasit 12-vuotiaasta. Siinä missä alkuvuodet meni silmälasien käyttöä vältellen, ja välillä käytin lähinnä piilareita, niin viimeiset vuodet ne on kuuluneet imagoon aika vahvasti. Ja olen pitkälti tiennyt, että minkälaiset pokat haluan seuraavaksi. Yleensä olen saanut niitä sitten jahdata vähän pitempään, mutta olen kuitenkin lopulta löytänyt mieluisia pokia. Nyt en kuitenkaan tiedä, että mitä seuraavaksi haluaisin. Toisaalta kaipaisin vaihtelua, mutta tuntuu, etten voi mitenkään löytää parempia pokia kuin nämä nykyiset pyöreät.

Ja miten sitten kävi? No mulla alkoi himottaan silmien laserointi. Sitten ei tarttis pokia ollenkaan! Mutta siinä tökkii aika paljon se, että mentäis mun silmiä sörkkimään, hui! Ihan jo se, että silmät levitettäis auki niillä jutskilla, järkyttää. Saatikka sitten mitä sen jälkeen siellä tehdäänkään. Huh. Tässä harkitsen, että uskaltaisinko mennä edes siihen ilmaiseen arviointiin. Joten nyt olis kiva kuulla, että onko joku käynyt operaatiossa? Oliko kauheeta, ootteko tyytyväisiä, kertokaa kaikki!?

Terkuin

Miima 

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 | 

Hei,

sama homma minä sain eka rillit 12 vuotiaana, ja enkä tykännyt käyttää niitä lainkaan. Minulla on kuivat silmät eivätkä piilarit enää jossakin vaiheessa enää sopineet (silmät tuntuivat koko ajan roskaisilta ja tuntui että ne hankasivat). Varmaan harkitsin leikkausta 10 vuotta, minuakin kauhistutti silmien sörkkiminen (en pysty katsomaan tv:stä, jos näytettään ko. leukkaus tai jotain vastaavaa silmiin kohdistuvaa). Mietin kovasti sitä jos kaikki ei menekkään ok ja jos tulee jotain kompikaatioita ja miten pysyn paikallaan toimenpiteen aikana. Mutta toisaalta mietin kaikki etujakin....uskaltauduin leikkaukseen 4 vuotta sitten, enkä kadu asiaa ollenkaan, painvastaoin mietin, että miksi en ollut tehnyt sitä aiemmin!  Ei tarvi enää varoa lasten hyppimistä ja pomppimiasta (silmälasit olivat jatkuvasti vääntyneet ja vinot), urheileminen on mukavampaa (silmälaseja täytyi koko ajan korjailla ja nostaa ylemmäs nenälle), pakkasella ei huurustumisongelmaa, pystyy käyttämään aurinkolaseja. Näkö on ainakin vielä pysynyt hyvänä, jossakin vaiheessa varmaan ikänäkö alkaa vaivata :)

Toimenpiteeni jälkeen myös työkaverini uskaltautui leikkaukseen ja hänkin on erittäin tyytyväinen.

Virpi

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Kuulostaa kyllä hyvältä! :) Tuo ikänäkö vähän kyllä mietityttää, että jos kohta tarvii sitten kuitenkin taas lasit, vaikka käviskin operaatiossa... Noh, varasin nyt kuitenkin ajan siihen kartoitukseen, katotaan mitä mieltä oon sen jälkeen :)

Vierailija
2/8 | 

Moi,

Minulla leikkauksen teho kesti kolme vuotta, odotusaikana huononi ja taas on lasit päässä. :( Kalliita vuosia tuli rillittömänä (reilu 1000eur/ v), vaikka mukavaa se kieltämättä oli. Leikkauksen jälkeen pitää huolehtia silmistä paljon tarkemmin kuin ennen sitä, hingata ei saa ja ainakin minulla kuivuu tosi paljon, eli nyt olen naimisissa myös tippapullojen kanssa. Näöntarkastukset pitäisi käydä silmälääkärillä, siitäkin tulee lisäkuluja jatkossa. Kaikki tuttavani, joiden silmät on laseroitu, ovat myös palanneet lasien käyttäjiksi näön huononnuttua uudestaan.

Itse leikkaus oli helppo, sai rauhoittavaa lääkettä halutessaan, eikä sattunut lainkaan. Pää tuettiin paikoilleen, ainoa mikä jännitti oli että käskettiin tuijottaa jotain tiettyä pistettä koko ajan, enkä ollut varma pystyisinkö siihen.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Kääk no toi ei kuulosta hyvältä! Mikä leikkaustekniikka sulla oli? Odotus- ja imetysaikana voi näkö muuttua ilman leikkauksiakin, ja niitä mulla nyt ei ole enää tulossa, mutta ikänäköhän se jossain vaiheessa tulee kaikille. Vaikeeta, en tiiä!!!! :D

Vierailija

Femtolasik -leikkaus tehtiin. Itsessään todella nopea operaatio, ihmisiä tuli ja meni kuin liukuhihnalta, ja lisäksi toipuminen leikkauksesta oli nopeaa. Mulle jäi toiseen silmään vähän miinuksia ja jotain sakkaa sinne leikattujen läppien alle lillumaan, mutta se töhnä on ajan myötä sieltä hävinnyt kuulemma.

Tuolloin, onkohan siitä nyt viitisen vuotta, kerrottiin että raskaaksi ei saa tulla puoleen vuoteen leikkauksen jälkeen tai se voi vaikuttaa näköön huonontavasti. Mulla oli väliä siis tuo 3vee, että aika suuret on marginaalit. ;) En ole viitsinyt lueskella, mitä lupailevat nykyisin.

Tarkoitus ei ollut säikytellä tai latistaa intoa leikkaukseen, voihan olla että sinulla tulokset olisivat pysyväisempiä. :)

Vierailija
3/8 | 

Toi silmien kuivuus on enemmän sääntö kuin poikkeus leikkauksen jälkeen. Leikkaava lääkärikin myönsi jossain lehdessä kun luin aiheesta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla