Täällä on ollut aivan huikean hienoja aurinkoisia pakkaspäiviä! Minusta ihaninta on kevättalvella, kun aurinko paistaa, mutta on vielä oikeasti talvi, ja valo kimmeltää lumella. Tänä vuonna aurinko on minusta aika aikaisessa - nytkö se jo meinaa keväistää?

Siinä missä sää on suosinut, niin muuten ei ole ollut ihan niin kivaa. Meillä on perheen pienemmistö, Herrat Keltainen ja Vihreä, yskineet jo kuukauden. Lääkärissä on käytetty, diagnoosina "se on tää sitkeä virus mitä on liikkeellä", korvat ja keuhkot puhtaat. Se mikä mua eniten rassaa on se yöllä yskiminen - minähän se olen, joka silloin valvoo. Huvittavinta on, että eskarilainen ei edes itse tiennyt yskivänsä yöllä - siis miten muka ei itse herää yskimiseensä?? Oli miten oli, yskät riittäis jo kiitos...

Onko teillä oltu terveinä?

Terkuin

Miima

Kommentit (4)

Kati Ei ihan vielä
1/4 | 

Tänä talvena on kyllä kaikenmaailman tauteja riittänyt. Me onneksi ollaan selvitty pelkillä pikkuflunssilla ainakin tähän asti. Paljon pahemminkin olisi voinut olla, mitä nyt on labrassa käsien läpi kulkenut ensin järjetön määrä influenssanäytteitä joulun tietämillä ja nyt taitaa mennä käsien läpi huomattavia määriä noro- ja rotanäytteitä. Myös mycoplasmainfektioita on liikkeellä ja sehän aiheuttaa monesti vetämättömän olon lisäksi tosi sitkeää yskää... Toki myös ihan perus virusflunssa sitä saattaa tehdä. Itse yskin monesti koko talven, kun huoneilma on niin kuivaa ja keskuslämmitys kuivattaa sitä entisestään.

Paranemisia teille! Kaunista on kyllä ollut. Jotenkin sitä on vain juuri nyt työpäivien jälkeen niin naatti, ettei jaksa edes ulos kuvailemaan mennä. Alkoiko kevätväsymyskin jo nyt? :D

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Ei noillakaan ole ollut kuumetta tai muuta, yskä ja vähän nuhaa vaan, ei ole tullut poissaoloja. Mutta riittäishän tuo jo, minä haluaisin nukkua yöni! :D Ja toivoisin tietty, että tämä kuittaisi meidän sairastelukiintiön vaikkapa puoleksi vuodeksi :P

Ymmärrän kyllä ihan täysin, että työpäivän jälkeen haluaisi vaan nostaa jalat ylös ja huokaista. Mutta ehkä silloin tällöin kannattaa silti vääntäytyä ulos jos on hieno sää - tiiän että sinäkin olet visualisti ja tää on ihan parasta aikaa :)

Vahteristonemäntä
2/4 | 

Teilläkin...Tsemppiä!

Meillä on sairastettu nyt kuukausi putkeen ja nyt näyttäisi siltä, että päästään maanantaina pikkuveikan kanssa korvakontrolliin ilman uutta tautia (kop kop). Ensin pikkuveikka sai kovan kurkkukivun, jonka kanssa ei voinut edes syödä ja korviinhan se sitten meni puhkaisten pian tärykalvonkin. Voi sitä tuskaa. Sitten oli isoveikan vuoro - täysin sama kuvio. Ei kuumetta, mutta veto niin poissa, ettei kouluun kyennyt ja kurkku aivan tulessa - ja märkäinen korvatulehdus, jota hoidettiin ab-kuurilla. Sitten oli isännän vuoro. Hänellä ab-kuuri ei purrut ja lopulta veteli Tramalia, kun Buranakaan ei taltuttanut kurkkua. Lääkekuuri päättyy tänään ja nyt alkaa mies olla viimein tolpillaan. En ymmärrä, miten olen itse säilynyt terveenä tässä parantolassa. Ainiin, eihän mulla ole varaa sairastua, kun pitää olla se hoitaja.

Yölliseen kovaan yskään suosittelen antamaan ihan kunnon kodeiinipohjaista  yskänärsytystä hillitsevää yskänlääkettä (reseptitavaraa). Ja tämä on ihan omaan kokemukseen perustuvaa, ei mikään sairaanhoidollinen näkökulma sitten. Yskä ei aina lähde yskimällä (vaikka joku koulukunta kuulemma niin väittääkin), vaan se vie koko perheen voimat. Meillä ei valvota yskän kanssa. Enää. Annan lääkkeen lisäksi kunnon annoksen hunajaa yskäiselle lapselle ennen nukkumaanmenoa ja tuplatyyny pään alle.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Auts, teillä on ollut vähän kipakampi tauti - toivottavasti nyt saatte olla terveinä! Noi on tosiaan olleet ihan touhukkaina ja tolpillaan, mutta yskä vaan jatkuu - ja minä tässä olen se väsynyt kun heräilen yskimiseen :P Toinen on ottanut hunajaa ja se on auttanut kohotetun asennon kanssa. Pienimmäinen ei suostu hunajaan eikä oikein meinaa pysyä tyynykasan päällä :P Veikkaan että yskänlääkekään ei menisi alas :/ Onneksi se yöllä yskiminen ei ole ollut jatkuvaa, vaan silleen muutaman yön sykleissä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla