Mä ihan hölmistyin, kun lueskelin jotain nettilööppejä, ja siellä oli listattu hiihtolomien suosikkikohteet. Ja ne oli siis ulkomaisia rantaloma-kohteita! Siis häh? Kun mä aattelen silleen, että jos hiihtolomalla johonkin mennään, niin tietenkin pohjoiseen päin. Hiihtämään, laskettelemaan, lumessa peuhaamaan, niinku toi loman nimikin vihjaa! Ja tietysti, koska lapset tykkää, niin siihen voi sitten yhdistää kylpylää ja sen sellaista. Meillä ei loma ole vielä, mutta ollaan menossa Rukalle lumilomailemaan, ja kylpylöidään ja Angry birdseillään oletettavasti myös. Mutta että rantalomalle? Mä olen jotenkin ajatellut, että syysloma on noitten aurinkolomien aikaa. Onko tähän aikaan edes lämmintä jossain kanarialla? Hämmentävää.

Millaisia hiihtolomasuunnitelmia teillä on, ja jos lähdette reissuun, niin haluatteko hankia vai hiekkarantoja?

Terkuin

Miima

Kommentit (14)

tessa
2/14 | 

mä itse henk.kohtaisesti inhotan talvea, lunta, hiihtoa ja kaikkea siihen liittyvää ja juu tultiin juuri kanarialta, oli lämmintä 30 astetta eli jokainen tyylillään.

Kati Ei ihan vielä
3/14 | 

Ja kotiympyröissäkin voi olla :D Suunnitelmissa on ensi viikolla (jos ihania talvikelejä piisaa) käydä ainakin pilkillä tai luistelemassa järven jäällä (perata tytön vaatekaapista pienet pois, tehdä ammattiosaston tehtäviä jne.)

Taru
4/14 | 

Kaikki käy; lumi, rantaloma ja koti. Just tultiin talvilomalta kanarialta. Lämmintä oli ja nautittiin. Vielä jää silti aikaa nauttia talvesta, se kun on kuitenkin aika pitkä. Hiihtoloman nimi on muuten muutettu talvilomaksi jo aikoja sitten ainakin useimmissa kouluissa, mutta hiihtoloma elää puhekielessä varmaan ikuisesti.

Vierailija
5/14 | 

Miksi mennä lumen keskeltä lumilomalle? Enemmän mua hämmentää se. Teillä taitaa olla lumiolosuhteet ihan kotikulmilla. Mutta oikeesti mua ei hämmennä muiden lomatavat ollenkaan. Kaikki tavat lomailla on ihan tosi kivoja ja oikeita.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Siis mua hämmensi se, että mä en ollut ollenkaan tajunnut, että tämä olisi jonkinlainen sesonkiaika aurinkolomailulle, ei muiden lomavalinnat. Tietenki kaikki lomat on kivoja ja oikeita, hassu!

Vierailija
6/14 | 

Tämä kommentti tulee nyt vähän jälkijunassa, mutta sopii mielestäni tähän postaukseen. Olen lukenut blogiasi pitkään ja kahden lapsen työttömänä yksinhuoltajana ihmettelen, kuinka voit samankaltaisessa tilanteessa ylläpitää tuollaista elintasoa? Ihan puhtaasti mielenkiinnosta kyselen, en tarkoita olla tunkeileva enkä epäkohtelias. Suomessa raha-asioista ei yleensä puhuta, mutta minä en ole koskaan ymmärtänyt, miksi näin ei voitaisi tehdä. 

Sen olen blogistasi ymmärtänyt, että ostat vaatteet ym. useimmiten alennuksesta, mutta minua kiinnostaisi tietää, miten sinulla on varaa matkustella lasten kanssa noin usein? Oma elämä tuntuu yhdeltä kituuttamiselta, ja minulla on lapsia puolet vähemmän... joten jos voit antaa jotakin selitystä (ja vinkkejä yksinhuoltajille!), uteliaisuuteni olisi tyydytetty. :) Pidän blogistasi ja ihailen aktiivista elämäänne. Itse olen suht tuoreen eron jäljiltä aika väsynyt ja totuttelen uuteen elämänvaiheeseen.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No kyllähän mä kauheesti tarjouksia kyttäilen. Tämäkin Rukan reissu on sellainen Holiday clubin tutustumisloma, jossa pitää siis käydä kuuntelemassa se pakkomyyntiluento. Olen ollut noissa aiemminkin (ja postannutkin siitä), mutta ei ole ollut mielestäni paha, kun olen sanonut suoraan että olen 4 lapsen työtön yksinhuoltaja - eipä siinä kauheesti lomaosakkeita ostella, mutta kiitos halvasta lomasta :D

Sitten voisin veikata, että periferiassa asuminen tulee jokseenkin halvemmaksi. Ja perus-pihihän minä olen, en osta mitään hankintoja normihinnalla. Silloin kun mä erosin, niin tein ihan sellaiset taulukot, että mitä rahaa tulee, ja mitä menoja on, niin että näki sen mitä on käytettävissä, ja sitten eli sen mukaan. Edelleen säästän kauppakuitit ja katon joka kk, että mitä tuli laitettua kauppaan, vaikka se ei oliskaan tarpeen. Ei mulla sen kummempia vinkkejä ole, kuin että seuraa mihin sitä rahaa menee, ja hallitsee rahankäyttöä. Itse olen aina pyrkinyt säästämään jemmaan, ja yleensä siinä onnistunutkin, joten on sitten mistä ottaa vaikka reissuun silloin tällöin.

Kovasti tsemppiä uuteen elämäntilanteeseen! Se ottaa aikansa, että löytyy uudet uomat elämälle, siinä on niin monia palikoita, mitkä pitää kasata uudelleen. Mutta kyllä sä selviät! :)

Vierailija

Kiitos kannustuksesta! Onhan tässä tilanteessa sulattelemista, kuten varmasti tiedät. Ihailen suuresti tuota taitoasi hyväksyä kulloinenkin elämäntilanne ja ns. pelata niillä korteilla, jotka olet saanut. Minäkin seuraan rahankäyttöä ja vaikka saan rahat riittämään, olo on jatkuvasti turvaton ja murehdin jo "hieman" hyvissä ajoin mm. lukiokirjojen ostamista (isompi lapsi on 12, enkä edes tiedä, haluaako hän aikanaan mennä lukioon) ja lapsilisän päättymistä 17-vuotiaana. Minä olen varmaan ihan syntyjään herkästi stressaantuvaa tyyppiä - ainakin tällaiset elämän kriisitilanteet saavat minusta kamalan murehtijan esiin. En toki tiedä, miten asiat olet syvällä sisimmässäsi kokenut blogiverhon sillä puolen, et ehkä halua paljastaa syvimpiä kipupisteitäsi blogissasi. Mutta tällaisen pessimismiin taipuvaisen Ihaa-aasin silmiin vaikutat ihailtavan myönteiseltä ja elämässä eteenpäin menevältä - yritän ottaa opikseni! 

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Minä olen sen luonteinen ihminen, että kaipaisin kovasti vakautta kaikilla osa-alueilla. No sitähän ei ole eron jälkeen ollut tarjolla - kaikki on hirveen epävarmaa, kun ei ole töitä (eikä tiedossakaan), eikä kestävää parisuhdetta. Ei oikein mitään "ankkuria", eikä tämä elämä tässä tunnu mihinkään etenevän näin omasta näkökulmasta katsoen. Mutta surkuttelu ja murehtiminen ei minusta auta yhtään mitään - näen sen hirmuisena energiasyöppönä suorastaan, ja ite koen, ettei minulla ole energioita tuhlattavaksi turhuuksiin! Kaikkihan on oikeesti hirmuisen hyvin, kun meillä on katto pään päällä, ruokaa, vaatetta ja vähän mukavuuksia ja huvituksiakin, eikä velkaa. Siis ihan älyttömän hyvin! Miksi ihmeessä mietit jotain menoeriä, jotka on epävarmasti edessä vuosien päästä - ethän sä voi tietää minkä lottovoiton olet tuossa välissä saanut! Mieti miten paljon energiaa sä vapautat käyttöön tuosta murehtimisesta, jos keskityt vaan tähän hetkeen! Jos sä saat rahat riittämään, niin kaikkihan on kunnossa - eikö? Ja jos lukiokirjat ahdistaa, niin auttaisiko jos laatisit jo nyt hyvissä ajoin säästösuunnitelman - pienistä puroista kun syntyy ihan hitsin paljon! :) Ehkä se rauhoittaisi stressaajan mieltä?

Totta kai välillä pitää velloa epätoivon alhossa, jos siltä tuntuu, mutta eihän sinne voi pitemmäksi aikaa jäädä, kun sittenhän sieltä ei pääse ollenkaan pois. Kyllä minä olen kipupisteitäni jonkin verran blogissakin avannut, mutta enimmäkseen haluan pysytellä kivoissa ja kevyissä jutuissa, sillä en jaksaisi "taistella" ja puolustella kommenttikentässä (kun aina löytyy niitä, jotka haluaa tahallaan ymmärtää väärin jne, ja ite koen sellaisen vääntämisen hirmu väsyttävänä).  Minua ei varmaan kyllä kovin moni myönteisenä tahi positiivisena pidä, kun mun huumori on niin kyynis-sarkastista, mutta kyllä todellisuudessa uskon siihen, että elämä kantaa. Välillä voi tulla paskaa niskaan, mutta ei siihen huku  - tilapäisiä hajuhaittoja vaan ;D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla