Näitä uuden sukupolven Hoploppeja on nyt noussut sinne ja tänne, joten tietenki mainoksen uhrina mekin sinne päädyttiin. Jos joudutte sinne menemään, niin suosittelen talutushihnaa tai hällä väliä -asennetta. On nimittäin rakennettu sellaiset sokkelot sinne, että lapset on hukassa vähän väliä! Ja kun vielä verkkoseinät on tiheät ja tummat, niin eihän niistä oikein läpikään näe, että missä ne ipanat vilistää. Siis vaikka hitsi vie kiipeät siellä menemään niiden perässä, niin silti ne kerkee hävitä! Mä jo sanoin, että en tonne toiste lähde. 

Parannusta vanhaan: lattia ei tärise ja resonoi, eikä aiheuta täten horkkaimaisia tuntemuksia.

Ennallaan: melutaso, korvat soi.

Huononnusta: näkyvyys.

Voisko tehä niin, että nää kahvilat sun muut olis siellä katon rajassa, ja sieltä voisi tähystää jälkikasvuaan? Tai toinen olisi tietty joku träkkeri, että näkyis kartalla missä mennään. Siinä on tietysti se ongelma, että se ei kerro, onko lapsi paikallaan siksi, että se on keskittynyt johonkin puuhaan, vai siksi, että joku on jyrännyt sen kanveesiin.

Jooh. Ootteko te innokkaampia Hoploppailijoita?

Terkuin

Miima

P.S. Joo, puhelinkuvat on tällä kertaa ihan luokattomia.

Kommentit (16)

Mikko
1/16 | 

Olin itse pari viikkoa sitten Leo's Leikkimaassa, ja se näytti hyvin samankaltaiselta. Itse tykkäsin paikasta. Sai tosiaan juosta useamman kerran koko leikkipaikan ympäri, kun etsi kadonneita lapsia, mutta onneksi se on kuitenkin suljettu ja turvallinen paikka. Aikamoinen härdelli siellä kyllä on. :)

taru
2/16 | 

Tunnistan tuon tunteen pienempien osalta, mutta mielestäni isomman (alkaen n.6v.) ei enää tarvitse olla koko ajan näköyhteydessä. Kun lapsi tietää, mistä vanhemman löytää niin ei hätää. Ja varsinkin jos kulkee kaverin tai sisaruksen kanssa niin itse aika rennosti annan mennä. Luotan sen verran.

En kyllä viihdy noissa paikoissa, kun itselle ei ole mielekästä ajankulua ja lapsethan jaksaisi tunteja.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Kyllä mä omiini luotan, mutta vieraisiin mukuloihin en (sen verran päätöntä menoa todistin tuossa viimeksikin) :D Ja tosiaan kun ei siellä ole itselle muutakaan tekemistä, niin mieluummin itekkin touhuan. Tyhmää vaan jos lapset häviää!

Vierailija
3/16 | 

Mua pelottaa tollasissa paikoissa, että joku houkuttelee lapsen mukaansa. Vaikka kuinka vannotan, ettei kenenkään mukaan saa lähteä niin en tiedä mitä tuo eläinrakas napero vastaisi, jos joku pyytäisi" katsomaan koiranpentuja" tms.

Vierailija
4/16 | 

Te jotka olette pitäneet lastenne synttärikutsuja Hoplopissa kertokaahan: Miten valvoa esim. 10 kpl viisivuotiasta lasta? Oletteko päästäneet ilman valvontaa leikkialueelle? Muutkin vanhemmat mukana? Vai mitä? Pelottava vastuu kuitenkin

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Itellä ei ole kokemusta, mutta kuulostaa haastavalta - mä varmaan pyytäisin vahdit mukaan, tollanen lauma kun hajaantuu, niin siinäpä on jäljittäminen! :) Puhumattakaan siitä jos jotain sattuu.

MammaMaria
5/16 | 

Oltiin viime viikonloppuna pitkästä aikaa. Mun lapset 5 ja 8 ja he kyllä suurimmaksi osaksi paineli menemään keskenään. Välillä pelattiin jotain yhdessä, mutta sitten ne taas hävisi. Itsellä oli kirja mukana ja aika kului hyvin :) ehkä otan liian rennosti jonkun mielestä, mutta meillä sujui hyvin :) ja kerrankin lapset viihtyi yhdessä 3.5 h ilman riidanpoikastakaan!

Sari / The L for LOVE
6/16 | 

Meillä on HopLop edessä viikonloppuna, kun toinen lapsi sai kutsun (taas) ja toinen jäi ilman (taas). Kompensoin tuskaa viemällä sitten sen hyljätyn HopLoppailemaan samaan aikaan ja mietin ensin jos ottaisin sille kaverin mukaan mutta 2+1 lasta mun vastuulla on liian iso homma rankan viikon päätteeksi. Ehdottomasti lapsilla voisi olla jotkut GPS-sirut nilkassa ja jollain älyvekottimella voisi seurata missä se napero viuhottaa :D Kun vuodenajat on tällaiset sateen sanelemat, niin kai nuo sisäpuistot on ihan jees, kun ihan aina ei jaksa puljata niiden kuravaatteiden kanssa ;) Mut hei! You made it! Nyt ei tartte hetkeen taas mennä, thih! Kivaa iltaa :)

Vahteristonemäntä
7/16 | 

Hoplop  on tuttu poikasten lempparipaikka, jossa käydään muutaman kerran vuodessa riekkumassa oikein kunnolla. Kerran ollaan oltu pikkuveikan kaverin HopLop-synttäreillä  ja aika montaa pientä vierasta taisi sattua siinä menossa. Kaksi henkilöä kyllä periaatteessa vahti 7 lasta, mutta eihän niitä koko ajan näe, missä menevät (vaikka olikin perinteinen hoplop-malli). 

Muiden leikkijöiden kanssa omilla pojilla ei toistaiseksi ole sattunut haavereita, mutta itsekseen ovat onnistuneet joskus putoamaan, satuttamaan jalkansa tms. Onneksi ei ole sattunut mitään vakavampaa. Mutta aina siellä on äidillä sellainen olo, että riskillä mennään. Ja muistan tilanteita, että jotain kiusaamisentynkää on esiintynyt, mutta onneksi pojat ovat tulleet siitä kertomaan. Siellä verkkoviidakossa osa lapsista voi kokeilla vallankäyttöä. Toisaalta omat pojat ovat usein löytäneet puistosta kivan leikkikaverin.

Meidänkin suunnalla avautuu ensi kuun alussa tuollainen uudenlainen HopLop. Kovasti pojat jo odottavat sinne pääsyä. Ei kyllä kuulosta mukavalta tuo kuvaamasi tilanne: ei ole tainnut sisäleikkipuistosuunnittelija ajatella ihan loppuun asti käytettävyysasioita. Ja turvallisuutta. Minäkin olen muuten kaivannut sellaista kahvilaa, josta näkisi hyvin koko puiston. Katonrajasta tosiaan näkisi hyvin :)

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

Ite en ole koskaan halunnut järkätä näitä ulkoistettuja synttäreitä, niin ei ole tullut ajateltua, mutta nyt kun miettii, niin en kyllä haluaisi sellaista lapsilaumaa omalle vastuulle tuollaisessa paikassa! Ei tosiaan voi pitää silmällä kaikkia ja kaikkea.

Onhan se melkoinen sokkelo, jos on vaikka 10X10m kompleksi joka täynnä käytäviä kuudessa kerroksessa, niin ethän sä niitten tummien tiheiden verkkojen läpi näe kun vähän niitä reunimmaisia käytäviä, ja lapsi voi olla ihan missä vaan, kun sen sinne hävität. Että siinä mielessä vaikka onkin hyvä, että on toiminnallista puuhaa, niin vahtiminen on hankalaa. Angry birds puistojen avoimempi malli on silleen aikuis-ystävällisempi. Saisivat kyllä vähän sponssata meitä, kun oon niin paljon kehunu niitä :D

Pitääkö ruveta ite suunnittelemaan sisäliikuntapuistoa katto-kahvilalla! ;D 

Vierailija
8/16 | 

Meidän tyttö oli hoplop-synttäreillä syksyllä. Lasta haettaessa synttärisankarin äiti oli kyllä yllättävän hyvin kartalla siitä, missä kukin lapsi viilettää. Itse en kuitenkaan uskaltaisi ottaa lapsia vastuulleni synttäreiden ajaksi.

Me ollaan käyty hoplopissa yleensä hyvällä säällä. Kun muut hiihtää jäällä tai ottaa aurinkoa, me ollaan hoplopissa. Pikkasen vähemmän tungosta. Sadesunnuntaina sinne on ihan turha lähteä. =)

Ollaan käyty myös Vuokatin Angry Birds -puistossa, ja se on tähän asti vierailemistani sisäleikkipaikoista ehdottomasti paras. Riittävän väljä ja tilava.

Miima Väri-epä-suora
Liittynyt29.9.2015

No toihan onkin hyvä taktiikka, mennä hyvällä säällä! :D AB-puistot vetää mullakin pidemmän korren - meillä on testaamatta vain Saariselän puisto, on pikkasen kaukana :D

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Sarkasmiin taipuvainen 4 lapsen äiti Miima pyörittää yhden aikuisen voimin lapsiarkea, lohtushoppailee pihisti, sinkkuilee, sisustaa Ikealla, kokeilee keittiössä ja sen sellaista. Niin joo, ja kirjoittaa niistä ja ihan mistä sattuu tänne blogiin.

Seuraa somessa
Facebook

Ota yhteyttä bloggariin
variepasuora@gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2016
2015
2014
2013
2012

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla