Kirjoitukset avainsanalla Lapsiperhe

"Onneks en jääny himaan murehtimaan
mä tiedän et se tarpeetont ja turhaa
me ollaan tässä ja nyt, emmä peräänny en
joku vieny sydämmes kaikki aistii sen"

- Raappana, Helleaalto

 

RAAPPANA: HELLEAALTO

 

Meidän perheessä on sellainen tapa, että sinä vuonna, kun lapsi täyttää 10-vuotta, hän pääsee matkalle ihan kahdestaan toisen vanhemman kanssa. Poika lähtee äidin kanssa reissuun, ja tytöt pääsee matkalle kaksin isän kanssa. Minusta jako on aavistuksen epäreilu, sillä perheessämme on kolme tyttöä, ja vain yksi poika.

 

Esikoiseni täyttäessä 10-vuotta, me lähdettiin hänen kanssaan kaksin etelän auringon alle. Meillä oli ihan täydellinen matka, ja poika muistelee edelleen meidän onnistunutta reissua, ja odottaa jo tulevaa Tallinnan reissua kaksin äidin kanssa. Mä olin joka solulla ihan täysin rentoutunut esikoisen kymppireissun jälkeen. Samaa pystyi sanomaan perheen isästä, kun soiteltiin loppuviikosta videopuhelua Teneriffan aurinkoon, jossa nuo nyt lomailivat perheen 10-vuotiaan kanssa. Yhtä hymyä olivat molemmat siellä, mutta niin myös täällä. Minä, ja kolme muuta lasta ollaan nautittu joka hetkestä kotona, kun ollaan saatu kerrankin hengailla vähän pienemmällä porukalla. 

 

Me joskus kaivataan sitä kahdestaan asumisen rauhaa, kun koti pursuaa ihmisiä. Enkä nyt siis tarkoita, etteikö se ihmisten pursuilu olisi ihanaa, mutta joskus on ihanaa olla kotona vähän pienemmällä porukalla.

 

Meillähän on siis uusperhe. Minun esikoiseni on teini, ja puolisoni kaksi tyttöä on alakouluikäisiä, ja sitten on tuo meidän yhteinen sydäntyttömme. Minusta oli ihanaa viettää ensin muutama päivä aikaa vain ja ainoastaan omien biologisten lasteni kanssa. Oli ihanaa olla kolmistaan, mihin tietysti arjen tiimellyksessä ei ole aikaa tai mahdollisuuksiakaan. Mehän elettiin esikoiseni kanssa monta vuotta kahdestaan, ja kieltämättä me joskus kaivataan sitä kahdestaan asumisen rauhaa, kun koti pursuaa ihmisiä. Enkä nyt siis tarkoita, etteikö se ihmisten pursuilu olisi ihanaa, mutta joskus on ihanaa olla kotona vähän pienemmällä porukalla. Vietettiin alku viikko siis kolmistaan, ja loppuviikosta toinen bonustyttö saapuili kotiin. Hän oli nauttinut alkuviikon äitinsä kanssa kaksistaan olemisesta, kun sisko oli reissussa, ja äärimmäisen tärkeää sekin. On tosi tärkeää saada olla joskus ihan kahdestaan vanhemman kanssa.

 

Yritä siinä sitten ottaa rennosti, ja miellyttää kaikkia, ja kaikkein vähiten itseäsi.

 

Lapset nautti kotona aikuisen jakamattomasta huomiosta koko viikon, ja joka ilta joku isommista lapsista kömpi sänkyyn mun viereen, ja perheen pieninkin nukkui yöt vieressä. Minä nautin lasten läheisyydestä, vaikka he sängyn pinta-alasta suurimman osan veivätkin. Ahdasta, mutta ihan parasta!

 

Samaan aikaan isä ja tytär nauttivat kaikessa rauhassa etelän lämmostä, toistensa seurasta ja loman aktiviteeteista kaksin. Kuvitelkaapa jos samalla lomalla olisi ollut vielä toinen aikuinen ja kolme muuta lasta. Yksi olisi halunnut mennä pizzalle ja toinen ei ainakaan halua syödä pizzaa. Yksi haluaa vesipuistoon, toinen shoppailemaan, yksi rannalla, ja yksi vain olla tekemättä yhtään mitään. Yritä siinä sitten ottaa rennosti, ja miellyttää kaikkia, ja kaikkein vähiten itseäsi. Pinna kiristyy, ja lomasta tulee suorittamista. On äärimmäisen ihanaa ja rentouttavaa matkustaa vain yhden lapsen ehdoilla. Kukaan ei kinaa vastaan, nahistele sisarusten kanssa tai mökötä ruokapöydässä, kun ei menty sinne pizzalle. Ja illalla, kun lapsi käy nukkumaan, voi ottaa lasillisen viiniä parvekkeella tai kylpyammeessa, ja nauttia hiljaisuudesta, kun kukaan ei puhu, kysy tai vaadi mitään. Täydellistä.

 

Mies lähetteli meille reissukuvia tulivuorelta ja mereltä ja kaiken maailman aktiviteeteista, joissa olivat olleet. En voinut kuin todeta, että onneksi ei oltu lomalla yhdessä. Itse en todellakaan olisi halunnut lähteä kiertelemään ympäri kyliä, koska en ole sellainen lomailija. Mitä vähemmän ohjelmaa lomalla on, sen parempi. On ihanaa matkustaa, kun saa olla itsekäs ja tehdä itselle tärkeitä juttuja tai olla tekemättä mitään. Kun on monta lasta matkassa, niin ei kertakaikkiaan voi olla tekemättä mitään. Hulluksi tulevat kaikki.

 

Toisinsanoen perheiden hajautettu lomailu on ihan win win -tilanne kaikille osapuolille. Lapset saa enemmän tarvitsemaansa jakamatonta huomiota aikuiselta, ja aikuiset saa elää hetken elämäänsä ajattelematta jatkuvasti toisen aikuisen tai kenenkään muunkaan tarpeita tai toiveita.

 

Ihan kohta loput laumasta tulee kotiin, ja se on ihanaa, mutta ihana on ollut mennyt viikkokin. Mä olen ladannut akkuja enkä ollut edes lomalla. 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meidän perheessä on sellainen tapa, että lapsen täyttäessä 10-vuotta, pääsee kymppimatkalle kaksin toisen vanhemman kanssa. Poika lähtee äidin kanssa kahdestaan reissuun, ja tytöt pääsee matkalle kaksin isän kanssa. Minusta jako on aavistuksen epäreilu, sillä perheessämme on kolme tyttöä, ja vain yksi poika. Tuomas on nyt ollut viikon auringossa perheen 10-vuotiaan kanssa, ja mä olen pyörittänyt arkea täällä kotona. Ja on ollut IHANAA ❤️ On ollut ihan huippu viikko muiden lasten kanssa (pienimmän sairastelua lukuunottamatta), kun kotona on pyörinyt vähän vähemmän jengiä. Lomalaiset on nauttineet reissusta, mutta me kotona olijat ollaan myös nautittu. Lapset on saaneet minun jakamatonta huomiota, ja yöllä on ollut sänky täynnä jengiä kömpimässä kainaloon. Ahdasta, mutta ihanaa. Odotan jo kovasti, että ensi yönä loput jengistä saapuilee kotiin, mutta tällaisia perheen hajautettuja lomia pitäisi ehdottomasti harrastaa enemmänkin. Lepää kaikkien mieli, kun on tilaa ympärillä. Lomailijat saa mennä vain yhden lapsen ehdoilla ja maksimoida rentoutumisen, ja kotona voidaan ottaa iisisti ja järjestää päiviin pienellä porukalla mukavia juttuja. Me like it! ✨ Lomaileeko teidän perhe aina yhdessä vai lähteekö reissuun joskus vain osa porukasta? #loma #perhe #uusperhe #onnellinenolo #arki

Henkilön Heidi Forsell (@uudenelamanselviytymisblogi) jakama julkaisu

 

"Pala paratiisii
Se löytää joka etsii"

- Raappana, Helleaalto

 

Lue myös 

Uusperhe - Uhka vai mahdollisuus?

Parisuhde voimavarana kriisin keskellä, mutta entä sitten kun myrsky laantuu ja pitää opetella parisuhde uudestaan

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uuden elämän selviytymisblogi kertoo selviytymisestä silloin, kun kaikki muuttuu. Selviytymisblogi kertoo erityisen vauvan odotuksesta, ja uusperheen arjesta pienen vaikeasti sydänvikaisen lapsen kanssa. Arki on täynnä iloja ja suruja, turhautumista ja intohimoja sekä pelkoa, ja epätoivon hetkiäkin. Ja rakkautta! Paljon rakkautta ja ajatuksia siitä, että elämän vaikeimmistakin asioista voi seurata paljon hyvää.

Blogia voit seurailla Facebookissa ja myös Instagram täytyy meidän perheen arjesta ja joskus juhlastakin

 

Laita kuunteluun myös minun ja ystäväni Podcast Itseni näköinen elämä

 

 

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram