Kirjoitukset avainsanalla jenni vartiainen

"Matildan syntymä ja kuolema oli kaunis ja täynnä rakkautta. En vaihtaisi noita hetkiä hänen kanssaan mihinkään."
"Yöllä taas mä menin parvekkeelle nukkumaan,
Jotta lähempänä mua ois hän
Pediltäni taivas näkyy, ryhdyin oottamaan,
Että näen tähden lentävän
Sanovat jos jossain huomaa tähdenlennon niin
Toivoa voit silloin mitä vaan"
 
- Jenni Vartiainen, Missä muruseni on
 
 
JENNI VARTIAINEN: MISSÄ MURUSENI ON
 

 

Olen raskaana. Viikkoja on 11+2. Vauva ei ole terve. Päästä löytyi enkefaloseele. Olen googlettanut tuon sanahirviön nyt niin monta kertaa, että ehkä se vihdoin tuli kirjoitettua oikein. Muuta vikaa hänessä ei ole. Ei ainakaan tämän päivän ultran perusteella.


Ensimmäinen ultraäänitutkimus tehtiin viikko sitten. Silloin mieslääkäri antoi julman tuomion. Sikiöllä ei ole aivoja. Ja sekä otsassa että takaraivossa löytyy epämääräinen pullistuma. Itkien kysyin, voiko aivojen rakenne vielä korjaantua? Ei, oli yksiselitteinen vastaus. Tämä löydös riittää keskeytykseen. Sikiö ei tule ikinä selviämään kohdun ulkopuolella.

Maanantaina menin tekemään keskeytystä varten paperit kuntoon. Pyysin mukavaa naislääkäriä vielä ultralla varmistamaan tilanteen toivottomuuden. Tahdoin myös jättää hyvästit lapselleni.

Lääkäri ultrasi ja käytti paljon konditionaalia ultratessaan. Missään nimessä tilanne ei vaikuttanut hyvältä, mutta aivojen rakenne on kuulemma näin pieneltä hankala diagnosoida yksikammioiseksi. Käsi sydämellä hän ei voinut antaa minulle 100%:sta varmuutta lapseni tilan toivottomuudesta.

Lähdin kotiin. Paperit jäi allekirjoittamatta.

Tänään aivojen rakenne näytti muuten paitsi takaraivon aukileen osalta normaalilta. Otsassa ollut pullistuma oli kadonnut. Kylmä naislääkäri suositteli raskauden keskeytystä pahan enkefaloseelen vuoksi. Vastaanotolla olin 1,5h. Olin uupunut. Lähdiin kotiin.

Suihkussa tulin jutelleeksi vauvani kanssa. Hän sanoi, että älä pelkää äiti, en minä sinua vahingoita. Vastasin, että en minäkään vahingoita sinua.

 

Kiitos Merja teidän perheen tarinan jakamisesta. Elämä on ihmeellistä ja lyhytkin elämä äärimmäisen arvokas. Matilda eli synnyttyään 20 minuuttia, ja teki valtavan vaikutuksen monen ihmisen elämään, ja uhmasi monen lääkärin ennusteita. 

Koko tarinan voit lukea Merjan blogista Kuinka Hullua 

 

"Tuuli tuule sinne missä muruseni on
Leiki hetki hänen hiuksillaan
Kerro rakkauteni, kerro kuinka ikävöin
Kerro, häntä ootan yhä vaan"

- Jenni Vartiainen, Missä muruseni on

 

Lue myös

Raskauden jatkaminen vai keskeytys?

Elämää ensitiedon jälkeen

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uuden elämän selviytymisblogi kertoo selviytymisestä silloin, kun kaikki muuttuu. Selviytymisblogi kertoo erityisen vauvan odotuksesta, ja uusperheen arjesta pienen vaikeasti sydänvikaisen lapsen kanssa. Arki on täynnä iloja ja suruja, turhautumista ja intohimoja sekä pelkoa, ja epätoivon hetkiäkin. Ja rakkautta! Paljon rakkautta ja ajatuksia siitä, että elämän vaikeimmistakin asioista voi seurata paljon hyvää.

Blogia voit seurailla Facebookissa ja myös Instagram täytyy meidän perheen arjesta ja joskus juhlastakin

 

Laita kuunteluun myös minun ja ystäväni Podcast Itseni näköinen elämä

 

 

Blogiarkisto

2019

Kategoriat

Instagram