Lukemattomia kertoja olen tuntenut itseni epänormaaliksi kun ajattelen seksiä. Seksi tuntuu päässäni vastenmieliseltä ja inhottavalta asialta, jopa luonnottomalta. Pohdin, että onko seksuaalisuuteni muuttunut raskauksien ja lapsien myötä olemattomaksi. Pelkäsin myös kovasti, että se ei koskaan palaudu entiselleen.

 

Pelkkä hali, pieni pusu tai kosketus tietyssä mielessä saa minussa kylmät väreet aikaan. Työnnän kumppania pois ja sanon, että en halua, mene pois. Oloni on surullinen ja vihainen samaan aikaan. En tiedä mistä moinen ilkeys johtuu, vaikka rakastan kumppaniani ehdoitta.

 

"Ei se vika sinussa ole", selitän miehelleni jonka ehdotuksiin olen vastannut kieltävästi kerta toisensa jälkeen. Rakastan miestäni, hän on mielestäni komea ja ihana. Välimmekin ovat kunnossa. Hän on minulle enemmän kuin täydellinen.

 

Ensimmäiset kahdeksan viikkoa käytin syynä jälkivuotoa, sitten väsymystä ja nyt en keksi syytä laisinkaan. Ajastakaan se ei ole kiinni sillä lapset nukkuvat pitkiä päiväunia ja menevät hyvissä ajoin nukkumaan.

Haluttomuus ei siis johdu miehestä, ei ajanpuutteesta eikä jälkivuodosta.

 

Ajattelin kroppaani ja kaikkea mihin se on pystynyt. Nopea, luonnollinen ja lääkkeetön synnytys. Seisoin vielä omin jaloin pystyssä viisi minuuttia ennen vauvan syntymää ja pääsin uudestaan jalkaille puolentoista tunnin päästä vauvan syntymästä. Kehoini on uskomattoman vahva ja synnytyksestä ei jäänyt traumoja. Sen lisäksi painosta ennen raskautta on pudonnut parisenkymmentä kiloa. Vika ei ollut omatunnossa sillä olen tyytyväisempi kehooni kuin koskaan ennen.

 

Neuvolan kyselylomakkeissa puhutaan seksistä, vaikka synnytyksestä ei ole kuin kuukausi. Hämmästyin ja mietin, että ovatko muut jo valmiita "tositoimiin" näin nopeastI? Paperissa on erilaisia seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä ja myöhemmin jälkitarkastuksessa puhutaan ehkäisyn tarpeesta. "No en tarvitse mitään" vastasin lääkärille apeasti vauva sylissäni. Kysymyksien jälkeen tehdään sisätutkimus joka tuntui vastenmieliseltä. "On minun vastuuni pitää kehostani hyvää huolta ja kestää tämä" ajattelin ja nieleskelin tuskan kyyneleitä. Missä nyt on vika?

 

Ihana Puhu muru bloggari tsemppasi minua tässä asiassa. En tullut edes ajatelleeksi, että synnytyksen jälkeen ja imetyksen aikana hormonitasapaino on aivan mullin mallin, jopa vaihdevuosi-ikäisen naisen tasolla. Keskustelin asiasta mieheni kanssa, joka oli enemmän kuin helpottunut kuullessaan tämän olevan väliaikaista.

 

Annan itselleni siis anteeksi ajatuksista ja vihasta, patoutuneista tunteista ja ällötyksestä seksiä kohtaan. En ole epänormaali, vaan seksihaluni ovat nyt väliaikaisesti tauolla. Olen alkanut kuuntelemaan kehoani tarkemmin ja yrittänyt toimia oman tahtoni mukaan. Seksiä en nimittäin väkisin harrasta, en vaikka toinen haluaisi.

 

 

 

Voiko imetys tehdä halukkaasta haluttoman? On Puhu muru bloggarin teksti josta sinäkin voit saada apua imettäjä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uskallan väittää, että moni 21-vuotias ei vielä elä keskellä lapsiarkea.

Minä elän tätä arkea kolmen lapsen ja aviomieheni kanssa. Lapsiarkeni alkoi joulukuussa 2015 esikoispoikani synnyttyä ja tämän jälkeen sain vielä kaksi ihanaa tyttöä.

Blogissani pohdin nuoren vanhemmuuden haasteita ja kirjoitan laajalti meidän tavallisista, mutta vauhdikkaista päivittäisistä touhuistamme.

Yhteydenotot ja yhteystyöt: vahterajasmin@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017