Raskausviikko 38+0 pyörähti käyntiin ja sen myötä arkeen muiden haasteiden lisäksi saapui monet kivut ja oireet. Nyt en enää haikaile oireita raskausoireina, vaan oireina jotka enteilevät synnytystä!

 

Vauva on nyt 36 viikon ikäinen, painaa viikon alussa noin 3200g ja pituudeltaan on suunnilleen 48cm. Vauva köllii mahassa pää alaspäin ja on valmiina syntymään. Kehityksessä ei enää tapahdu dramaattisia muutoksia ja tästä eteenpäin vauva vain kerää ihonsa alle rasvaa.

 

Oma olotila on ristiriitainen. Voin poksahtaa milloin tahansa, mutta toisaalta raskautta voi kestää vielä kolmekin viikkoa. Kävely muistuttaa nykyään enemmän vaappumista edes takaisin ja pienissäkin ylämäissä sydän hakkaa ja hengitys tihenee. Olo on kuin pikkuisella veturilla!

 

 

Mutta olikos tuo pala limatulppaa?

 

Googlesta haetuimpia on "synnytyksen käynnistäminen kotikonstein" ja "synnytystä enteilevät oireet". Kaikki nuo "oireet" on täällä jo koettu, jos ei ihan oikeasti niin ainakin alitajunnan takia. Kerään tähän siis muutaman "ennakoivan oireen" joita olen näiden kolmen päivän sisällä kokenut, ihan jotta saamme kahden viikon päästä nauraa kun mitään ei tapahtunutkaan.

 

 

Selkää vihloo 

Sukkapuikkokivut ovat lisääntyneet

Suoli on tyhjentänyt itseään aktiivisemmin

Verenpaine on noussut viime neuvolakäynneiltä

Limatulpasta on irronnut pieniä paloja

Harjoitussupistukset ovat muuttuneet epämukavammiksi.

 

 

Edelleen on nautittu vadelmanlehtiteetä, mutta se ei sem suuremmin ole vaikuttanut mihinkään. Supistuksista on ehkä tullut hieman pidempikestoisia ja kivuliaampia, mutta myös lähenevä synnytys tekee osansa.

 

 

Olisiko tässä viimeinen viikkopäivitys? Kohta se selviää!

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Uskallan väittää, että moni 21-vuotias ei vielä elä keskellä lapsiarkea.

Minä elän tätä arkea kolmen lapsen ja aviomieheni kanssa. Lapsiarkeni alkoi joulukuussa 2015 esikoispoikani synnyttyä ja tämän jälkeen sain vielä kaksi ihanaa tyttöä.

Blogissani pohdin nuoren vanhemmuuden haasteita ja kirjoitan laajalti meidän tavallisista, mutta vauhdikkaista päivittäisistä touhuistamme.

Yhteydenotot ja yhteystyöt: vahterajasmin@gmail.com

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017