Mietin pitkään, että onko järkeä ostaa tuplarattaita kun isommalla lapsella oli ikää jo yli 2 vuotta. Nyt kuukauden omistuksessa olleet Emmaljungat ovat todistaneet, että tuplat tulivat todellakin tarpeeseen.

 

Kriteerinä oli, että rattaiden pitäisi olla mahdollisimman pienikokoiset. Hissimme on todella pieni ja sinne mahtuu nipin napin yhden istuttavat rattaat ja olin aika varma, että hissiin ei mahtuisi yksiäkään tuplarattaita. Mittailin kuumeisena hissiä ja kävin työntelemässä Vauvatalo Johannassa monia eri vaihtoehtoja ja pähkäilin, että ostaako vaiko eikö.

Oma ratasmakuni on kaiken lisäksi nirso, sillä vaunujen pitäisi olla kauniit, mutta samaan aikaan ketterät ja niiden pitää kulkea eteenpäin paksummassakin lumessa. Myös kääntyvät eturenkaat ja istuinten suunnan vaihtaminen on minulle tärkeä ominaisuus.

 

"Ei missään tapauksessa vierekkäisiä tuplia"

Peräkkäiset tuplarattaat olivat ainoat mitkä miellytti silmääni ja olin varma, että meille ei missään nimessä tulisi vierekkäisiä rattaita. Vakuutuin kumminkin Double Viking 735 pienestä leveydestä ja kapoisista istuimista. Istuimet ovat todella lähekkäin ja niitä saa säädeltyä. Istuimet saa käännettyä myös niin, että toinen lapsi katsoo eteenpäin ja toinen työntäjään. Näin lapset näkevät toisensa paremmin.

Rattaat saa todella pieneen kokoon irrottamalla renkaat joka onnistuu nappia painamalla ja rengasta vetämällä. Mahtuvat siis todella hyvin normaalikokoiseen autoon ja tilaa jää istuimille ja hoitolaukullekin.

 

Mikä runko, mitkä istuimet?

Ostopäätöksen tekohetkellä meillä oli kaksi vaihtoehtoa istuinten väreille, mutta vain yksi vaihtoehto rungolle. Olen useasti käynyt kuolaamassa Viking Outdooria. Outdoorin traktorimaiset renkaat ja ihana nahan värinen työntöaisa veti puoleensa.

Istuimissa vihreä/harmaan taittava Timber ja ihan perus Black houkuttelivat. Päädyimme ostamaan ajattoman mustat, koska loppujen lopuksi sitä on helppo pitää puhtaana ja se miellyttää silmää. Istuinpehmusteiden ja lämpöpussien värejä on helppo soveltaa mustan taustavärin kanssa.

 

Tähän asti olemme mahtuneet jokaisesta ovesta sisään

Kun rullasimme rattaat sisään meidän rappuumme, oli sen jälkeen ehkä jännittävin hetki koko elämässäni. Nimittäin hissiin mahduttautuminen.

Tilasimme hissin alas, nostimme vauvan istuimen jalkaosan ylös ja työntöaisan työnsimme mahdollisimman alas kuin pystyi. Tuplarattaat mahtuivat hissiin ja me tuplarattaiden eteen. Fillis oli aika uskomaton sillä tiesin tämän helpottavan ulos lähtöä huomattavasti. Asumme siis seitsemännessä kerroksessa ja sieltä alas pääseminen ei ole helpoin homma.

Olemme mahtuneet myös metroon ja kaikkialle mistä kuljetaan yhden istuttavilla rattailla. Rattaiden leveys on tuotteen nimessä, eli ne ovat vain 73,5cm leveät.

 

Toinen lapsi painaa 5 kiloa enemmän kuin toinen. Jakautuuko paino tasan? Millaiset nämä ovat työntää ja miten kulkevat lumessa?

Rattaat ovat vierekkäiset, istuimet identtiset ja tavarakoreissa on painoa yhtä paljon. Pelkäsin lasten kokoeron vaikuttavan työntämisen tuntuun negatiivisesti.

Istutan 12kg taaperon ja 7kg vauvan istuimiin ja lähden rullailemaan tasaisesti pitkin Sellon käytäviä. Rattaiden työntö olikin yllättävän kevyttä ja painoeroa ei huomannut. Myös ylämäkeä työntäessä rattaat liikkuvat eteenpäin huolimatta siitä, että tällä äidillä ei kunto ole mahdollisimman parhaassa tasossa. Lumessakin nämä kulkevat eteenpäin kuin unelma ja etupyörien lukittautumisen ansiosta myös hieman puppuisemmassakin kelissä pääsee liikkumaan.

Pitkät kuomut ja säätöominaisuudet

Vikingin istuimessa ei erillistä vaunuverhoa tarvitse, sillä ratasosan oma kuomu menee todella pitkälle. Tähän mennessä kuomu on suojannut tuulelta, sateelta ja lumelta tarpeeksi hyvin ilman sadesuojaa tai vaunuverhoa.

Ratasosassa on 3 eri säätömahdollisuutta istumistasolle ja niistä käytämme ensimmäistä ja kolmatta. Ensimmäinen on pystyasento joka sopii taaperolle ja selkänojan pituuden ansiosta pitkä lapsi mahtuu istumaan kyytiin kunnolla. Kolmas taas on kätevä vauvalla ja asento on lähellä turvakaukalon asentoa. Meidän melkein kuusikuinen ei siis hirmu pitkiä aikoja voi makoilla rattaissa, mutta hän ei olisi kopassakaan viihtynyt joten istuin oli meille sopiva vaihtoehto.

Säätöominaisuudet
Säätöominaisuudet

 

Isin kommentit rattaista:

-Hyvän näköiset, miellyttävät silmää

-Mahtuu kaikkialle mihin luulisi ettei mahdu

-Hyvät työntää

-Peruuttaminen näillä on haastavampaa. Eturenkaat jäävät helposti vastakkain ja silloin rattaita pitää nykäistä hieman kovempaa että lähtevät liikkeelle

 

Eli me rattaiden työntäjät olemme erittäin tyytyväisiä Emmaljungiin ja mikä tärkeintä, lapset viihtyvät rattaissa ja kulkevat turvallisesti vierekkäin.

 

Jos sinulle jäi jotain kysyttävää rattaista, jätä kommentti!

Kommentit (1)

Hkkkkkkkk

Näissä rattaissa on ärsytävää se, että istuimet pitää irrottaa ennen kasausta. Eli autoon näitä ihan hetkessä ei saa

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Nimeni on Jasmin. Olimme 16 ja 17 vuotiaita tehdessäni ensimmäisen positiivisen raskaustestin. Nyt olemme 19 ja 20, meillä on ihana kaksivuotias poika sekä hänen lisäkseen aivan ihastuttava syyskuussa syntynyt tyttövauva. Kirjoitan meille tärkeistä asioista sekä tuiki tavallisesta arjestamme nuorina vanhempina.

Teemat

Blogiarkisto

2017

Instagram