Miesflunssakausi on jälleen täällä. On siis hyvä kerrata mistä oikein on kyse ja miten se vaikuttaa koko perheen elämään. 

Mikä on miesflunssa?

Miesflunssa sekoitetaan usein tavalliseen flunssaan. Tavallinen flunssa on kuitenkin huomattavasti lievempi ja harmittomampi, kuin vaarallinen ja voimattomaksi tekevä miesflunssa. Miesflunssan itämisaika on yleensä hyvin lyhyt ja vähäinenkin vilustuminen voi aiheutaa immuunipuolustusjärjestelmän totaalisen lamautumisen. 

Miten kertoa lapsille miesflunssasta?

Koska miesflunssaan sairastunut ei voi pitää tautiaan salassa, kuulevat perheen pienimmätkin siitä heti taudin alkaessa. Lapsia ei tulisi koskaan aliarvioida vakavan asian edessä, vaan heille tulisi kertoa miesflunssasta heidän ikätasoonsa sopivalla tavalla. Voit kertoa, että tilanne on vakava mutta ennuste hyvä.

Miten miesflunssa vaikuttaa perheen arkeen?
Miesflunssasta kärsivän tärkein tehtävä on keskittyä itseensä ja omaan selviytymiseensä. Perheen on annettava tarvittava tuki tartunnan saaneelle. Yleisesti hyviksi todettuja ja paranemista edistäviä toimia ovat : passaaminen, ymmärtäminen, silittely ja sääliminen. Usein muulla perheellä voi nousta tunteet pinnalle, koska taudin vakavuutta ei ymmärretä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että miesflunssan vähättely ei auta vaan myötätunto on avain parantumiseen.

Perhe voi pohtia esimerkiksi näitä kysymyksiä:
Onko isillä tarpeeksi tyynyjä ja peittoja?
Pitäisikö isille tilata pizza?
Ostettaisiinko isille uusi Xbox-peli?
Esitetäänkö tuiki tuiki tähtönen vasta, kun isi on parantunut?

Syvimmät osanottoni kaikille miesflunssaa sairastaville ja ennen kaikkea heidän perheilleen. 

Miesflunssaa sairastavien omaisille vertaistukiryhmä kommenttikentässä. Miten teillä on jakseltu?

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Meillä on muutamasti tauti päässyt pahasti päälle. Kerran olen jopa anellut anoppia hakemaan poikaansa sinne sairastamaan (ei tullut). Joten nyt kun kuluneella viikolla ilmaantui ensioireet ("on vähän tukkoinen olo!") Menin juoksujalkaa apteekkiin ja hain miesflunssan torjuntapaketin: c-vitamiini+sinkki poretablettina, ParaHot-juomajauhetta, buranaa ja nenäsumutteen. Ja sitten kellotin oikeat lääkitsemisajat. Tauti jäi toiseksi! Voittajafiilis!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Koti-iskä88
Vauvavuosista selvinnyt.
Uhmaikäisten koettelema.

Pätkäöiden sankarit – vanhempien selviytymisopas julkaistiin syksyllä 2019.

Seuraa somessa:
Facebook
Instagram

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö blogini kanssa? Ota yhteyttä kotiiska88@gmail.com tai Sanoma Lifestylen mediamyyntiin.

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018

Kategoriat

Instagram