Raskaus. Tuo ihana asia, maailman luonnollisin asia. Korvaamaton aika, jonka saavuttamiseksi joku olisi valmis maksamaan mitätahansa. Joku toivoo, yrittää ja rukoilee tulevansa raskaaksi. Joillekkin se tapahtuu luonnollisesti, kuten minulle. En ikinä löydä sanoja, mistä rakentaisin kiitoksen tähän saavutukseen. Melkein voisi sanoa, että raskaaksi tuleminen ei vaatinut itseltäni mitään. Mutta silti uskallan käyttää sanaa saavutus. Onhan tämä aikamoinen useamman kuukauden myllerrys, eikä mikään pikkujuttu mikä ohimennen tossa hoidellaan kypsäksi arjenaskareiden ohella. Tottakai jollekkin se on helppoa, toisille taas tuskainen tie. Itseni laittaisin jonnekkin noiden väliin. Helppo, mutta ei mikään mutkattomin tie. Se ei kysynyt olisiko nyt hyvä tulla? Se päätti tulla silloin kuin itse halusi. Se ei ollut suunnitelma mihin tähtäsin eikä asia mitä harkitsin. Se oli ihme joka päätti tulla kylään, sen enempää kyselemättä. Ja vaikka tuota ihmettä, en olekkaan päässyt vielä kasvotusten tapaamaan voin luvata, että ensimmäisenä kiitän.

Viikkoja täällä paukkuu huomenna 41. Tuleva äiti on todella malttamaton ja lopen kyllästynyt sokeriarvojen mittailuun. Mitä muutakaan viimeisillään oleva mamma voisi haluta kuin syödä chilipähkinöitä ja kun alkaa liikaa polttamaan voisi haukata suklaata suoraan levystä. Ja tässähän oudointa on se, että en edes pidä tulisesta mausta, mutta niinkuin tiedätte raskaus saa ihmisen sekaisin. Onneksi tämä raskausdiabetes todettiin viimeisinä kuukausina.. nostan hattua niille, ketkä joutuvat kamppailemaan korkeiden sokeriarvojen kanssa päivittäin.

Raskaus on muutanut mua myös ihmisenä. Moni raskaana oleva nainen taitaa yllättyä siitä, että miten voimakkaita ja erikoisia tunnetiloja voikaan kokea. Se voimaikkain tunnemyrsky on omalla kohdallani koettu kun tiedostin odottavani lasta.Musta on tullut aika tunteellinen hölmö. Itken kun näen elokuvan, jossa naiselle tulee keskenmeno ja joudun puremaan huulta kun törmään kauppareissulla pieneen vauveliin joka kattoo mua söpösti. Enkä mä voi mennä sanomaan, että raskauden edetessä ne tunnetilat olisivat jotenkin lievittyneet. Jatkuva odottaminen, epävarmuus, pelko sikiön hyvinvoinnista sekä samalla kaikki ihana riemu ja onni mitä odotus tuo mukanaan. Välillä on meinannut pää poksahtaa kun miettii asoita, mutta uskon sen olevan luonnollista. Onhan musta tulossa Äiti. Ketäpä tuo tuleva rooli ei sitten yhtään jännittäisi.

Ja vaikka tälläkertaa tekstistä tuli aika siirappista, voisin muistuttaa etten ole muuttumassa pullantuoksuiseksi kotiäidiksi, vaan olen edelleen se hölmö ikiteini joka uskoo Cosmopolitan lehden nikseihin vaikka postiluukusta kolahtaakin nykyään myös kaksplus.

Ja tuota otsikkoa voisin sen verran valaista teille, että jos vauvaa ei viikonloppuna kuulu eikä näy niin alkuviikosta sitten pistetään vauhtia. Nyt ei siis muutakun keräilemään voimia vikoihin päiviin ja täytyy muistaa, että pian saan haukata taas suklaalevystä palasen...Jospa ensi kerralla sitten niitä vauvauutisia ! 

Ihanaa viikonloppua ja toivottavasti se on jollekkin yhtä erityinen kuin minulle

Kommentit (17)

Ihanasti kirjoitettu!

Tsemppiä kovasti tulevaan ja voimia äidille! Kaikki menee varmasti hyvin! Tosi kaunis olet!

Miten voi näyttää nuin kauniilta ihan viimesillään!:) Itellä viikkoja nyt 32+3 ja olo on niin kamala ettei paljon tee mieli mitään kuvia edes ottaa..:D

Voimia tulevaan koitokseen, milloin se sitten koittaakaan!!:)

Mä tajusin vasta vähän aika sitten, et sä kirjotat blogia! Oon vaa instagramista ihaillu sun masua :D Nyt vihdoin kerkesin vähä paremmin vilkasta blogia ja jään kyllä seuraamaan! Kohta se pikkuinen syntyy, tsemppiä

Katariina

Siis kai sie sentään sie kumppanin kaa teit jotain et sie raskaaks tulit :D mie käsitin kai väärin ;D anteeks komma ja onnitelut vauvasta