Tekisin mitä vaan, että saisin kermakakkua. Eli minun raskaushimoihin kuuluu kermakakku. Ajattelen sitä jatkuvasti, tai ehkä en nyt ihan kokoajan. Mutta en ole syönnyt kermakakkua kuin kahdesti raskauteni aikana, mutta se on selkeästi se pahin mitä todella himoitsen. Joten laittakaapa nyt juhlat pystyyn,leipokaa ja kutsukaa mut syömään, kiitos!

Toisaalta olen helpottunut että pahin raskaushimoni on vaikeasti valmistettava aikaa vaativa ei kaupasta valmiina saatava (siis tähän himoon ei auta mikään pakastettu käntty) vaan ihka oikea kotona leivottu muhkea kakku. Ja aivan sama onko kyseessä mansikka vai kinuski. Molemmat käy.

Nam.Valmistujais kakkuni kesäkuussa'13

Sallin itselleni muutkin raskaushimot. Muita selkeästi raskauden mukana tulleita herkkuja kauppalistalla on hedelmät, omena sekä appelsiinimehu, persikka-tai vanilja rahka, suklaamurot, coca-cola, ranskankerma, trip-mehut, suolakurkut sekä suklaa (dumle). Mä yritän tietysti hillitä itseäni ja en nyt joka kerta osta näitä kaikkia pahimpia "syö itsesi norsuksi"-herkkuja, mutta jotain näistä tarttuu mukaan aina. Hedelmät, tuoremehu ja rahkat on ihan okei ja niitä saakin syödä päivittäin, mutta nuo muut listatut on asia erikseen. Mä en ole raskauteni aikana pahemmin kiduttanut itseäni vaan olen ostanut jos mieli kerran tekee. Mä en ota mitään stressiä tästä, todellakaan!

Outona juttuna voisi myös pitää pakkomiellettä, on pakko saada maistella kaikkia erilaisia limuja mitä kauppoihin on tullut. Oisko tää vaan jotain haikailua tyttöjen kanssa vietettyihin drinkki iltoihin? No nää saa nyt kelvata korvikkeina sitten, kunnes pääsen taas juhlimaan kera parhaiden tytsyjen! Ja näissäkin selkeesti toi omena lempi makuna. (sain muuten kohtauksen, kun löysin kaupasta muumilimua tölkeissä)

Turvotusta ei ole. Sokeriarvot ovat hyvät. Uskallan jopa väittää, että pari kertaa kättä huitoessa olen tiputtanut kihlasormuksen. Se tuntuu isolta. Mitä se ei koskaan ennen ole ollut. Ja juu odottelen sitä kasvojen turpoamista ja nilkkojen. Ehkä parin viikonpäästä varpaiden välissä ei enään tuuli tunnu. Ja se on ihan okei. Tiedän sen olevan väliaikaista. Jos kiloja tulee niin tulkoot. Ehdin ne elämäni aikana tiputtaa. Mulla on aikaa laihtua toivomiini mittoihin, mutta sen aika ei ole nyt raskaana.

Olisi kiva kuulla oliko teillä raskausaikana himoja? Sallitteko ne sillointällöin vai saitteko pidettyä pään kylmänä?  Vai menikö ihan överiksi ? Saitteko nopeasti pudotettua raskauskilot?

Saunan raikkaana vanhempieni luona rv 32+1

Tänään meillä oli neuvola. Kaikki on hyvin. Arvot kohdillaan ja vauva todella liikkuvaa sorttia ja on jo useamman viikon viihtynyt pää tiukasti alhaalla ja peppu pystyssä ylhäällä. Sitten oli aika ottaa mittoja. Oho, kohtuni on todella suuri. Viimekerrasta kasvanut n.10 cm.Vauva on normaalin kokoinen, mutta äippäpolille luultavasti tiemme vielä käy ennen synnytystä. Pitää varmistaa lapsiveden määrä ja poitsun koko. No päästään taas kurkkimaan poitsua ultrassa,hihi !

Hauskaa loppuviikkoa kaikille!

- Tiia & Kuutti

Kuutti on tosiaan meidän vuokralaisen lempinimi, voin joskus kirjoitellakkin mistä Kuutti nimensä sai. Vaikka jo seuraavalla kerralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (12)

1/12 | 

Sulla on kyllä hieno asenne kaikkeen:) Mä ressain raskausaikana ehkä vähän liikaakin tuon syömisen suhteen, mutta välillä sallin itselle suklaalevyn aina silloin tällöin, mutta varsinaisia himoja ei ollut mihinkään:) Hyvin lähti kilotkin tippumaan kun pääsin viimein vauhtiin liikkumisessa ja aikalailla vuosi meni, että olin samoissa mitoissa:) Herkullisia kuvia! :P

2/12 | 

Mullaki oli kohtu iso sillo raskausaikana ja jouvuinkin käymää sen takia iha viimesilläni sokerirasitustesteissä ja ylimääräsessä ultrassa :D arvot oli tosi hyvät sokerirasitustestissä ja ultrassa pojan painoksi arvioitiin laskettunapäivänä maksimissaan 4000g mutta jäbä päättikin syntyä päivää aiemmin ja paino 4230g :D mutta siis mullaki oli hirveesti lapsivettä! Meillä on kyllä suvussa ollut sitä :)

3/12 | 

Saitkos synnyttää alateitse, kun tuo koko oli arvioitu aikas isoksi kaveriks :) ? Tänään neuvolassa kyselin sitä kokoarvio tutkimusta, todettiin että jos ens kerralla muutaman viikon päästä kohdun mitat kasvaa ( ja nehän tulee kasvamaan näillä vikoilla viikoilla) niin sit pitää miettiä mahtuuko tulemaan alateitse.. Vähän jo jännittää synnytys jututkin jo pikku hiljaa :) kolmisen viikkoa sitten Painoa oli 1500g ja lapsivettä normaalisti, mutta ehtiihän se tässä vielä muuttumaan...

4/12 | 

Kiva kuulla että sait omat mitat suht nopeasti takaisin. Asennetta tässä onkin matkalla tarvittu ja suht hyvin oon pärjännyt. Raskaus oli kuitenkin yllätys meille, ei siinä pahemmin ehtinyt sulatella tulevia muutoksia vartalossaan kun alkoi jo masu näkyä. Tuskin kyllä kukaan ehtii sen kummemmin sulatella muutoksia,joten asenne on tärkeetä tällä polulla :) hieman kadehdin niitä kenellä näitä herkku himoja ei ollut!

5/12 | 

Itsellä oli kanssa kohtu suuri ja sf mitta lähti kasvuun loppuvaiheessa vaikka olisi kuulunut laskeutua. Käytiin synnärillä ultrassa arvioimassa tilanne muutamaan kertaan, arvio oli 4300g ja 4010g tyttö syntyi alateitse vaikka synnytyksen yhteydessä pyysin sektiota mutta se tehdään todella harkiten ja onneksi! Se painorajahan on 4500g ennenkuin sektiota ruvetaan harkitsemaan :)

6/12 | 

Mullakin toiveena, että sais kokea sen normaalin alateitse synnyttämisen :) eli toivotaan että vettä vain runsaasti ja muuten normaali kokoinen. Onneksi tuohon 4500g tuskin päästään jos jatkaa normaalia kasvu rytmiä :)

9/12 | 

Ii, kuutti on ehkä maailman paras lempinimi! Meillä Olivian kummisetä synnärillä nimes Olivian kuutiksi ja ever since se on ollut kuutti :D Uusi tulokas on lempinimeltään Onneli :'D

10/12 | 

Kuutti on hauska :) onhan se ihan nimikin, mutta tuskin me Kuutiksi oikeaks nimeks annetaan vaikka sitäkin on meille ehdoteltu :p tuli heti mieleen onneli & anneli tarinat !

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla