Pitikin eksyä lukemaan keskustelupalstoja, missä toiset arvostelivat äitejä ketkä eivät imetä. Valitettavasti mun piti huomata tämä kauniisti ilmaistu mielipide "on se niin helppoo sanoo et maito loppu niin pääsee äkkiä baariin, ja vauvalle korviketta". Oli pakko tarttua tuumasta toimeen ja  napata "parhaimmat" kommentit ja valaista omaa näkökulmaani asiasta.

" ai teillä syödään niin usein, kummallista kun meillä syötiin kuukauden ikäisenä kolmen tunnin välein, kyllä meillä onnistui" 

Kaikki lapset eivät ole samanlaisia.
Toiset painaa  kaksi kiloa syntyessään toiset lähemmäs viisi, jos ei enemmänkin.
Hyvänä esimerkkinä meidän poika, hän voisi olla koonsa perusteella jopa 3-4 kuukautta vanha. Sitä ei voi olla huomaamatta syömistahdissa saatika maidon määrässä.
"Miten niin muka helpompaa, sullahan olis aina eväät matkassa mukana? Halvemmalla pääsisit ilman noiden ostoa"
Kyllä, se kirpaisee kaupankassalla ilman muistuttamistakin.

"Naurettavaa miten jotkut äidit heittää hanskat tiskiin niin helposti, kai sitä lapsen hankkiessaan tietää olevansa kiinni vauvassa" 
Tiedätkö miltä tuntuu, kun rintavarustus painaa niin että selkä alkaa muistuttaa  Quasimondoa.

Naurettavampaa on mielestäni kourallinen särkylääkkeitä joka aamu, jotta selvitään iltapäivään asti, kunnes on taas uuden kourallisen aika.
Lapsen kiintymys on ihanaa, tiedän olevani hänelle koko maailma. Hän saa hellyttää muullakin tavalla.
Syödään tunti, puolen tunnin päästä uudelleen. Sama rytmi läpi päivän aamusta iltaan. Missä välissä huolehtisin itsestäni? Missä välissä lähtisin ulos? 
Missä vaiheessa päivää olisi hetki jolloin en olisi turhautumisesta kärttyinen?

Milloin voisin olla ajattelematta selkäkipua?

En milloinkaan, jos jatkaisin." Kyllä maailmaan ääntä mahtuu, anna huutaa"

Tiedän, että vauvat itkevät. Tiedän myös sen, että poikani itki nälkää.

Miksi ihmeessä et imetä? Ethän sä edes yritä? Yrittäisit edes! Ei siitä varmaan mitään tuu, kun sun asenne on tuollainen.. Sulla on oltava painavat syyt sun päätökseen"
Älä oikeesti kysy syytä, jos et oo kuuntele vastausta.
Älä kohata kulmakarvojasi kuultuasi vastauksen, se sattuu.
Älä tuomitse toisten päätöksiä.
Yritä edes ymmärtää.

 "Mun mielestä imettäminen on äidin velvollisuus"
 "Minusta on itsekästä olla imettämättä lasta"
 

Alussa tunsin piston sydämessäni, joka kerta korvikepurkin avatessani.
Onneksi en tunne sitä pistoa enää. Päinvastoin, silloin koen olevani maailman paras äiti, sillä ruokin juuri lapseni tyytyväiseksi, niinkuin äidin pitääkin. Äidinmaito on vauvalle parasta , mutta joka kerta imetyksen jälkeen itkevä vauva ja kipua tuskaileva  äiti ei ole imetyksen tarkoitus.
Ajattelinhan vain vauvani sekä itseni parasta. Poikani tarvitsee energisen äidin.
Me voidaan nyt kaikki paremmin. Kaikki me kolme.

mielipide asiasta saa olla mutta miksi tahallaan pahoittaa toisen mieli, oli syy imettämättömyyteen mikä tahansa? 

Se oli siinä. Nimittäin tarina siitä miksi minusta tuli korvikemutsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (28)

1/28 | 

Enn mäkää imettänyt kun 2viikkoa, sen jälkeen rupesin pumppaamaan vaan. Jotebki ahdisti imettää vauvaa. Tunsin paljon vahvempi side vauvaan kun pidin häntä sylissäni ja sain itte vaan katsoa kuinka hän imeskeli tuttipullon silleen hellusti! Itse vihaan niitä jotka tuomitsee imettämisen takia.. Vaikka tuliski maitoa, ja sä et vaan yksinkertaisesti halua imetä, niin se ei kuulu muille, ei se tee susta huonoksi äidiksi. Valitettavasti monet ei tajua sitä! Ja ne on yleensä näitä jotka ovat liian " kiinni " nitten vauvoissa, tai sitten sellasia kellä ei ole lapsia ite!
Ps. Aivan ihana poitsu teillä ja oot erittäin kaunis äiti

2/28 | 

Korvikemutsi täällä myös :) Kirjoittelin myös aiheesta blogiini joskus viime syksynä. En koe pätkääkään huonoa omaatuntoa siitä, hyvin kasvavat neidit korvikkeellakin. Äidin olo heijastuu myös lapseen, onnellinen äiti -> onnellinen lapsi/lapset :)

4/28 | 

Tiedän miltä susta tuntuu! Mun imetystaival oli molempien lasten kanssa tuskainen. Paljon itkua, tunsin jopa itseni masentuneeksi:/ mutta heti kun vauva päätti kieltäytyä rinnasta korvikepullon jälkeen, olen voinut sen jälkeen todella hyvin ja päässyt nauttimaan äitiydestä paremmin :)

Tsemppiä sinne!' Noita keskusteluja tulee vähän väliä vastaan! Kun äiti voi hyvin, vauva voi hyvin :) tärkeintä että masu täyttyy

5/28 | 

Kannattaa tehdä niin kuin paras on itselleen. Silloin se on paras vaihtoehto kaikille:) ihana kuva teistä toi ekaItsehän olisin toivonut että Oliver olis oppinut pullon sekä tissin mutta pullo pahensi refluksin oireita ja se siitä :D

Anonyymi
6/28 | 

Älä turhaan pohdikkaan olevasi huono äiti korvikkeiden takia! Meillä poika on kasvanut todellahyvin siitä alle 2kg kohta kymmenkiloiseksi! ;) Itse koin todella huonoa omatuntoa maidon nousemattomuuden takia:( varsinkin kun läheiset vaativat ja olivat todella kritisoivia imettämyyttä kohtaan ja kun toinen oli vielä niin mini ettei edes osannut imeä;) se on kyllä täysin totta kun äiti on onnellinen niin on lapsikin joten jos pullo maistuu pienelle niin on se paras hänelle! Musta on hölmöä että miksi vainimetystä kehutaan ja kuinka se on vainhyväksi lapselle!? Ei välttämättä ole vain ja ainoastaan pelkkä totuus! On myös paljon lapsia ketkä voi huomattavasti paremmin pullolla kuin rinnalla:) ja varmasti teidänkin pienimies on saanut ne ensimmäiset parhaat maidot rinnasta mitkä luo sen hyvän vastustuskyvyn ja saa kaiken minkä tarvitsee:) tsemppiä pulloon! Olet aivan mieletön äiti ja todella rohkea kun jaat asioita kanssamme! :) olen siis blogisi suuri fani;)♡ tsemppiä rankkaan vauva vuoteen:)♥ ☆Kati☆

7/28 | 

Korvikemutsi täälläkin. Multa ei tullut maitoa kuin 3 viikkoa ja sitten piti siirtyä korvikkeeseen. Jopa noi 3 viikkoa olivat tuskaa kun vauva jyysti rinnanpäät rikki ja jokaisella imetyskerralla yritin väkisin olla itkemättä vaikka eihän se mitenkään onnistunut kun sattui aivan liikaa. Jotenkin se imemisote ei vain luonnistunut vaikka miten yritettiin.

Jos meille vielä toinen lapsi tulee niin mietin kyllä ankarasti aionko imettää.. Olin sitten kuinka huono äiti tahansa kun korvikkeella mentäisiin.

8/28 | 

Niin ja selvennykseksi vielä se että musta rinta- ja pulloruokinnalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko hyvä vai huono äiti.

9/28 | 

Hyvä kirjoitus! :) meillä myös tyttö kasvoi ihan korvikemaidolla ja nukkui kyllä yönsä ihan super hyvin, samoin tämä pikkukakkonen tulee myös saamaan korviketta alusta alkaen.

10/28 | 

Mä imetin vuoden (oonki tainnu kirjtotaa siitä bloginki puolelle), mutta en todellakaan katsoa korvikeäitejä mitenklään huonommin :D itseasiassa mustaki piti tulla semmone mutta jotenki vaa jäin kiinni siihe imetykseen ... enkä osannu lopettaa enää :D Ja siis joo oon helvetin ylpeä sen takia itestäni, mutta ei se tee musta millläälailla parempaa äitiä kuin korvikeäideistä - eikä pidäkkään tehdä. Eniten mä oon ehkä tyytyväinen ku säästin nii jumalattomat summat rahaa ku toi meijjän jäbäkään kun ei mikään kovin pieniruokanen ollu ... :DD
Mut älä koe huonoa omatuntoa ton asian takia! Ne jotka sen takia sua arvostelee ni on kapeakatseisia, ja mistä sitä tietää vaikka hekin joskus joutuis sun tilanteeseen! ;) Sä oot hyvä äiti pojalles!

12/28 | 

Noin parisen viikkoa mulla riitti maitoa, mutta sitten piti siirtyä korvikkeeseen ja hienosti sillä on kasvettu. Poika syntyi vähän päälle 2kiloisena keskosena ja on nyt jo 13kg 86cm pitkä "mies" :) Itse en kokenut korvikkeen käytöstä mitään omantunnon tuskia, sillä pakkohan lapsen on jotakin syödä. Ja jos äiti ei itse pysty tarjoamaan sitä ravintoa, sitten sitä ostetaan kaupasta, ihan käyttöä varten niitä siellä myydään :)

Hyvä teksti!:)

14/28 | 

Käynkin lukemassa, heti kun on aikaa lueskella taas muiden juttuja :) totta, elämä rullaa eteenpäin paljon kivuttomammin nyt ja oon helpottunut.

15/28 | 

Kiitos, kyllä oli helpottava saada avautua tästä :) tottakai tukiverkosto löytyy täältä kotootakin mutta kiva kuulla ihmisten mielipiteitä ja jutella kohtalotovereiden kanssa ;)

16/28 | 

Onneksi tein päätöksen suht nopeasti, etten sentään masennusta tuntenut, väsymystä ja turhautumista kylläkin.. Onneksi teilläkin kääntyi sit kaikki hyvin ja elämä rullasi paremmin pullon kanssa :)

19/28 | 

Niinhän se menee, että jokainen äiti valitsee minkä parhaimmaksi näkee :) mulla edelleen iho rikki vaikka usemapi viikko imetyksestä, ei se vaan kaikilla onnistu ja sillä sipuli ;)

20/28 | 

Meillä herätään vielä kaksi tai kolme kertaa, mutta kertaakaan ei enää olla yöllä itketty ja se on huippua tai oikeestaan luxusta :)

21/28 | 

saat olla hirmuisen ylpeä, nostan hattua :) meillä menee nyt reilu litran päivässä ja se tekee euroissa hmm... En viitti ees laskee :D hyvä että teillä onnistui imettäminen, onhan se maailman luonnollisin tapa ja parasta vauvalle :) onneksi korvikkeet on keksitty, muuten olisin aamusin yks lahna enkä pääsis ylös ja vauva kärsis väsyneestä äidistä :/

22/28 | 

Kyllä ne vauvat kasvaa ilman rintamaitoakin oikein reippaiksi ja ponteviksi. Meillä on ainakin niin pulleat posket ja painoa yli viis ja puol kiloa ja ikää pian 6 viikkoa :))

23/28 | 

Täyttä asiaa koko kommenttisi, kiitos siitä :) meillä kasvetaan oikein hyvin, sen huomaa noista sulosista pullaposkista ja pieneksi käyvistä vaatteista :)

24/28 | 

Meillä kans mennään korvikkeilla, koska oma maidontulo tyrehtyi. Mä en käsitä kyllä miten muka pullosta syöttäminen on ihmisten mielestä helpompaa kuin imettäminen!! Siis hirvee homma, kokoajan saa olla pulloja pesemässä ja maitoa lämmittämässä ja sit taas jo pulloja pesemässä. Ja aijaa jäikö sulle vielä nälkä, no lämmitetääs taas lisää hitaasti vesihauteessa samalla kuin toinen itkee nälkäänsä. Pah. Kyllä mun mielestä imettäminen olisi paljon helpompaa jos vain onnistuisi. Ja kyllä se korvike on niin sairaan kallista että!

25/28 | 

Samastun kyllä tähän ja mua ketuttaa suuresti kuinka ne ''täydelliset imettävät äidit'' arvostelee korvikeruokkijoita. Mielestäni jokaisella on oma päätösvalta ja harkintakyky päättää kuinka vauvansa ruokkii, pääasia on että pieni saa ruokaa ja korvike ajaa tämän asian vallan hyvin! Ja sidettä voi tiivistää muillakin keinoin, vai mites ne isit luo siteensä vauvaan? Ei ainakaan imettämällä ;) Me ollaan parhaita äitejä omille lapsillemme, aivan sama mitä jotkut ovat mieltä :)

27/28 | 

Ihana teksti! Täällä myös yksi äiti joka ei imetä! Enkä häpeile sitä :) jokainen tekee kuinka parhaaksi näkee. Minullakaan se ei onnistunut, siinä itki äiti sekä vauva. Nyt ollaan kaikki tyytyväisempiä!

Käy kurkkaa myös mun blogia jos kiinnostaa :)

-Rosa
pieniasuuriaonnenhippuja.blogspot.fi

28/28 | 

Mulla on tällä hetkellä aivan samat fiilikset, nyt siirryttiin puoli imetykseen josko helopottaisi. Vauva nyt 2 vk vanha. Imetys toi masennuksen :/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla