Olen jo monta yötä viettänyt valvoen tai todella levottomasti pienissä pätkissä nukkuen.Olen neuvollassakin kuullut,että hetkellinen öisin valvominen on normaalia raskausaikana. Mun keho kuulemma opettelee heräilemään öisin, jotta jaksaisin vaihdella vaippaa ja imettää useammankin kerran yössä. Mutta tää alkaa käydä todella ärsyttäväksi. Haukotuttaa satoja kertoja,mutta uni ei vain saavu. Pienokainenkin on myös selkästi hereillä useammin yössä kuin nukkuu.Vaikeetahan on nukahtaa jos koko maha heiluu ja pomppii edestakaisin.

 
Onko/ oliko teillä muilla odottavilla äideillä kokemusta unettomista öistä? Mikä voisi olla tähän avuksi? Keksittekö te asioita mitkä helpotti saamaan unesta kiinni? Vietätkö sillointällöin unettomia öitä vaikka et olisikaan raskaana? Onko joku tietty asento missä saat helpoiten unta?
 
Oon aina nukkunut hyvin. Pienestä pitäen, kun painoi pään tyynyyn sain hetkessä unta.Ennen näitä unettomia öitä menin nukkumaan viimeistään klo 22 ja nukuttuja tunteja tuli vähintään se 8 h yössä. Nyt tulee nukuttua pätkissä hyvällä tuurilla 4 tuntia ja aamulla herään syömään aamupalaa ja simahdan samantien sen jälkeen ja nukun iltpäivään saakka.Mä todella tekisin mitä vaan, että sais nukuttua normaalia rytmiä taas. Alkuraskauden ensimmäinen kolmannes oli mun kohdalla pelkkää nukkumista. Nukuin kun tukki koko yön, kävin töissä, nukuin päiväunet, heräsin hetkeksi syömään ja suihkuun alkuillasta ja kömmin takaisin nukkumaan jo 9 aikaan ja nukuin taas kellonympäri seuraavaan aamuun saakka. Nyt tää homma on aivan päälaellaan, ja kyllä tiedän sen olevan normaalia, mutta silti todella omituista. 
Sunnuntainen aamupala
On myös todella vaikeaa löytää asentoa tän mahan kanssa. Selälleen tuntuu, että kohtu ns.kiristyy ja vauva makaa  oudossa asennossa samalla painaen kaikki sisäelimet ryttyyn. Selälleen olo saa myös aikaan närästyksen tunnetta. Kyllkiasennossa tuntuu hetken hyvältä kunnes alkaa puuduttamaan ja vaihdan kylkeä. Tää edestakaisin kyljeltä toiselle käännähtely jatkuukin koko yön.
Öisin myös mietin kovasti vauvaan liittyviä asioita. Miltä vauva näyttää? Saako se kirkkaan oranssit hiukset isiltään? Kuuleekohan se koiramme ääniä jo? Mitä pakkaisin sairaalakassiin?  Ja tietysti vauvan tuleva nimi pyörii mielessä. En saa ajatuksia pois vauvamaailmasta

Nyt on kaikki kokemukset ja kommentit kultaakin arvokkaampia... Miten saisin ajatukset nollaantumaan ja unesta kiinni?


tän kaverin luokse nukkumatti löytää kyllä jokayö.

- Tiia

Kommentit (13)

Tuttua on! :) Joka toinen yö on valvomista ja päivisin väsyttää hirveästi. Apua en oo löytänyt. Tulee Se uni sit kun on tullakseen. Syötäväkin on yöllä jos on nälkä :)

Juu onneksi aika rientää aikas nopeasti ja tällähetkellä ei haittaa millon oikeestaan nukkuu kuhan nukkuu sillon kun kroppa sitä vaatii :) voi että odotan sitä kun saa nukkua taas mahalteen :D

Siihen tulokseen mäkin olen tullut että näillä rytmeillä mennään ja sillä siisti eikai tässä mikään auta :) mulla on himo omppu mehuun ja käyn hörppimässä sitä pitkin yötä..nam! :) viime yönä tuli myös popsittua yks banaani puol neljän aikaan.. Ei sille mitään tosiaan voi jos nälkä yllättää :)

Tervetuloa! :) eihän täällä montaa postausta löydykkään, mutta käy ihmeessä lukemassa ne vähäisetkin :) lisää on tulossa tietysti!!

Mun vinkki on, että totuttaudu ajatukseen. Karua sanoa, mutta toi on vielä pientä.. kohta sä et muutakuin valvokaan hetken. Mä ajattelin Topi synnyttyä, että pääsinpäs helpolla. Kunnes sitten noin kuuakuden päästä poju rupes vetelee muutaman tunnin valvomis putkis yöllä.... Sillon ajattelin, että ihan kiva kun kroppa totutti tähän jo.

Eihän se ole kivaa raskaana valvoa, kun muutenkin väsyttää :/ Koita jaksella ja lepäillä niin paljon muissa vväleissä, kun pystyt!

Juu aivan,eihän sitä koskaan voi tietää millanen unirytmi vauvalla sitten on suostuuko nukkumaan öisin ollenkaan sen takia olis vielä kiva nauttia kunnollisista yöunista ja loppuraskaudesta :) mutta näillä yöunilla nyt on vaan mentävä eteenpäin ei auta narinat vaikka kuinka väsyttää :)

Kuulostaa niin tutulta. Meidän poju alkoi myllertämään aina iltaisin massussa kun koitin itse rauhoittua ja alkaa nukkumaan. Vauvat on toki yksilöitä, joten sehan selviää sitten minkälainen unirytmi pienokaisella on synnyttyään. Meidän poju on kuitenkin ollut hyväuninen aina ja ihan vauvana heräsi 3h välein syömään ja kk jälkeen nukkui jo kokonaisia öitä:) Nauti raskaudestasi ja tästä elämänvaiheesta -elät jännittäviä hetkiä:) Onnea tulevaan!

Aivan, saas nähdä sitten millanen vauva on masun ulkopuolella nukkumaan :) nyt muutama yö onneksi mennyt paljon paremmin nukkumisen suhteen. Kiitos hirmuisesti, yritän nauttia mahdollsimman paljon :)

Kuulostaa tutulta , mulla raskausviikkoja kasassa vasta 12 , mutta silti oon nyt viikon verran herännyt joka yö 3 ja pari tuntia ollut valveilla :/