En ole kertaakaan miettinyt tämän raskauden aikana mahdollisten raskausarpien muodostumista. Ensimmäinen raskauteni opetti minulle sen, miten kovan työn naisen keho tekee 9 kuukauden aikana. Ensimmäinen raskaus opetti myös, miten paljon arpia voi ilmestyä, vastaan taistelusta huolimatta. Käteni ovat siis levitelleet useampaa raskausarpia hoitavia ja ehkäiseviä voiteita.

Olen pian 25 vuotta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen lihonut, laihtunut, synnyttänyt ja nyt odotan toista. Raskausarpia löytyy vatsasta, rinnoista, reisistä, pepusta ja sääristä. Osa painonvaihtelusta, mutta suurin osa muistona ensimmäisestä raskaudestani. Ennen ensimmäistä raskautta oma kehonkuvani oli huomattavasti negatiivisempi. Positiivisempi kehonkuva on ollut mukavasti tukena tässä toisessa raskaudessani. Tällä kertaa muutoksia on helpompi käsitellä ja hyväksyä. 

Vartalostani löytyvät raskausarvet muistuttavat joka päivä elämäni hienoimmista saavutuksista. Kahdesta lapsestani. Toinen kasvaa vielä hetken aikaa ihoni alla, mutta valmis luomus (esikoisemme) voivottelee saunanlauteilla äitinsä tiikerinraitoja. Olen monesti yrittänyt selittää mistä ne ovat tulleet, mutta 2,5 vuotias on sitä mieltä, että niihin kannattaisi laittaa laastari ja puhaltaa oikein lujaa. Ja, että pipit menevät kyllä pois. Ja mikä parasta, lopuksi hän tokaisee "ei haittaa", aivan kuten pyörällä kaatuessaan laastarin laiton jälkeen. 

Ymmärrän varsin hyvin, että raskausarvet syövät naisten itsetuntoa. En minäkään väitä niiden olevan ulkonäöltään mitään kaunokaisia, mutta kun katson arpiani näen niissä kauneuden, omat lapseni. Pikkuveljen on hyvä kasvaa isoveljensä jättämien arpien alla sekä juoda maitoa maidonnousun ja imetyksen raatelemista rinnoistani.

Olen pian päivitellyt viikon ajan vauvalehden instagram- tiliä. Lisäsin tuon saman raskausarpeni paljastavan kuvan sinne ja kirjoitin kuvatekstiksi "paina sydän, jos sinultakin löytyy raskausarpia". Synnyttäneen naisen kehonkuvasta ei voida puhua liikaa. Kiitos sadoista sydämistä. Ollaan tärkeiden asioiden äärellä, yhdessä. Ne ovat vain raskausarpia. Tarkoitan, rakkausarpia. 

Kurkkasitko jo vauvalehden päätoimittajan kirjoittaman jutun instagram kuvastani? Jos et, löydät sen tämän linkin takaa http://www.vauva.fi/artikkeli/raskaus/raskausarpia-vai-rakkausarpia-blog...

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla