Vihdoin ehdin avata bloggerin ja päätin tulla pikasesti kirjoittelemaan teille melkeen kahden viikon tauon jälkeen. Monet lukijat varmasti ymmärtävät, että nämä ekat kuukaudet vauvan kanssa on uuden opettelemista meille kaikille, joten postaukset voivat jäädä hieman vähemmälle, mutta yritetään nyt ainakin se kerta kaks viikossa päästä kertomaan kuulumisia teille. Elossa siis ollaan vaikka hiljaista on täällä blogin puolella ollutkin, mutta  pian tähänkin uuteen rytmiin tottuu eikä  äidinkin silmät lupsahda kiinni  jokaisena vauvan päiväunihetkenä, jospa sitten jää aikaa omiin juttuihin kuten blogin päivittelemiseen.

Mitäs meille sitten kuuluu? Meillä kannatellaan päätä, käännytään kyljeltä masulleen, pidetään muutamia kertoja päivässä huutoorkesteria, kasvatetaan tukkaa hirmusta vauhtia, syödään äidin maitobaarit ruvelle, hymyillään, ihmetellään maailmaa silmät suurena ja painetaan lähemmäs viisi kiloa. Ja ensi tiistaina ikää tulee kolme viikkoa. Kavereita ja sukulaisia on vieraillut lähes päivittäin ja pikkumies on saanut ihania lahjoja ja äiti iloisen mielen, huomatessaan miten ihania ihmisiä ympäriltä löytyykään.

Äiti on myös aloittanut kuntoilun ja raskauskiloista olen päässytkin jo eroon, mahtava fiilis! Tuossa masussa riittää kiinteyttämistä,olihan mulla sen verran komean kokonen kumpu, että ihan pelottaa mitä tästä nyt tulee, mutta pikkuhiljaa. Motivaatio vaatteita on ostettu kasapäin, mutta pakkasesta löytyy silti jäätelöä.. eli tästähän voi päätellä, että ollaan vielä hieman ristiriitaisessa tilanteessa urheilun ja ruokavalion kanssa, mutta ajattelin tarttua tuumasta toimeen sitten jälkitarkastuksen jälkeen, sillä kroppa vaatii aikaa sektiosta palautumiseen.

Olisikin kiva kuulla teidän vinkkejä/ kokemuksia vauvakilojen ja  urheilun yhdistämisestä arkeenne? Oletteko käynneet vauvajumpissa? Kaikki tarinat  on tervetulleita,  kiitos niistä jo etukäteen. Tulen kirjottamaan omasta "äiti kuntoon" projektista myöhemmin kuvien kera. Tässä nyt yksi kuva, mistä pääsee vähän hahmottamaan miten tuo vatsa on palautunut muutamassa viikossa.

 

Kommentit (22)

Sä oot jo tosi hyvän näkönen. Mulla kilot on tippunu imetyksellä ensimmäiset 6kk, lenkkeillyt ja imettänyt. Nyt viimeiset kolme kk olen käynyt salilla vähintään 3 kertaa viikossa, ja maha alkaa jo kiinteytymään paremmin. Pikkuhiljaa hyvä tulee :)

Miten tuuhee tukka jo pojulla! :) Mullakin lähti raskauskilot ihan vaan sohvalla makoillessa ja imettäessä, mutta se kiinteytys ei ookaan sit niin helppo homma. Vieläkin motivaatio hakusessa siihen :D

Anonyymi

Siis härre good tota vauvamasua! Mä en vaan saa silmiäni irti tosta pallosta aina kun se tohon ruudulle lävähtää! :D Sä näytät jo nyt tosi hyvältä , sektion jälkeen palautuminen voi olla himpun verran hitaampaa ja työläämpää mutta tosiaan hyvä alku sulla jo! Ja voi rakkaus tota pienen pojan tukkaa!

Oikeestaan vasta kun vauva on 3-4kk ikäinen niin saisi vasta enemmän alkaa liikkumaan ja pikkuhiljaa kiinteyttämään. Ja vatsan kiinteyttämisestä ei kannata ottaa stressiä! Vie kuulemma 9kk aikaa, jotta vatsa on palautunut, eli saman verran kun kesti sen venyminen! :) (Koskee myös muita kehon osia) Ja varsinkaan ennen jälkitarkastusta ei kannata tehdä mitään rajua! Vatsalihasten rako on sulla varmasti vielä aika iso niin kannattaa ottaa rauhassa ettei se jää sellaseksi!! :) Tälläset ohjeet mä oon saanu mun lääkäriltä ja ex-personaltrainerilta. Nyt vasta oon pikkuhiljaa alkanu tekee jotain muuta kun vaunuillu, tosin ei tässä mikään kiire oo, antaa kehon palautua rauhassa! :)

Suosituksen myös sain että salille vasta kun Pyry on 6kk, näin varmistetaan että keho on valmis kunnon "rääkkiin" eikä tuol sisällä mee mitään rikki. Mut oon alkanu pientä lihaskuntoo tekee täs kotona, vatsoja en viel uskalla (paitsi syviä vähän) ku mul on viel pikkusen väljä se rako!

Tuollahan mä kirjottelinkin että sitten jälkitarkastuksen jälkeen kun tietää että kaikki ok ja saa ohjeet miten saa ruveta liikkumaan :) mähän en saa tulla edes raskaaksi vuoden sisällä, koska vuosin niin paljon synnytyksen aikana joten ohjeita kuuntelen todella tarkkaan mitä lääkäriltä sitten saan :)

Heippa:) kiva kommentti, kiitos kehuista. Oon ajatellut muutaman viikon sisään "rohkaistua" kertaamaan ton synnytystarinan ja ehkä mä tänne blogin puolelle jotain rustaan siitä sitten :) toiveesi on otettu huomioon ja ehkäpä pian saat lukasta synnytyksestä..

Eikös ookkin ihana tukka, tässä postauksessa jäi nyt onnettomaks nää kuvat pojusta, ei oo vaan ollut vielä aikaa kuvailla kun jotain räpsyjä puhelimella :) oon joo huomannut jo nyt miten imetys kuluttaa paljonkin... Juu toi kiinteyttäminen on sit tulevaisuuden juttuja ja saa nähdä mitä tapahtuu :D

Oon suunnitellut samanlaista että jos alku mentäis lenkkeilen ja imettäen ja muutamien kuukausien päästä lisäilis muutakin liikuntaa :) ja kiitos kehuista tuo kuva nyt vaan näyttää suht ookoolta ton jäätävän kummun vieressä, vielä on nimittäin makkarassa tekemistä :D

Oho mulla meni toi jälkitarkastus kohta ohi ihan täysin :D Ps. En voi vieläkään uskoo tota masuu.. Olin varma et siel olis kaks, toinen jemmassa! ;D Mut yksi pieni Kuutti siellä vain olikin ♥

Ihan mielettömän hyvin olet palautunut! Täytyy toivoa samanlaista tahtia tännekin sitten synnytyksen jälkeen, vaikka imetyksellä ja suklaallahan sitä sanotaan raskauskilojen lähtevän kuin itsestään! ;D Niin suloinen tukka teidän pojalla. :)

Anonyymi

Jee, ois huippua! :) Mutta tärkeintä tietty et ite saat sitä käytyä läpi jos mieleen jotain kalvamaan jäi!

ÄÄÄÄ IHANA TUKKA PIKKUSELLA! :D Ja on sunkin masulla ollu näköjään kokooo raskausaikana, tosi hyvin palautunut jo! :o

Kiva ku aloit lukemaa mun blogia, sun näyttää kans mielenkiintoselta joten pistämpä lukulistaan ;)