Jo teininä mukamas päätin lapsieni nimet. Oletin saavan ensiksi pojan ja sen jälkeen tytön. Ne nimet ovat jo unholassa, mutta jollekkin lapulle ne oikein sillon tunteella rustasin,vaikka eihän mulla ollut edes poikaystävää.. ehkä jokunen "voitko alkaa mun kanssa"- tyyppi saattoi hengata kainalossa muutaman kuukauden kunnes tuli ryppyjä rakkauteen.

Nyt tässä pian 9 kuukauden aikana masussani on asustanut meille aluksi kovin vieras tyyppi. Mutta ajan kuluessa, hänestä tuli minulle sekä miehelleni maailman tärkein juttu. Maailman hienoin asia, minkä olemme yhdessä saanneet aikaan.

Tuli piiloteltua masua aikas pitkään.

Lähdimme kesällä risteilylle, jossa juttelimme hytissä jotain typeriä sopimattomia hölmöjä vitsejä, niinkuin tapanamme on. Kunnes havahduin ja totesin "lopeta, vauvahan kuulee meidän jutut". Sain vastauksen joka jää ikuisesti soimaan päässäni.

"eihän se vielä mikään vauva ole, se on vasta kuutti"

Ja siitä lähtien pimeässä asustava pienokainen on ollut Kuutti. Vaikka sukupuolesta ei ollut mitään hajua vielä pitkiin aikoihin. Vauva oli oikeastaan ytimekkäästi sanottuna meille vasta vahva punainen viiva raskaustestissä. Ei sitä jotenkin osannut heti tottua raskauteen. En tiedä mistä mieheni sen Kuutin repäisi, mutta osuvasti sanottu. Olen siis norppaäiti pienelle Kuutille.

Hyvää yötä Kuutti!
Mitä kuuluu,Kuutti?
Onko Kuutti liikkunut?
Saakohan Kuutti oranssit hiukset ja ruskeat silmät?

Kuutin pieni huppari.

Jouluna isoveljeni tokaisi " Kuutti sai paljon enemmän lahjoja, kuin kukaan meistä" On se niin ihanaa, että ihmiset pitävät Kuuttia todella ihmisenä vaikka ei päivänvalossa vielä olekkaan.

Kuutti sitä ja kuutti tätä, mutta se Kuutti nimi tuntuu niin kivalle, ettei siihen kyllästy. Meille varmaan tulee ongelmia ristiäisten jälkeen kutsua vauvaa oikealla nimellään. Taitaa se vielä teini-ikäisenäkin olla äitin pikku Kuutti. Mä jo ehdinkin lueskella keskustelu palstoilta ihmisten antamia lempinimiä vauvoilleen. Yksi hauska oli mielestäni tämä

”Ykköstä kutsuttiin alkuraskaudessa Basilliksi, koska isi oli sitä mieltä että munamyrkytyksen oireet oli selvästi näkyvissä kun turposi vatsa niin kovasti.” ( bongattu www.terve.fi - sivustolta)

Norppaäiti.

Pistän nyt pienen gallupin pystyyn, kertokaahan mitä lempinimiä teillä on raskausaikana vauvalle ollut? Ja mistä nimi sai alkunsa? Onko inhokkeja kuten kuuluisa masu-asukki? Vai myllersikö masussanne vuokralainen vailla nimeä?

- Tiia & Kuutti

Kommentit (20)

Meijjä Hugee sanottiin Einariksi XDD ihan vaan sen takia, että mä oon henkilökohtasesti aina vihannut sitä nimeä ja vannonu etten ikinä antais sitä lapselleni mutta sitte sillo alkuraskauden aikoihi mua vitutti suoraa sanottuna niin hirveest kaikkien fb päivitykset "taas vauva potkiskelee ::))" jne ja mä sitte tokasin kaverille fbssä että "pitäskö munki kirjottaa fbsee: "Joo siellä se Einari jatkaa hiljaiseloaan ja äipän lihottamista. Kiitti hei." ja siitä se siten jäi :D Eli läpästä koko juttu synty ja sit tuli matkanvarrella muitakin juttuja tuohon nimeen liittyen jotka vaan vahvisti Einaria :DD

Kiva blogi jo näin ekan päivityksen lukemisen perusteella!! :D

Meillä ekana Juuso oli "hyvälaatuinen kasvain" (eh, ei aivan kaikkien huumoriin sopiva), sitten vain pikku-tyyppi ja aivan loppuraskaudesta pikku-ukko. Ukkohan jäikim sitten toiseksi nimeksi :P

Söpö Einari! :D sen takia alotin tän blogin et voin rauhassa jauhailla vauvoista ja raskaudesta, en sentään viitti facebookin sivua niillä täytää jatkuvasti :) vaikka onhan nyt sielki masukuvia aika monta ;) Einarille terkkui !

Herttileeri, kun sä olet kaunis!

Tuo basilli sai kyllä ulvomaan naurusta. :D Kaveripiirissä taitaa kuutti ja toukka olla niitä yleisimpiä nimityksiä.

Meillä ei tainnut olla pojalle mitään lempinimeä raskausaikana... en ainakaan muista, mutta voi ei tuo "maha-asukki" sana!!! Minen kestä sitä :DDDDD Nyt on noita lempinimiä kertyny vuoden aikana niin paljon, ettei poika varmaan tunnista edes oikeaa nimeänsä :DD

Meillä ollu molemmat vaan vauvoja siihen asti ku on saatu tietää sukupuoli ja sitte kutsuttu tulevilla nimillä :)
Kuutti kuulostaa kyllä kivalle =)

Mä kyllä vahingossa välillä puhun maha asukista, mutta oikeesti se on kyllä niin kulunut ja tylsä :D meil on kovat nimi pohdinnat menossa, kun en halua antaa sellaista nimeä mistä tulee heti joku lempinimi keksittyä. Itelläkin ongelmia sanoa itteeni tiiaks, koska pienestä lähtien kaikki kutsunut tiituks :) vaikka tiia ei helposti taivukkaan tiituks mutta jostain se on vaan tullut.. !

Ja yllättävän paljon oon törmännyt Kuutti nimisiin poikiin esim. Kaksplus ja vauva lehdissä :) siis ihan virallisena nimenä. ainakaan teillä ei sit varmaan ollut ongelmaa kutsua kun vauvoja omilla oikeilla nimillään :)