Sairaalakassi tarkistettu vähintään kymmenen kertaa.Tulevalle isillekkin pakattu pienempi kassi sisältäen mukavat sisäkengät ja tietysi Daddy t-paita joka nakataan sitten heti niskaan kun vauva on maailmassa. Koiralle sovittuna hoitaja muutamaksi päiväksi, kotia järjestelty ettei sitten ahdista tulla sotkuiseen kotiin takaisin. Eteisen liitutaululla vielä muistilista, ettei mitään pääse unohtumaan kun lähtö koittaa. Alkaispa jo jotain tapahtua niin pääsisin hyppimään seinille ilosta (kivusta).Mä odotan niin kovin tuota hetkeä kun voin tokaista "nyt mennään" !

Tiedän, että harva  vauva syntyy täsmälleen laskettuna aikana mutta onko edes mahdollista, että aika liikkuu eteenpäin näin hitaasti? Lauantaina olis meidän laskettu aika ja todella toivon, että masussa oleva kaveri olisi täsmällinen ja päättäisi tulla viimeistään laskettuna.

Onhan tuolle suurelle masulle syynsä, sen sisällä polskuttelee jo 4100 grammaa painava kaveri. Onhan se nyt kumma miten tuo yksiö ei ala jo käydä ahtaaksi ja tylsäksi. Eihän siellä nyt enää ole tilaa pötkötellä. Eikös olis mukavampi pötkötellä vähän tilavammin täällä meidän kanssa? No turhaa kai se on toista hoputtaa.. jos ei huvita niin ei huvita.
Hassua miten malttamaton ihminen osaakaan olla, eikö kaikkea hyvää kannata odottaa? Mutta kun  päivät nyt vaan yksinkertaisesti matelee. Jatkuva mulle kaikki heti nyt- fiilis aamusta iltaan.

Yritä tässä nyt sitten ottaa rennosti ja kerätä voimia tulevaan synnytykseen, kun ainoa ajatus mikä mielessä pyörii on miten ihmeessä ponnistan yli nelikilosen vauvan tähän maailmaan?
Onko teille tehty vauvasta painoarvioita? Menikö arviot lähelle totuutta vai päin metsiä?  Olis myös mukavava kuulla jos synnytyksessä on päädytty hätäsektioon tai keisarinleikkaukseen.. mutta jätäthän kauhukohtaukset pois. Muuten tässä käy niin, että pidän tiukkaan jalat ristissä ja ollaan tukevasti raskaana vielä juhannuksenakin.

- Terkuin malttamaton mutsi jolla viikkoja kasassa 39+4

Kommentit (32)

Voi että mikä masu! Kohta helpottaa, jaksamisia viimesiin päiviin :)
Mulla esikoinen arvioitiin olevan 3300g, ja hän oli 3380g. Tokan arvio oli 3500g ja hän oli 3565g. Että kyllä aikas nappiin meni täällä :)

Mun lapsonen oli 2 viikkoo yliaikanen poju 4175g ja hyvin tuli ulos. Synnytys kesti kauan ja avautuminen oli hidasta mutta kolmella ponnistuksella oli poika ulkona :) viis tikkiä ne vissiin laitto, mutta muuten tuli näppärästi ulos :) ei se iso koko vaaraks oo jos pysyy hyvissä rajoissa.

Voi miten ihana masu!
Musta tuntuu, että olen malttamaton jo nyt ja viikkoja vasta 29+5! En osaa edes kuvitella tota lopun odottelua. Jään jännittämään, koska täältä saa lukea vauvauutisia! :)

Niin ihana maha! :) Meillä arvioitiin varmaan n. kk ennen laskettua aikaa silloin tasan 3000g ja syntyessään olikin vain 3192g eli hieman pienempi kuin mitä luultiin. :)

Anonyymi

Viikkoa ennenkuin vauva syntyi tehtiin painoarvio minkä kokoinen tyttö sieltä tulee. Arvio oli 4400g ja syntymäpaino 4010g. Saattaa ne vähän vaihdellakin ja pituuskin voi vaikuttaa tehtyyn arvioon :)

Tuota masu on kyllä hurja! Voin vaan kuvitella miten tylsiltä nää vikat päivät tuntuu. Mutta muista nauttia viimesistä hetkistä YKSIN, sillä kohta siitä saa vaan haaveilla ;)

Mulla arvioitiin vauvan painoksi 3800 ja 3840 oli syntyessään, eli aika nappiin meni :)

Voi että, toi masu on niin ihanan iso! Voin vain kuvitella miten malttamattomalta tuntuu.. :) vähiin käy päivät! Tsemppiä loppurutistukseen!

Anonyymi

Herran jestas kun masulla on kokoa!!! :D Toivottavasti vauva haluaa pian ulos jo koonkin puolesta mutta 4kg on ihan normaali paino vauvalle joten ei huolta kuhan ei kauheasti yliaikaa nyt menisi ja arvio pitäisi paikkansa. Kyllä se ulos tulee keinolla tai toisella, eipä etukäteen kauheesti voi muuta kun koittaa olla avoimin ja luottavasin mielin. Tsemppiä synnytykseen, hyvin se menee!

Anonyymi

Meillä poju synty 12.10 ja LA oli 13.10 :) 11.10 annettii painoarvio 3500g ja poju oli 3650g :) ja alateitse puskettiin! Tsemppiä tulevaan ja muista että kaikki se kipu lopuksi palkitaan

Meillä käytii ylimääräsessä ultrassa jossa katottii painoarvio Hugelle, ja sen mukaan laskettuna päivänä (4.2) olis painanu 3900-4000g ja olin siitäki iha paniikissa :D Mut Hugepa päättiki syntyä päivää ennen laskettua aikaa (3.2) ja paino 4230g :DD Ja ihan alateitse Huge synty! :)
Ja jos yhtää helpottaa nii mulla ei ollut MITÄÄN tuntemuksia aiemmi että synnytys olis lähestymässä, ja olinkin varma et mulla menis käynnistyksee jota oltii jo suunniteltuki seuraavan viikon torstaille, mutta sinne ei sitte tullukkaa tarvetta ;)

Mä oon tainnut olla malttamaton koko raskauden, mutta nyt tuntuu niin vaikeelta vaan odottaa h-hetkeä.. Toivotaan että pian voin kirjotella vauvauutisia :)

Kyllähän tää aikas jätti on (: saa nähdä tuleeko mulle ikävä masua :D ehkä tää loppuvaiheen jätti on jo vähän liikaa mut muutama kuukaus sit oli aikas kiva, enkä ollu viel valmis siitä luopumaan :)

Sehän meni sit tosi lähelle totuutta :) hurjahan tuo on kooltaan, mutta oma silmä niin tottunut mutta jotku kyllä jää kattelemaan "kauhuissaan" oon huomannu sen :D

Juu nelikilosia on tuttavillakin syntynyt lähiaikoina, jotenkin se koko nyt vaan jänskättää kun omasta synnytyksestä kyse.. Luottavaisin mielin kuiteskin ollaan menossa kohti synnuytystä.
Kiitos :)

Juu luinkin sun blogista, että Hugella kanssa ollut komea syntymäpaino :) saa nähdä meneekö käynnistykseks vai ei.. ei mitään tuntemuksia ainakaan vielä.. Mutta hetkessähän se voi muuttua ;)