Olen rakastunut. Rakastun päivä päivältä enemmän tuohon pieneen punapäähän, joka kolme kuukautta sitten tuntui täysin toivottomalta tapaukselta, sillä laskettu aika oli jo mennyt. Ei siitä ole kauaa, kun tuo pieni murunen syntyi, eikö se vasta viime viikolla tapahtunut? Siinä hän sitten oli sylissäni. Säteili, hymyili enkä oikein uskonot silmiäin, voiko olla poika tuollainen?
 Pian oon saanut ihastella poikaa ja kokea äitiyttä kolmen kuukauden ajan. Onko siitä muka jo niin kauan?  Tuntuu hurjalta ja osittain jopa surulliselta, että aika vierii eteenpäin näin kovaa vauhtia. Mutta tietysti samalla on ihanaa seurata vierestä miten tuo pieni ihminen kasvaa ja kehittyy. Muistan sen kuin eilisen kun ensi kertaa kuulimme sydänääniä neuvolassa  ja nyt tuo pikku sydän sykkii sylissäni, voiko mitään paremaa olla? 
 EI.
Niilo on aikamoinen sylivauveli, onneksi . Ja mä niin nautin siitä. Nimittäin jos aika jatkaa valonnopeudella liikkumistaan pianhan meillä on jo innoissaan eteenpäin mönkivä söpöliini, joka haluaa jo tehdä muutakin kuin vain istuskella äidin sylissä päivät pitkät. Eikä viihdykkeeksi enää riitä omat nyrkit ja äidin pitkät hiukset.

Onneksi näitä on paljon, nimittäin valokuvia sinusta ja minusta. 
Miksi aika on niin julma? Silloin se matelee, kun saisi kiiruhtaa. Ja nyt vihdoin kuin odotus on palkittu, se ryntäilee. 

 

Kuka voisi kellot seisauttaa
ja ajan pysäyttää
kun maailma lainaa kaikkein kauneintaan
Kuka voisi kellot seisauttaa
ja ajan pysäyttää
kun maailma antaa kaikkein parastaan

                                                                  

Kommentit (10)

Ihania kuvia ja oi mikä punapää! Kirjoitat myös todella kauniisti.
Meillä jänskätään tuleeko tytöstä punapää, hiukan punertavat, mutta vielä ei osaa sanoa mihin suuntaan muuttuvat.

Totta, muistain ikuisesti miltä ne vikat kuukaudet tuntui ku piti odottaa ja odottaa.. Laskettuaikaki meni yli melkeen kahella viikolla :/ no mutta tsemppiä sinne