Oma käsi masulla. Mieheni käsi masulla. Mun masu vasten mieheni selkää. Ystävien kädet masulla. Tulevan mummin käsi masulla. Työkaverin käsi masulla. Koiramme nenu masulla.

Sehän liikkuu! ihanaa, kokeilkaa nyt kaikki. Niin mä yleensä ajattelen.

Rakastan tunnetta, kun vauva liikkuu. Onneksi meidän vauva liikkuukin paljon.Vain kerran olen pelästynyt ja pysähtynyt miettimään hetkonen millon se Kuutti liikkuikaan viimeksi ? Taputtelin masua. Soitin masulle musiikkia. Juttelin ja lauloin. Hyppelehdin. En tuntenut pientäkään liikettä. Kyynel vierähti. Taisin jopa hieman suuttua. Panikoin. Liiku nyt pliis,älä kiusaa äitiä! Ja hetken päästä kaveri vaihtoi oikein kunnolla asentoa, niin että kylkiluut napsui. Hymyilin. Pyysin anteeksi, että herätin ja hermostuin.

Yleensä itse hehkutan kovaan ääneen "kokeilaa hei taas se liikkuu" ja otan kädestä ja ohjaan masulleni. Kerron, että tuossa tuntuu pienen pylly ja tää taitaa olla sen jalka. Sehän on vain hauskaa, nähdä muiden ilmeet kun tuntee vauvan liikkuvan. Varsinkin niiden ilmeet on mahtavia, ketkä eivät itse ole olleet raskaana eivätkä osaa edes kuvitella miltä vauvan liikkuminen voi tuntua.

Mutta kuka sitten saa koskea vauvamasuuni? Valitettavasti olen myös joutunut kokemaan ahdistaviakin tilanteita. Tuntemattomat ihmiset tulevat taputtelemaan kaupan  hyllyllä ja kassajonossa mahaani. "voi, että oli ihan pakko tulla kokeilemaan masuasi, niin on ihanan pyöreä". Ja niin oli tuntemattoman (karvaiset) kädet masullani. Ja hän oli vielä mies,vanhempi mies. Luenteeltani kun pehmo olen, hymyilin aluksi ja tokaisin takaisin jotain "juu niin on" ja jatkoin matkaani. Uskon, ettei tarkoittanut pahaa, mutta mua ärsytti se monta päivää! Miksi ihmeessä tuntemattomat hyökkäävät taputtelemaan mahaani? Ethän sä voi toisen lapseenkaan koskea ilman lupaa? Onko liikaa vaadittu jos kysäiset "saisinko kokeilla". Antaisin luvan kyllä jos siltä tuntuisi.

Rv 33+2

Tuntemattomilta ihmisiltä on tullut myös kasvotusten paljon mukaviakin sanoja ja ilmeitä. Olen kuullut hehkuvani onnesta, näytän niin onnelliselta nuorelta tulevalta äidiltä. Monet toivottavat hyvää jatkoa. Joku tokaisee, että miksi minä en näyttänyt tuolta raskaana? Ja ne hymyt. Ne on ihania. Tuntematon ihminen kävelee vastaan, katsoo vatsaani ja sen jälkeen hymyilee minulle. Hymyilen iloisena takaisin.

p.s Kommenttia saa antaa, mutta ethän koske ! ;)

- Tiia & Kuutti

Kommentit (11)

Voi miten ihanasti olet taas kirjoitellut. Tuntemattomien koskettelut on vähän oudon tuntuisia. Ikäänkuin oma vartalo olisin yhtäkkiä muidenkin omaisuutta. Eihän kukaan vieras tule muuten vain hiplaamaan jos ei ole raskaana. Mutta se onkin niin ihmeellistä ja ihanaa aikaa ja en ihmettele yhtään vaikka saat ihailevia katseita ja hymyjä. Olet ne kaikki ansainnut! :) -tansku

no en minä tykkäis jos minun masua olisi joku tuntematon tullut hipeltämään :s mutta niin siis ihana tämä blogi ja ihana vauva masu :) melkein tulee itsellä omaa masua ikävä :) jos haluat niin käy kurkkaamassa http://sonjamiuw.blogspot.fi/ kirjoittelen mun elämästä jossa on mukana avopuoliso ja päätähtenä tietysti 8/2013 syntynyt poika :)

Juu se ei kyllä mukavalta tunnu ! Kiitos paljon :) masusta itekkin viel tykkään, saa nähdä onko parin viikon päästä samat fiilikset. Vähä alle kuus viikkoa olis matkaa jäljellä. Kiitos linkistä käyn kurkkimassa kun ehdin :) liity ihmeessä lukijaksi, jos et siis vielä ole ;)

joo ajattelinkin liittyä (: hui eipä ole pitkä aika enää :o muistan ku itteeni rupes toooosi paljon jänskättää mitä lähemmäks laskettua mentiin .)

Eniten stressaan täl hetkel mitä pakkaan sairaalaan mukaan ku ite synnytys :D helmikuun alussa meen tutustuu synnärille, ehkä sen jälkeen rupee jännittää oikeesti :p

Kirjoitat kyllä hyvin! Itsekin olen ihmetellyt miten raskausuutisen jälkeen oma masu on muiden kosketeltavissa ja kommentoitavissa. En aikaisemmin saanut mitään kommentteja ulkomuodostani, mutta heti kerrottuani olevani raskaana olen monelta kuullut kuinka olen levinnyt vähän joka suuntaan.

Ihana blogi sinulla noin muutenkin, jään seurailemaan! :)

tietysti masun kohdalta leviää,mutta muualta kun leviää tiedostaa sen varmasti jo itsekkin eikä siinä tarvii muiden kommentteja.Mulla on ollut tuuria ja vauva on kuluttanut myös hieman kropasta nesteitä yms pois, enkä oo levinnyt muualta (*koputtaa puuta*,kuus viikkoa vielä aikaa) mutta masu onkin sitten isohko.. :D Kiitos paljon ja tervetuloa seuraileman :)