Meidän pojumme on niin sanotusti vähän actioninkipeä. Eikä aina ihan vähääkään. Koko ajan pitäisi olla jotain viihdykettä, olisi hauska kulkea ympäri asuntoa vaikka kellon ympäri. Myös sohvalla heijaaminen useimmiten kelpaa. Jos vauhti hidastuu niin äänekäs komennus vaatii sitä hyvin äkkiä lisää. Mutta kuka sitä nyt loputtomiin jaksaisi, en minä ainakaan. Ei näillä lihaksilla. Pojan oma fysiikka ei ihan vielä riitä eteenpäin pääsemiseksi, mutta siihenkään tuskin enää kauaa menee, pian viiden kuukauden ikäisellä vauhtipäällä tahtoa on kovasti. 

Muutama viikko sitten oli kaunis hellepäivä, ja menin vauvan kanssa taloyhtiön leikkipaikalle kiikkumaan. Vauva nukahti syliin välittömästi. Siitä heräsi ajatus. Voi kun olisi kiikkutuoli! Soitin mummulleni ja kysyin, josko saisimme hakea mökiltä kiikkutuolin lainaan. Ja täällä se nyt on, olohuoneessa koko perheen ilona. Poika viihtyy siinä vaikka ikuisuuden ympärilleen sylistä tuijotellen, keinuvaa maisemaa ja lemmikkien touhuja ihastellen. Ja niin viihtyy äitikin. Harva se päivä pikkuinen ottaa päiväunet keinutuolin heijatessa uneen. Voiko olla ihanampaa?

Nykyään varmaan aika harvasta kodista löytyy tämä kyseinen perinnehuonekalu. Mutta MIKSI? Tämähän on ihan mahtava keksintö! Ja kaiken lisäksi kiva sisustuksenkin puolesta. Löytyykö teidän kotoa kiikkutuoli? 

 

Seuraathan blogiani myös facebookissa, niin pysyt helposti mukana!

 

 

Kommentit (6)

Miepä

Meillä ei keinutuolissa maltettu nukkua, mut jumppapallo on pop, auttoi ihan pienenä masun vääntelyissäkin, kun sylissä oli ja äiti pomppi palolla.

Miitta
Liittynyt21.4.2017

Ihana että teilläkin on löytynyt tällainen "oma juttu"! Olen kuullut muualtakin tuosta jumppapallon viehätyksestä, eipä ole tullut kuitenkaan vielä kokeiltua.

Mama minäkin

Miten niin PITÄISI? Suomalaisessa kulttuurissa ajatellaan, että jos jokin asia toimii minulle, niin sen täytyy toimia myös muille. Ei se mene niin -ja tuskin tätä edes tarkoitit, mutta otsikkosi on niin ahdistavassa konditionaalissa, että on pakko kommentoida. Kaikkea muka aina pitäisi, saisi, voisi jne... Miksei vaan olla ja tehdä, ilman -isi-päätettä?? Jokainen toimikoon tavallaan. Kiikkutuoli on varmasti aivan ihana. Juuri Sinulle ja Vauvallesi. Nauttikaa kesästä!

Miitta
Liittynyt21.4.2017

Enpä osannut arvata että otsikko voisi tuntua ahdistavalta. Se on enemmänkin kevyt toteamus kuin käsky, jollaiseksi ilmeisesti sitä luulit. Minulle on keskusteluissa tullut esiin kiikkutuolin sukupolvien yli kestänyt hyöty. Hyvää kesää teidänkin perheellenne!

Rimiksen Reine

En ikinä luopuisi keinutuolista, rakastan sitä! Siinä kiikuin molemmat vaikeahkot raskaudet, esikoista odottaessa vaivasi iskias ja kuopusta odottaessa kilpirauhashäiriöt. Ensimmäistä lasta synnyttäessä onneksi synnytyssalistakin löytyi tuoli; toista synnyttäessä kivut lievittyivät kotona keinutuolissa siinä määrin, etten älynnyt lähteä ajoissa sairaalaan (melkein syntyi kuopus tien päällä). Esikoisen kanssa siinä on kiikuttu korvakipuiset ja flunssaiset hetket, kuopuksen kanssa koliikkiset yöt. Keinutuoli on ja pysyy, vaikka vauvavuodet ovat jo takana. Edelleen lapset kipuavat syliini, jos näkevät minun kiikkuvan.

Miitta
Liittynyt21.4.2017

Kuulostaapa ihanalta! ❤️ Synnytyssalissa kiikkutuoli, mahtavaa! Olisipa minullakin ollut!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

22-vuotias pienen pojannappulan (2/17) äiti Oulusta. Äitiyslomalla sairaanhoitajan opinnoista. Vaikean raskausajan ja vauvan ennenaikaisen syntymän myötä opetellaan uutta, rakastetaan isosti ja nautitaan elämästä tässä ja nyt. Kotona vauvan kanssa hääräävät myös vauvan isä ja lemmikkikatraamme kaksi italianvinttikoiraa sekä kissavanhus.

Teemat

Blogiarkisto

2017