Jokin aika sitten lupasin kirjoittaa siitä, miten saimme erittäin katkonaisista öistä taiottua kokonaisia.

 

Kahdeksan kuukauden ajan herätyksiä oli useita joka yö. Viimeiset kaksi kuukautta herättiin joka yö vähintään tunnin välein. Kaikki allergioista lähtien oli hoidettu pois, ja heräily oli enää vain tapa.

 

No mitä ihmettä me sitten teimme, että tämä ihme tapahtui?

1. Olimme muuttaneet päivärytmin neuvolasta saadun ohjeen mukaiseksi muutama viikko takaperin.

2. Siirsimme pinnasängyn pojan omaan huoneeseen. Aiemmin se on ollut sivuvaununa meidän sänkymme vieressä.

3. Annoin iltapalan, ja lähdin sitten siskoni luokse yöksi.

4. Isä vei pojan illalla nukkumaan, ja tadaa.

Aamulla suuni loksahti auki. Yksi ainoa herätys! Miten se on mahdollista? Näin helposti? En ollut uskoa korviani. Aina ennen minä olin hoitanut nukuttamiset. Näin suuri vaikutus on sillä, ettei äiti ole ihan kyljessä kiinni.

Tiedän, ettei tämä toimi kaikilla, etenkään näin helposti. Mutta kokeilemisen arvoista se varmasti on, jos perheen väsymys alkaa käydä ylivoimaiseksi.

 

Loppujen lopuksi kaikki oli hankalaa vain minulle. Stressasin tätä monta päivää etukäteen, ja tuona yönä olin meidän perheestämme ainoa joka nukkui huonosti. Kaiken kaikkiaan, lapsella on nyt paremmin jaksava äiti.

 

Jos aihe on ajankohtainen, kurkkaa myös Hennan mutsiblogista postaus "354 yötä myöhemmin"!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

22-vuotias pienen pojannappulan (2/17) äiti Oulusta. Äitiyslomalla sairaanhoitajan opinnoista. Vaikean raskausajan ja vauvan ennenaikaisen syntymän myötä opetellaan uutta, rakastetaan isosti ja nautitaan elämästä tässä ja nyt. Kotona vauvan kanssa hääräävät myös vauvan isä ja lemmikkikatraamme kaksi italianvinttikoiraa sekä kissavanhus.

Teemat

Blogiarkisto

2017