Kuva: Mari Hakanen

Lasten omaishoitajat ry:n somekampanja vetelee viimeisiään, mutta toivottavasti se on tavoittanut paljon ihmisiä ja saanut keskustelua aikaiseksi. Kampanjan tarkoitus on herätellä ihmisiä näkemään todellisuus omaishoitajuuden takana. Somessa on julkaistu työpaikkailmoituksia kampanjan nimissä, hästägeillä #erityinentyö #arvostuseielätä #24/7.

Entisenä lapseni omaishoitajana haluan kantaa korteni kekoon.

Tämä voisi olla minun työpaikkailmoitukseni.

Haluatko uusia haasteita ja vähemmän palkkaa? Osaatko antaa ruuan perkutaanisen endoskooppisen gastrostooman (PEG) kautta? Omaatko nopeat refleksit kääntääksesi lapsen hänen oksentaessaan, ettei lapsi tukehdu? Oletko valmis valvomaan vuorokauden tai vaikka useamman läpi? Osaatko tulkita lapsen kiputiloja pelkästään hengitystiheydestä tai sydämen sykkeestä? Päätehtävänäsi olisi pitää lapsi hengissä. Bruttopalkkaa saisit 785,14€. Jos sinulla on tuuria ja hoidettavasi on menehtymässä pian, niin palkkasi voi olla jopa 1471,02€. Työetuna kaksi vapaapäivää kuukaudessa niille onnellisille, joiden tukitoimet ovat riittävät. Ei suinkaan kaikille. Kiinnostuitko? 

En usko, että kukaan päättäjistä lähtisi töihin omaishoitajan palkalla.

Omaishoitajien palkkaus on mielestäni aivan naurettavan pieni. Moni jättää palkkatyönsä, ettei lasta tarvitsisi laittaa laitokseen. Tulot voivat tippua moninkertaisesti. Usealla lapsensa omaishoitajalla on muitakin lapsia huolehdittavana. Kuten minullakin. Lilli ja Leinikki oli hoidettava, vaikka olinkin Lemmyn hoidossa kiinni ympäri vuorokauden. Kuten somekampanjan hästägissä sanotaan: arvostus ei elätä. Omaishoitajat kituuttavatta minimikorvauksella. En usko yhdenkään itseään arvostavan päättäjän suostuvan työskentelemään moisella palkan irvikuvalla.

Toivon sydämestäni omaishoitajien tilanteen saavan palstatilaa ja muutoksia parempaan.

Terkuin Ninni❤

Kommentit (4)

Vierailija

Olet asian ytimessä! Harmi, että minulta on mennyt tämä kampanja aivan ohi. En ole omaishoitaja, mutta työskentelen omaishoitajien parissa. Satoja erilaisia omaishoitotilanteita kuulleena toivon sydämeni pohjasta, että vähintäänkin palkkioita nostettaisiin huomattavasti. Monella menee pieni kuukausipalkkio jo bensakustannuksiin kun hoidettavaa täytyy kuskata vaikkapa lääkäriin. Tunnen joka päivä surua asiaa kohtaan, kun omaishoitajat kokee arvostuksen puutetta 😥

Eräs mummu

Kyllä!
Kuinka paljon yhteiskunta säästää omaishoitajilla,sanoisin että todella paljon ja säästöä kertyy vaikka heidän palkkioitaan nostettaisiin huimasti.Hienoa että heitä on niin on taattua että hoito on hyvää ja rakastavaa vaikkakin raskasta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Ei me tilattu kehitysvammaista ja hyvin sairasta lasta, mutta semmoinen saatiin. Ja sit hän kuoli, pienenä. Sit saatiin lainalapsi, vaikkei tilattu. Kuinka se meidän uusioperhearki nyt sitten pyöriikään, kun kotoamme löytyy ennestään kaksi tyttöä, invaliditeetin omaava mies, leijonaemo ja sijaislapsi.

Vahvoja tunteita, arjen selviytymistä, rankkoja aiheita, mustaa huumoria, syvää rakkautta. Se on sitä, meidän arkea.

terkuinninni@gmail.com

 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2018

Kategoriat