…miten jännittävää oli mennä oman kotipihan tai naapurin kaverin leikkimökkiin? Sinne, jossa sai leikkiä omassa rauhassa ilman aikuisia tai jonne saattoi perustaa vaikkapa kahvilan tai pienen putiikin. Myydä leikkimökin ikkunasta mehua tai perustaa portaille käpymyymälän. Taisi siellä kokoontua useampi salainen kerhokin, se, jonne pienemmillä sisaruksilla oli harvemmin pääsyä.

 

Omassa kodissani ei ollut leikkimökkiä, joten naapurintyttöjen leikkimökit tuntuivat sitäkin kiehtovammilta. Voin yhä silmät sulkiessani palauttaa mieleen naapurin Johannan punaisen leikkimökin tunnelman ja nähdä naapurin Sumin keltaisen mökin terassin käpylehmävalmistelut.

 

Meidän tyttöjen leikkimökki kohoaa kotimme takapihalle ensi viikon aikana. Kiitolinja kuljetti mökin tarvikkeet – siis ne seinähirret, lattialaudat, kattohuovat sun muut - pihaan jo jokin aika sitten ja nyt perustusten tekemisen myötä mökki alkaa hiljalleen valmistua.

 

 

Jotenkin äärimmäisen kutkuttavaa. Siis tämä kaikki – se, että näkee, miten mökin tarvikkeet puretaan kuljetusautosta etupihalle, miten puut määrämittaan sahattuina odottavat takapihalla siisteinä pinoina pressujen alla rakentamisen aloittamista, miten perusta tehdään ja pieni unelma jälleen lähtee toteutumaan.

 

Malliksi valikoi kaunis, hieman erilainen Helmi-mökki, Teuvan mökki- ja sorvituotteelta. Mallikuvat (heidän sivuiltaan lainattu) ovat todennäköisesti pitkälti sitä, miltä tyttöjen leikkimökkikin tulee näyttämään. Ulko- ja sisämaalien värikarttoihin perehdytään tänään iltateen ääressä lasten nukkuessa.

 

 

Ja se sisustaminen! Valkoista sekä vaaleanpunaista ja harmaata eri sävyissään. Pidämme molemmat puolisoni kanssa sisustamisesta ja siitä, että kodissa on harmonia ja tasapaino. Leikkimökkiin toivoisin löytyvän samanlaista tunnelmaa, lapsen tavalla ja -näköisenä, mutta tyylikkään hillitysti. Pikkukeittiön astioineen ja hyllyineen, pöytäryhmän leikeille, kasan kauniita tyynyjä lattialle pehmoisen maton päälle satu- ja lepohetkiä varten (jep, kengät on sovittu jätettävän verannalle). Aina hoivattaville nukeille oman sängyn peittoineen.

 

Aikanaan, lasten kasvaessa ehkä parvenkin, sillä tämän mallin korkeus ja koko mahdollistaa mökin käytön myös aikuisten ja lasten yhteisenä kesäöiden unipaikkana. Tai vaikkapa kesäöille lasten kavereiden kanssa.

 

Mehän muutimme tähän uuteen, nykyiseen, kotiin vapuksi. Jo vanhassa kodissa asuessamme puhuimme leikkimökin hankkimisesta useasti, etenkin viime kesänä, mutta silloin sitä siirrettiin tyttöjen ollessa vielä niin pieniä. Onneksi niin, sillä nyt tämä leikkimökki on oikeasti pienten ensimmäinen oma valtakunta kotipihalla.

 

Leikkimökin avajaisjuhlista olemme jo tyttöjen kanssa jutelleet. Niistä, mihin ”leivotaan yhdessä pullia ja valitaan, äiti, kaupasta monta erilaista pakettia hyviä keksejä. Ja kaikille vieraille annetaan omat tripit”. Sovittu. Sitä hyväntuulista päivää odotellessa – tosin matkakin pienin askelin päämäärää kohti on mukava.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram