Muistan omasta lapsuudestani mummoni monivärisen, osin kullanhohtoisen nappirasian, joka kätki sisäänsä lukuisia aarteita. Pienet sormeni etsivät kauniita värejä, kiehtovia muotoja ja yksittäisiä ihanuuksia. Mummoni oli monipuolinen ja taitava käsityöihminen ja hän piti paljon myös askartelusta.

 

Hän asui vaarini kanssa kotimme, maalaistalon, yläkerrassa. Kipaisin vinttiin kymmenet kerrat päivässä ja lähes poikkeuksetta mummoni istui tekemässä jotakin käsityötä. Hänen kanssaan kävin kansalaisopiston savityökurssilla jo ennen kouluikääni, värjäsin kotirannassamme villalankoja luonnonmateriaaleilla ala-asteikäisenä ja askartelin joulukortteja yön pimeinä tunteina. Ja joka kerta vinttiin pinkaistessani ihastelin portaikossa olevia isoja nappitauluja, jotka mummoni oli saanut tuttavaltaan.

 

Napit ovat siis olleet aina mun heikkous. Eikä omena ole kauas puusta pudonnut, nappien lajittelu ja niistä askartelu ovat meidän tyttöjenkin toivotuimpia lempijuttuja askarteluhuoneessa.

 

 

Meillä on tehty viimeisen vuoden aikana lukuisia nappitauluja, joihin oivallus tuli itseasiassa pikkusiskoltani. Ensin tehtiin yksi, jos toinenkin norsu, heti sen jälkeen sydämiä, perhosia ja ties mitä liskoja. Tehtiin kolmisin kotona ollessamme, pikkusiskon nukkuessa, serkun käydessä ja pyydettiin mukaan monet lapsikaveritkin. Tehtiin arkena, tehtiin viikonloppuna.

 

Idea on todella helppo. Canvaspohjalle tai vahvalle kartongille liimataan haluttuun muotoon leikattu paperi, esimerkiksi se norsu tai perhonen. Sitten vain paljon liimaa päälle ja nappeja, yhteen tai kahteen kerrokseen. Jos haluaa sommitella sisustuksellisen kauniisti, voi etukäteen yhdessä lapsen kanssa lajitella nappeja värisävyittäin tai sitten antaa lapsen olla juuri haluamallaan tavalla luova ja poimia juuri ne napit, jotka hän itse haluaa.

 

Kaunis ja erilaisen huomiota herättävä nappitaulu on muutoinkin askarteluna loistava, sillä sopii toteutettavaksi taaperoikäisestä alkaen heti, kunhan vain napit kädessä pysyvät ja on jonkinlainen taito laittaa niitä osoitettuun paikkaan. Meillä tytöt ovat tehneet näitä jo reilun vuoden ikäisestä, joten kokeilemaan vain! Varautukaa, tästä saattaa tulla teilläkin hitti.

 

 

Ai niin, nappeja saa toki suomalaisistakin käsityö- ja askarteluliikkeistä, jos haluaa nopeasti päästä kokeilemaan, mutta itse tilailen edullisesti isoja kasoja AliExpressin kautta suoraan Kiinasta.

 

------

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti ja sielunkumppanin vaimo. Asiantuntijatyöstä opintovapaalla, toisenlaista arkea.

Sormet kimalleliimassa, keittiössä makujen matkassa, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marikainen -

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu

Kategoriat

Instagram