Naapurin harmaahapsinen, ysikymppinen mummo köpötti luoksemme tullessamme illalla kotipihaan ystävien luota. Hänellä oli huoli omenoista, jotka putoavat hänen valtavista omenapuistaan meidän tontillemme ja rajalla kasvavien puiden vuoksi hän ei pääse niitä keräämään. Kävi kysymässä, josko saisi joskus – meitä häiritsemättä kuulemma – käydä tontillamme siivoamassa omenat.

 

Tytöt saivat saman tien kutsun tulla keräämään omppuja puista ja kirmasivatkin aidan yli tavoittelemaan valkoisia kuulaita - ja lukuisia muita, sillä naapurimme piha on täynnä vanhoja omppupuita notkuvine oksineen. Typyt juoksivat pihalla riemuissaan, ottivat vauhtia puukeinussa keinun muhkeista pehmusteista nauttien ja ihastelivat pihan vuosikymmeniä kukoistanutta jättimäistä ruusupenkkiä. Mummo kutitti ohi juoksevaa esikoistamme, jonka jälkeen hänen ympärillään hihkui vuorotellen kaksi pientä ihmistä "kutita mua taas."

 

”Toivoisin, että lapset voisivat tulla tähän pihalle leikkimään milloin vain haluavat. Minusta lasten leikki on mukavaa katsella”, pohti lastenhoitajana silloin 40-luvulta alkaen työuransa tehnyt kiharapää. ”Voitte tulla milloin tahansa, keräätte omenoita ja meillä on karviaisiakin ja luumuja”, hän jatkoi silmät loistaen. Tutustumisemme on ihan vasta alussa, mutta hänestä säteilee rauhallisuus, sellainen sydämen hyvyys.

 

Illan hämärtyessä, lasten leikkien vaihtuessa iltapuuhiin pyysin hänet vielä katsomaan kotimme. Oli kuulemma käynyt kodissamme viimeksi muutama vuosikymmen sitten, ja kulki nyt huoneesta toiseen muistellen talon historiaa, sen edellisiä omistajia ja tehtyjä remontteja. Kertoi naapurustosta asukkaineen ja ihasteli muutosta, joka vuosikymmeniä sitten nähdyssä kodissa on tehty.

 

Olemme tavanneet useasti hänen (jo lähes eläkeikäiset) lapsensa, mutta nyt pääsimme juttelemaan myös naapurimme kanssa. Ulko-ovea sulkiessaan kuului vielä useita kertoja toistettu toteamus ”Minä mielellään kutsun teidät myös vierailulle ja keitän kahvit.”

 

------

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

Kommentit (1)

piia
Liittynyt27.4.2016
1/1 | 

Voi että, tuli ihan tippa linssiin tätä lukiessa. Ihana naapuri teillä! Voin vain kuvitella, miltä tuntuu seurata lasten leikkejä pitkän työuran jälkeen. Niiden kymmenien vuosien aikana maailma ja sen mukana lasten elämä ovat muuttuneet hurjan paljon! 

Mukavaa sunnuntaita! :) -Piia

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram