…ei se, että sanoo vielä yksi, tai että tämä vielä. Ei se, että tehdään yksi ja tehdään sitten toinen. Pitäisi tehdä kolmaskin. Aloittaa ehkä samalla neljättä, vaikka sen jättääkin sitten osin odottamaan seuraavaa kertaa. Samaa mieltä ovat niin äiti kuin tyttökin. Askarteluista nimittäin.

 

Me ollaan jälleen koukussa. Kauniit kesäpäivät touhutaan ulkona aamupäivisin ja iltapäivästä iltaan useimmiten ystäväperheitä tavaten, mutta pienemmän päiväuniaikaan meillä on usein se parituntinen aikaa sisäpuuhille. Ruuanlaittoa, pyykinpesua ja siivousta on riittämiin, mutta ne saavat kyllä antaa myös hallitusti tilaa askartelulle. Viime viikkoina ollaan tehty paljon koruja ja massajuttuja silkki- ja helmimassoista, niistä erityisesti edellisessä postauksessani, mutta nyt innostuttiin sormiväreistä ja erilaisista eläinhahmoista.

 

Neiti kohta neljä vee toivoo askartelemista lähes päivittäin ja usein hän myös ehdottaa itse, mitä haluaisi tehdä. Muovailla, tehdä helmikoruja tai hamahelmiä, maalata tai ”äiti, näytä sä joku juttu.”

 

Tänään se joku juttu oli lammas. Pörröinen, vähän reppanan näköinen lammas, joka liimailtiin pumpulista kertakäyttömukin päälle, sai pään pumpuloidusta massapallosta ja nököttää etukenossa puujaloillaan. Korvat ovat sympaattisen erikokoiset, mutta tekijänsä näköiset. Valloittava kaveri, jonka sijoituspaikasta jo kiistellään.

 

Lampaan kaveriksi tehtiin pöllöjä ja sammakko. Istuttiin hipihiljaa pesuhuoneen lattialla kirkuvan vihreää sormiväriä levittäen ja mietittiin, mitä tyttöjen isä mahtaisi sanoa pirteän sävyisistä tahroista vaaleilla kaakeleilla. Tehtiin sydämiä famolle ja mummolle, sovittiin postittavamme heti aamun tullen. Ja tarviihan tällaisen eläinseurueen jälkeen tehdä vähän muutakin luovaa liimailua. Koukussa?

 

 

Typy juoksi välillä leikkeihinsä äidin siivoillessa edellisen askartelun jälkiä pöydiltä ja kirmasi takaisin uusien ideoiden ääreen. Totesi pikkusiskonsa herätessä ja leikkien siirtyessä nukkejen ja nukkekodin pariin, että ”äiti, huomenna tehdään se kana höyhenillä ja uusia makaroniaskarteluja.” Tehdään vain.

 

Ehdittiin nauttia terassilla jätskitkin, me perheen kolme tyttöä yhdessä, ennen kuin lähdettiin koko perhe lämpimässä kesäillassa uimaan miehen kotiutuessa töistä. Sopivaa tasapainoa päivään – mielekkään innostavissa sisäpuuhissa kaikkien kuumimpaan aikaan ilmalämpöpumpun puhaltaessa tasaiseen tahtiin ja ulkona, kun aurinko ei enää porota taivaan täydeltä.

 

Mitä mukavaa sitä huomenna keksis? Muuta kuin sen kanan höyhenillä ja uusia makaroniaskarteluja ;)

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram