”Ootko muuten huomannut, että ensi kuussa voi korkata jo ekan glögin, koska on syyskuu=syksy=pian alkutalvi=joulu?”, tavoitti ystäväni pohtiva viesti mut eilen. Ihan pettämätön logiikka.

 

Tiedän, että nyt ollaan oikeasti vasta elokuun alkupuolella, ja sääennusteessakin lupailtiin vielä mahdollisia helteitä näillekin leveysasteille saapuviksi. Silti tunnustan, että joulusta (ihan mahottoman paljon) pitävän ystäväni viesti toi leveän hymyn. Sellaisen sisäisen hyvänolon hyrinän. Elokuussa.

 

Toinen ystäväni jakoi jokin aika sitten, kesän kuumimmilla helteillä kai, somessa kuvan siitä, miten hänen jouluaskartelunsa ovat jo osin valmiita. Kolmas näkyi linkittäneen Facebookin jouluihmisten ryhmään kuvan ensimmäisestä näkemästään pikkujoulumainoksesta.

 

Siinä, missä yksi suree taaksejäävää kesää ja sitä, että auringonsäteet päivä päivältä näkyvät lyhemmän ajan iltojen hämärtyessä, toinen löytää jo kutkuttavan odotuksen tunteen sisimmästään. Joulun tunnelmallisine valmisteluineen ja salaisine myhäilyineen.

 

 

Olen aina ollut jouluihminen. Nautin siitä marraskuusta alkavasta ajanjaksosta ajanjaksosta, jolloin meillä käy useana iltana viikossa ystäviä iltateellä joululeivonnaisten, riisipuurojen ja jouluruokien äärellä. Pidän lahjojen miettimisestä, yllätyksistä ja yllättämisestä. Innostun ihan valtavasti, kun voin loppusyksyn pimeimmät hetket ideoida ystäville joulukalentereita. Eka glögilöytö kaupasta saa joka kerta hihkumaan ja joululehtien pino kasvaa vuosi vuodelta – joka ikinen numero joka ikisestä täällä julkaistavasta lehdestä useamman vuoden ajalta löytyy takuuvarmasti meidän kätköistämme.

 

Tämä ystäväni viesti sai miettimään asiaa enemmän. Ehken mä olekaan yksiselitteisesti jouluihminen, vaan ihminen, joka nauttii hetkestä sellaisenaan kuin se kulloinkin on ja toisaalta saa käsittämättömät määrät energiaa tulevan suunnittelusta ja ideoinnista. Siitä, että voi nähdä edessään mahdollisuuksien valtavan kirjon.

 

Sillä onhan kesä ihan mahtavaa aikaa; auringonpaiste ja kaikki se uskomattoman voimaannuttava valo ja se, että voit kipaista ulos sandaaleissa ja aurinkohatussa, eikä tarvi miettiä tukahduttavia untuvatakkeja saati vetää lapsille montaa kerrosta vaatteita (joista jo ekan kohdalla niin pukijaa kuin puettavaakin alkaa kiukuttaa). Kesäisin sitä paitsi ihmisistä huokuu poikkeuksetta hyväntuulisuus.

 

Ja entäs kevät? Keväiset piristävän vihreät hiirenkorvat ja auringonlämmittämiltä pientareilta nousevat ensimmäiset keltaiset leskenlehdet, lintujen sirkutus pihan puissa niiden etsiessä tulevan kesän kotipaikkaa. Keventyvä mieli pitkän talven jälkeen ja lenkkipolut jälleen täynnä toinen toistaan reippaampia ulkoilijoita.

 

 

Syksy väriloistossaan ja kävelylenkillä tossujen alla rapisevat lehdet, kymmenet kynttilät hämärässä loistaen ja villasukat jalassa huovan alle kääriytyminen lämmin teekuppi kädessä. Ihan mahtavaa. Ai piiskaava vesisade vaakasuunnassa ja tuulen ulvominen nurkissa? Se, että sormet palelevat ja kylmyys hiipii takin sisään? Kiistämättömiä syitä askarteluhuoneeseen linnoittautumiseen – nappitaulut, silkkimassat ja sormivärit esille ja ei kun luovuus valloilleen perheen ja kavereiden kanssa. Tai siihen, että voi nettiostoksina googlailla itselleen uudet, lämpimät syyshanskat ja nauttia samalla ipadin äärellä kupin lämmintä kaakaota. Sitä paitsi aika harva lapsi taitaa mielellään väistää syksyn vesilätäköt – mieluummin riemuissaan hyppii niistä yhteen, jos toiseenkin.

 

”Hän nöyrästi toivoo, että vaikka leipoisin pipareita syyskuussa, niin en laittaisi jouluvaloja vielä silloin”, päättyy tekstari viitaten ystäväni puolison toiveeseen. Viesti, jonka on lähetetty joulukuusen kuvin väritettynä. Tonttuhattuja ei kai ole saatavilla emojina, nekin olisivat olleet takuuvarmasti paikallaan. Ihanan hyväntuulinen, valovoimainen, joulua rakastava ystäväni.

 

Melkein jo kirjoitin ostoslistaan piparkakkutaikinan aineet. Päätin kuitenkin antaa ensin sen povatun helteen tulla, silloin pääsen sadepäivien sijaan nauttimaan lähestyvän syksyn värittämästä luonnosta.

 

Kun ottaa päivät sellaisina kuin ne ovat, on niin monessa päivässä aiheita hyvään mieleen, läsnäoloon siinä hetkessä ja samalla tulevan odotukseen. Silti - vierailin kyllä Pinterestissä tutkimassa jouluaskarteluideoita. Ihan noin vain suitsaitsukkelaan. Jälkiä jättämättä. Herkuttelin kyllä samalla ystävän poimimia ja tuomia syksyisen luonnon herkkuja. Sopiva vuodenaikojen sekamelska.

 

 

------

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu