Lähestyvä syksy iltojen hämärtyessä ja kesän päättyminen hiljalleen, saa mut aina innostumaan siivoamisesta. Kesän valoisat hetket vietän mieluusti auringossa ja ulkona, mutta hämärän laskeutuessa musta kuoriutuu kunnon villasukkatyyppi. Teetä, lämpöä, tunnelmaa ja koti.

 

Syksy on jollakin tavalla aina uuden alkua - kesälomat päättyvät, päiväkodit ja koulut alkavat. Aloitetaan pitkä taival läpi talven kohti seuraavaa kesää. Ja kyllä, tiedän, kesää on vielä kuukausi jäljellä, mutta siivousvietti iski jo.

 

Tänään kävin vaate vaatteelta läpi lasten vaatekaapit. Ihmettelin, miten kumpikin tytöistä tuntuu kesän aikana kasvaneen ja miten monesta vaatteesta voikaan taas luopua. Useammasta näemmä muusta syystä kuin pieneksi jäämisen vuoksi. Siinä lomassa kävin näet keskustelua esikoisen kanssa.

 

 "Äiti, tätä en halua. Tämä on tuhma", toteaa neiti pian neljä vee (äidin mielestä) kauniista mekosta. Siitä, joka vielä keväällä oli liian suuri käytettäväksi ja olisi nyt syksyn tullen juuri sopiva. Siitä, jonka äiti huolella valitsi.

 

 Yritän toistamiseen "Tiedätkö, että tän alle sopisi tosi kivasti noi sun lempileggingsit, kokeillaanko?"

"Ne sopii hyvin tämän alle", toteaa typy ja valitsee toisen mekon.

 

Pikeemekotkaan kauluksineen eivät enää kelpaa. Eivät ole kelvanneet koko kesänä. Muistuttavat kuulemma isän paitoja. "Nää on ihan eri värisiä kuin sun isälläsi." / "Ne on ihan samoja. Niissä on tää merkkikin  (rinnuksissa)  sama, en halua. Tuhmia." Jätän mekon muiden vaatepinojen kanssa esikoisen huoneen lattialle, kun siirryn välillä pikkusiskon vaatekaapille.

 

Kuopuksen vaatekaapista kerään poisvietäväksi kaikki pieneksi jääneet tai tahriutuneet vaatteet. Siirrän korin portaiden yläpäähän lasten huoneiden lähelle odottamaan varaston kirppisnurkkaan siirtämistä.  Esikoinen juoksee huoneestaan kaksi tuhminta mekkoa sylissään "Äiti, sä unohdit nämä mun lattialle." Nakkaa vaatteet koriin ja kipaisee takaisin huoneeseensa.

 

 Jep. Juurikin näin. Vahvasti oma maku, alle nelivuotiaalla.

------

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram