Ymmärrän hyvin, miksi Tampereen seudulla asuvat puhuvat Pyhäjärvellä, vain 20 minuutin päässä Tampereesta, sijaitsevasta Viikinsaaresta vihreänä kesäkeitaanaan.

Järven ja vehreän luonnon läheisyys, kivat pienet poukamat uimiselle ja kahlaamiselle sopien sekä piknikhuopa saaren keskellä sijaitseville nurmikkoalueille levitettynä. Miten kiva tapa viettää kesäpäivää!

Saarelle pääsee kesäkaudella vaivattomasti ainakin Laukontorilta lähtevillä Hopealinjojen laivoilla.

Asuin Tampereella vuosia sitten, ja tuolloin kesäisen päivän viettämiseen Viikinsaaressa tuli suhtauduttua itsestäänselvyytenä. Tiedättekö sen, että kun jokin on liian lähellä, sen arvoa ei samalla tavalla huomaa.


Viikinsaari on vierailukohteena erinomainen milloin tahansa. Matkailuautoreissumme suunnitelmiin sopi kuitenkin päivä, jolloin Viikinsaaressa oli Lastenfestaripäivä.


”Maltilla ja Valtilla, on hommat hanskassa... Valmiina uusiin seikkailuihin”, lauloi paviljongin täyttävä lapsijoukko Maltin mukana. Valtin sijaan kitaran sointuja soitteli liikennepoliisi Vallu.

Lapset seurasivat myös hyvin tarkasti arkisia oppeja hampaiden pesemisen tärkeydestä aamutoimiin ja liikennesääntöihin. Maltin ja Valtin arvo onkin tarttua asioihin lapsenomaisesti opastaen. 

Maltti ja Valtti ovat ilahduttaneet lapsiperheitä Viikinsaaressa kesän aikana useasti. Tämän rinnalla siellä järjestetään erilaisia tapahtumia läpi kesän, erityisen monet lapsiperheille sopien.

Saarelta löytyy lukuisia mukavia paikkoja piknikille, mutta myös vanhan ajan arvokkuutta huokuva kesäravintola. Viikinsaaren kesäravintola, tunnelmallisesti pitsisen kaunis, onkin seissyt paikallaan jo yli sadan vuoden ajan. Lapset seurasivat ruokaillessaan ikkunasta laitumelle aivan huvilan viereen, laitumelle tuotuja eläimiä.

Tämäkin kesä on ollut elämysten kesä. Arvostan sitä, että perheille suunnitellaan ja toteutetaan moninaisia tapahtumia. Ainakin meillä lapset palaavat muistoissaan usein yhdessä koettuun ja tuovat niistä muiston sieltä, toisen täältä myös leikkeihinsä.

Rento ulkoilupäivä lasten festareineen, kasvomaalauksineen ja pikkuleipien leipomisineen tuo hyvän mielen koko perheelle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram