Joulun välipäivinä sataa räntää ja lämpötila on kivunnut sopivasti nollan puolelle siten, että kumpparit uppoavat nilkkoja myöten loskaan. Lasten energiamäärä on joulupyhien jälkeen katossa, mutta ulos ei tekisi mieli, vanhempana ainakaan? Any ideas?

 

Vesiväreillä maalaaminen on yksi luovimmista ja kiehtovimmista koko perheen taidepuuhista - lasten ikää katsomatta. Sen sijaan, että ottaisi sen tavallisen vesivärilehtiön ja väripaletin siveltimineen, voi vesiväritaiteillessa kokeilla monia tavanomaisesta poikkeavia, helppoja menetelmiä. Maalatuista töistä voi esimerkiksi kehystää tauluja, tehdä korttipohjia tai leikata erilaisia kuvioita esimerkiksi kortteihin.

Kurkkaa kolme erilaista tapaa maalaamiseen ja innostu. 

 

Liimamaalaus

tuo maalauksen pintaan elävyyttä ja vaihtelevia kuvioita. Paperia kuvioidaan liimalla ja ennen kuin aletaan maalata tavanomaisesti vesivärein, varmistetaan, että liima on kuivunut kunnolla. Liima erottuu vesivärin alta paitsi kohokuvioina, myös vaaleampana, sillä väri ei juuri tartu liimaan.

Muistathan, että vesivärityössä paras jälki syntyy laadukkailla akvarellipapereilla ja riittävän vahvan pigmentin vesiväreillä.

Suolamaalaus

maalatun vesivärityön päälle sirotellut merisuolasuolakiteet imevät vesivärin kosteutta ja synnyttävät maagisia kuvioita.

Oleellista on muistaa, että vesivärityössä on riittävästi vettä, sillä tämä onnistuu vain, mikäli paperin pinta on riittävän kostea. Ylimääräiset suolakiteet kannattaa ravistaa pois vasta, kun väri on täysin kuivunut. Osan niistä haluat todennäköisesti myös jättää näyttävyyttä tuomaan.

Me testattiin maalaustöitä tyttöjen kanssa karkealla merisuolalla. Hienompi koostumus saattaisi luoda toisenlaista tunnelmaa.

Teippimaalaus

Oletko koskaan kokeillut teipata vesiväripaperiin kuvioita ennen maalaamista? Kirjoittaa tekstejä, tehdä hahmoja tai antaa esimerkiksi lapsen liimata teipin palasia satunnaisesti sinne tänne kuten me teimme tässä esimerkissä?

Kun maalausjälki on täysin kuivunut, teipit voi ottaa irti ja valmistunut työ saa uudenlaisen ilmeen. Teipin osalta kannattaa valita se, joka ei ole niitä tiukimpaan tarttuvia.

- - - 

Teehetkien koti on blogi, joka avaa kurkistuksia perhearkeen 3-vuotiaan ja 5-vuotiaan tytön kotona. 

Blogin takaa löytyy lähes nelikymppinen Marika. Äiti ja vaimo, ystävä. Teetä ja kirjoja rakastava askartelija ja aktiivisesta tekemisestä pitävä ennakkoluuloton tutustuja. Ikuinen maailmanparantaja, joka uskoo, että pienilläkin teoilla on merkitystä. Opintovapaalla asiantuntijatyöstään alkuvuoteen saakka, jolloin edessä on tasapainottelu työn ja perheen yhdistämisessä. 

Liitythän mukaan seuraamaan arkeamme Facebookissa tai kuvatarinoin Instagramissa

Kommentit (2)

piia
Liittynyt27.4.2016
4/2 | 

Vau, nämä on tosi hienoja! 

Tein töissä lasten kanssa Suomen kartat silkkipaperimaalauksella, se oli tosi hauskaa ja lopputulos oli mukavan erilainen (instan puolelta löytyy kuvasarja). Kotona olen tosi laiska maalaamaan lasten kanssa, pitäisi kunnostautua silläkin saralla...

Oma blogini: On elettävä huolella.

Voit seurata blogiani myös Bloglovin'issa , Facebookissa tai Instagramissa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram