Vesiväreillä maalaaminen on yksi luovimmista ja kiehtovimmista koko perheen taidepuuhista - lasten ikää katsomatta. Sen sijaan, että ottaisi sen tavallisen vesivärilehtiön ja väripaletin siveltimineen, voi vesiväritaiteillessa kokeilla monia tavanomaisesta poikkeavia, helppoja menetelmiä.

Maalatuista töistä voi esimerkiksi kehystää tauluja, tehdä korttipohjia tai leikata erilaisia ornamentteja esimerkiksi kortteihin ja joulukuuseen.

 

Liimamaalaus

tuo maalauksen pintaan elävyyttä ja vaihtelevia kuvioita. Paperia kuvioidaan liimalla ja ennen kuin aletaan maalata tavanomaisesti vesivärein, varmistetaan, että liima on takuuvarmasti kuivunut kunnolla. Liima erottuu vesivärin alta paitsi kohokuvioina, myös vaaleampana, sillä väri ei juuri liimaan tartu.

Muistathan, että vesivärityössä paras jälki syntyy laadukkailla akvarellipapereilla ja riittävän vahvan pigmentin vesiväreillä.

Suolamaalaus

maalatun vesivärityön päälle sirotellut merisuolasuolakiteet imevät vesivärin kosteutta ja synnyttävät maagisia kuvioita.

Oleellista on pitää mielessä, että vesivärityössä on todellakin riittävästi vettä, sillä tämä onnistuu vain, mikäli paperin pinta on riittävän kostea. Ylimääräiset suolakiteet kannattaa ravistaa pois vasta, kun väri on täysin kuivunut. Osan niistä haluat todennäköisesti myös jättää näyttävyyttä tuomaan.

Me testasimme näitä maalaustöitä tyttöjen kanssa karkealla merisuolalla. Hienompi koostumus saattaisi luoda toisenlaista tunnelmaa.

Teippimaalaus

Oletko koskaan kokeillut teipata vesiväripaperiin kuvioita ennen maalaamista? Kirjoittaa tekstejä, tehdä hahmoja tai antaa esimerkiksi lapsen liimata teipin palasia satunnaisesti sinne tänne kuten me teimme tässä esimerkissä?

Kun maalausjälki on täysin kuivunut, teipit voi ottaa irti ja valmistunut työ saa uudenlaisen ilmeen. Teipin osalta kannattaa valita se, joka ei ole niitä tiukimpaan tarttuvia.

Blogissa on joulukuun ajan askarteluideoita esittelevä joulukalenteri. Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan perheen touhujamme seuraamaan ja itsekin toteuttamaan.

Teehetkien koti löytyy ajankohtaisine päivityksineen myös Facebookista ja kuvatarinoin Instagramista

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti ja sielunkumppanin vaimo. Asiantuntijatyöstä opintovapaalla, toisenlaista arkea.

Sormet kimalleliimassa, keittiössä makujen matkassa, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marikainen -

Blogiarkisto

2017
2016
Joulukuu

Kategoriat

Instagram