Päiväkodin aloitus on seikkailu paitsi lapselle, myös meille vanhemmille. Kun on pitkä kesä viiletetty paljain varpain ja hameenhelmat hulmuten, vaatii päiväkodin aloitus uudenlaisen orientoitumisen. Ihan jo pelkästään päiväkotivarusteiden osalta.

Päiväkotireppu on keväästä saakka nököttänyt kaapin hyllyllä, ja sen sisällä olevat sisätossut jääneet auttamatta pieneksi syksyistä päiväkotipolkua aloittaville. Ne muutamat sivutaskuun jääneet varavaatteetkaan eivät enää mahdu; leggingsit kiristävät vyötäröltä ja paidanhihat ovat auttamatta lyhyet.

Vaikka lähipäiville luvataan kesän viimeisiä helteitä, on ajatus jo hiljalleen syksyssä ja arjen rutiineissa. Siinä, että päiväkotirepusta tulisi ensi viikon alussa löytyä muutakin kuin ne liian pienet viime keväiset sisätossut.

 

Mutta mitä päiväkotiin tarvitaankaan:

- Sisävaatteet, joista reppuun / lokeroon myös varavaatteina kokonaisena sisävaatesetti. Ollaan lisäksi pidetty useampia sukkia ja paitoja.

- Mahdolliset sisätossut, sellaiset jotka lapsikin saa helposti jalkaansa. Etenkin kuraisilla keleillä eteisessä kipittävien lasten sukat kastuvat helposti. Sisätossuja tarvitaan mahdollisesti myös jumppatuokioissa.

- Ulkovaatteet, mukaan mahdolliset välivaatteet kuten fleecet ja hyvin päässä pysyvä lippis. Meidän lapsilla on ollut muuttuvien säiden aikoina useammat ulkovaatteet päiväkodin naulakossa; Goretex-takit ja lämpimämmät. Luotan siihen, että päiväkodin henkilökunta osaa valita soveltuvimmat vaatteet aamu- ja iltapäivien ulkoiluihin. Ahtaisiin naulakkoihin useampi ulkovaatekerta mahtuu tosin aika nihkeästi.

- Kevyet sormikkaatkin ovat tarpeen viileinä syysaamuina nopeammin kuin huomataankaan.

- Loppukesälläkin säähän sopivat kengät; tarvittaessa useammat. Kesäkengät, joissa riittää tukea jalalle (monissa päiväkodeissa ei muuten suositella Crocseja siksi, että ne irtoavat helposti jalasta, eivätkä millään tavoin tue vaikkapa juostessa) ja lenkkarit. Kumpparit aina valmiudessa syysaamujen kasteessa.

- Sadevaatteet kumisaappaineen. Kurahanskoissa voi miettiä, onko tarvetta sekä tavallisille että fleecevuoritetuille. Sadehattukin on ollut tiiviisti käytössä. Lisäksi viileämmillä, mutta kosteilla säillä ennen välikausikenkiä on viety koriin villasukat kumppareihin sujautettavaksi.

- Harja ja ponnarit / pinnit. Niitä ainakin meillä hukkuu mennen tullen, joten lasten repuissa on useampi jokaisessa taskussa.

- Vesipullo ja aurinkovoide, tärkeitä paitsi lämpiminä päivinä, myös esim. retkillä

- Unikaveri. Ihan parasta, jos samanlaista sattuisi olemaan kaksi, joista toisen voisi jättää päiväkodin lokeroon ja varmistaa näin saatavillaolo joka ikinen hoitopäivä. Kunhan muistaa tuoda viikonlopuiksi kotiin pesuun.

- Mahdolliset reseptilääkkeet ja ohjeet / reseptit niiden käytöstä päiväkodin henkilökunnalle

- Pienempien lasten vanhempien muistilistalle myös vaipat ja esim. mahdolliset talkit/sinkit.

 

 

Vaatteiden nimikointi on myös säännöllisesti korvia punottava aihe. Jos en itse vanhempana iltapäivällä muista, mitä vaatteita lapsi on aamulla pukenut, miten päiväkodin henkilökunta voisi muistaa kymmenten lasten vaatteet varavaatteineen?


Ensi viikosta alkaa taas toisenlainen arki; aikaisine heräämisineen, kiireisine rutiineineen ja välillä ees taas säntäilyineen. Kun uuteen on joka tapauksessa tottumista lasten pitkän loman jälkeen, otan ensin vaikka haltuun nämä varusteet.

 

Mitä sinun lapsesi päiväkotireppuun pakataan?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram