"Tahtoisin taas olla ystävän kanssa koko päivän", ikävöi esikoinen päiväkotikotikaveriaan kesäloman alettua. Hänelle pidempi ero tuntui haikealta, yhteiset leikit tuntuivat jääneen kesken.

 

Huvipuistolaitteita, jäätelöä ja käsi käteen hyvän ystävän kanssa. Neljän pienen lapsen kanssa; meidän kahden ja heidän kahden, otettiin perheinä suunnaksi Tykkimäki Kouvolan kupeessa.

Huvipuisto, jonka kerrotaan sopivan erityisen hyvin pienille lapsille, lunasti tältä osin odotuksensa erinomaisesti. Aamupäivän ensimmäiset tunnit kirmattiin laitteesta toiseen riemusta hihkuen. Etenkin satujuna ja riemuralli nousivat lemppareiksi, ja niissä kipaistiinkin useammat kerrat kierroksen päätyttyä suoraan seuraavalle kierrokselle. Vaikka päivä oli säänsä puolesta täydellinen huvipuistopäivän viettämiseen, ei aamupäivän aikana päässyt syntymään jonojakaan.

 

"Mä olen jo iso tyttö", hihkui kaksivuotiaamme useat kerrat kiivetessään laitteisiin vain isosiskonsa ja pienten kavereidensa kanssa. Me vanhemmat jäimme seuraamaan lasten iloa turva-aitojen takaa, sillä useimmat Tykkimäen laitteista on ajateltu ja sallittukin nimenomaan alle kouluikäisille lapsille. Näistä osa ilman vanhempia. Oli uskallettava luottaa, että nelikko pysyy rauhassa valasveneessä tai pitävät satujunassa huolta toisistaan junan puksuttaessa kierrostaan satujen ihmemaassa. Pitiväthän he, kylki kyljessä ja käsi kädessä. Silmät loistaen. 

Huvipuistopäivä on väistämättä melkoista vilinää ja innostuneiden juoksuaskelia paikasta toiseen - päivä, jonka aikana ei juuri ennätä kysymään lapselta ajatuksia ja kokemuksista. Siksi on mukavaa edes hetken pysähtyä jätskille tai rauhoittua kahvilassa. Napata oma pieni ihminen viereen istumaan ja rutistaa pillimehua juova kainaloon. Pörröttää hiuksia ennen kuin lapsi jo ottaa hyppyaskelia päästäkseen eteenpäin, näkemään ja kokemaan.

Tykkimäessä on lapsilähtöisellä ja oivaltavalla tavalla yhdistetty huvipuisto laitteineen ja maatilan eläimet. Alueen kulmauksessa sijaitsee näet pieni minimaatila. Karusellista voi kipaista tarjoamaan heinää pupuille tai kiivetä kilien aitaukseen silittämään eläinystäviä.

 

Kotimatkalla eniten keskusteltavaa riitti kuitenkin lampaista. Niiden pehmeään villaan eläinrakas kaksivuotias upotti kätensä pitkiksi ajoiksi ja eläytyi omaan maailmaansa levollisena. Lampaan turkkia harjatessaan hän unohti huvipuistolaitteiden vauhdin ja vatsan pohjassa tuntuvan jännityksen. Pysähtyi hetkeen. Ihan kuten meistä jokaisen pitäisi.

Tykkimäki kannattaa raapustaa omien kesälomakohteiden harkintalistalle, jos etsii selkeästi pienille lapsille suunnattua huvipuistoa. Sellaista, jossa lapsen vanhempanakin voi viettää levollisen päivän stressaamatta.

Huimapäisemmät äidit ja isät saavat toki niin halutessaan päänsä pyörälle muutamissa aikuismaun vemputtimissa.
Tykkimäessä yhdistyy lasten ilo ja turvallisuus, juuri sopivan kokoisessa paikassa.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Tykkimäen Ravintola Raveliinista saa sitä "oikeaa ruokaakin" 😊 Esim. eilen kun käytiin syömässä oli buffetissa lihapullia ruskeassa kastikkeessa, kanakasviskastiketta, muussia, riisiä, lasagnea, lohikiusausta ja salaatit+raasteet 😊

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu