Tykkimäki on kahden alle kouluikäisen lapsen vanhempana näyttäytynyt erinomaisena valintana juuri pienille lapsille. Tiedättekö sen satujunan söpöissä Liisa Ihmemaa-tyyppisissä maisemissa, Ford-raitin pienine sähköautoineen ja –traktoreineen ja valasveneet? Tai sammakot, joita voi polkea yläilmoissa kiertävällä radalla yhdessä vanhemman kanssa?

Tällä kertaa Tykkimäki avautui toisinkin silmin – heidän palvelutarjonnassaan tuntuu olevan kokonaisuus kaikenikäisille hurjapäille. Myös niille päätä huimaavasta vauhdista pitäville teineille tai perheen vanhemmille, joista suosikkilaitteensa löytänee jokainen. Jonottamatta.

Sitä paitsi laitekanta tuntuu olevan etenkin näiden kovempaa pyöritystä tarjoavien laitteiden osalta hyvinkin uutta. Tykkimäki on osannut uudistua ja investoida. Ajan hengessä pysyminen näyttäytyy myös Tykkimäen pysäköintialueella, josta sähköautoilijoille on varattu useampi sähköauton latauspiste. Tulevaisuuteen katsoen.

Uskaltaisin silti sanoa, että Tykkimäestä saa eniten irti perhe, jossa lapset ovat joko alle kouluikäisiä tai alakoululaisia. Silloin tarjolla on enemmän tekemistä kuin lapset päivässä ehtivät.

Ai mistäkö me tykättiin? Kaikesta, jos kysyy lapsilta. Erityisesti syksyn eskarilaista säväytti kummitusjunan jännittävyys ja sinne hän tahtoikin useamman kerran peräjälkeen.

Hän rakastaa myös Pump Pumpia, pienille suunnattua pomppivaa huvipuistolaitetta, joka sijaitsee koko perheen kestosuosikin, väärinpäintalon vieressä. Väärinpäintalon, tai oikeammin kai Yllätysten talon, sisarversio löytyy myös Kouvolan Actionparkin uudehkosta sisäleikkipuistosta.


Minimaatilan eläimet, jotka muuttavat kesiksi Hembölen kotieläinpihalta Tykkimäkeen rapsuteltaviksi, ihastuttavat joka kerta. Samaisia eläinystäviä käymme syksyn ja talven tullen silittelemässä monissa tapahtumissa joulunavajaisista kyläjuhliin.

Huvipuiston miljöö on ylipäätään mukavan luonnonläheinen, kun laitteet ovat osin puiden ja luonnon lomassa.

Huvipuistopäivää vietti kanssamme ystäväperhe, joilla on kuopuksemme ikäinen nelivuotias lapsi. Laitteita on meidän porukallemme juuri sopivasti, kun tällä kertaa perheiden uskaliaimmat aikuiset lähtivät hurjempaankin vauhtiin mukaan.

Moni tuntuu arvostavan yhä enemmän elämyksiä. Niin mekin. Päivää tai hetkeä yhdessä perheenä tai ystävien kanssa lelun tai materian sijaan. Retkeillen, herkutellen, matkustaen – tai vaikkapa huvipuistoillen.

Huvipuistojen ja elämyspaikkojen näkökulmasta se tarkoittaa, että kilpailu ihmisten ja etenkin lapsiperheiden vapaa-ajasta on kovaa. Siksi viihtyvyyteen vaikuttaa oleellisesti paitsi kyky uudistua, myös palvelualttius ja ystävällisyys. Se, miten tulet kohdatuksi.

Säiden puolesta tämä kesä on suosinut kaikenlaisia ulkoelämyksiä. On selvää, että sääennustetta tutkitaan tarkkaan, kun on kyse koko perheen odotetusta päivästä. Sään ennustamisen hankaluus on näyttäytynyt näiden Tykkimäki-päivien yhteydessä nyt jo toistamiseen. Niin tänä kuin viime kesänäkin juuri Tykkimäen vierailun aikaan sääennuste viitoitti sadetta 30% todennäköisyydellä ja ennusteli jopa useampaa sadepisaraa. Perille saapuessa sää oli erinomainen huvipuistosää – molempina kesinä. Siksi lähdetään matkaan nykyisin avoimemmin mielin, ellei nyt luvata selvää kaatosadetta.

Vaihtelevat sääolot menneinä kesinä ovat (onnekseen) johtaneet siihen, että huvipuistot ovat avanneet rinnalle sisäleikkipuistoja. Näin myös Tykkimäki, jonka Actionpark-sisäleikkipuistokonseptiin käytiin tutustumassa ystäväperheen kanssa reilu vuosi sitten. Nyt vastaava kokonaisuus on avattu Lahden tienoille ja uusia on ymmärtääkseni tulossa lähivuosina useampia. Tämän kesän tässä mielettömän kauniissa säässä annan perinteiselle kesäpuuhailulle. Iltojen hämärtyessä kynttilöitä sytyttäessäni suunnittelen sitten sisäleikkipuistokautta.

Tykkimäki vakuutti ja ilahdutti tälläkin kertaa. Kokeilematta jäi minuuttien raksuttaessa kivalta vaikuttanut seikkailurata, joka on rakennettu Tykkimäen luonnonläheisen alueen reunamille Kouvola-nimeä kantavan maailmanpyörän läheisyyteen.

Kouvola-pyörässä istuessa ja maisemia pitkälle ihaillessa tulin pohtineeksi kaupunki-imagoa ja sitä, millaisilla asioilla se rakentuu. Kouvolaan ei ole pitkä pääkaupunkiseudun tuntumasta tai itäisemmän Suomen isommista kaupungeista. Silti rauhalliselta vaikuttava kaupunki jää vieraaksi, sillä sen vetovoima rakentuu ainakin lapsiperheen näkökulmasta vahvasti Tykkimäen tai herkuttelijoiden tunteman Kouvolan Lakritsin varaan. Varusmiesten silmin tulisi todennäköisesti Vekaranjärven varuskuntakin mainituksi. Kun elämysten painoarvo lisääntyy, millä kaupungit saisivat matkailijat jäämään?

Tyytyväisten huvipuistokävijöiden vilinää katsoessa tulee kuitenkin toivoneeksi, että jokaisella kaupungilla olisi omanlaisensa Tykkimäki. Jokin kohde, josta tulee helposti muistetuksi ja joka houkuttelee palaamaan.

Voit palata myös viime vuoden Tykkimäki-päiväämme, ystäväperheen kanssa silloinkin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram