...Sinulle ystäväni, jolla tänä äitienpäivänä on sylissäsi hellyttävä pieni ihminen hentoine hiuskiehkuroineen ja pienine varpaineen. Vauva, joka jo ennen syntymäänsä oli niin mielettömän rakastettu. Lapsi, joka on opettanut sinulle vanhemmuutta ja tunteiden vuoristorataa kuplivasta onnesta vauva-ajan väsymykseen. Juhlit äitinä ensimmäistä äitienpäivääsi.

 

...Sinulle, jonka kohtaat äitienpäivän eroperheen vanhempana. Lapset, ne sinulle rakkaimmat, ovat viikonlopun isällään. Ristiriitojen välttämiseksi teidän on välttämätöntä pitää kiinni aikanaan sovituista vuoroista muutoksitta. Äitiyttä ei onneksi määritellä kalenterilla - te saatte aikanne ja yhteisen hetkenne joidenkin päivien päästä.

 

...Sinulle, joka tänäänkin ärähdit aamukiireessä ja tiuskit väsyneenä iltapalalla. Silitit nukahtavaa lastasi ja olit pahoillasi, ettei päivä sujunut ristiriidoitta. Tiedäthän, huomenna on mahdollisuus tehdä asiat toisin. Rutistaa, rakastaa, olla läsnä.

 

...Sinulle aikuisten lasten äiti, joka vietät äitienpäivää ilman maailmalle lentäneitä lapsiasi. Sinä olet jakanut neuvojasi vuodet ja vuosikymmenet, huolehtinut ja kantanut vastuuta. Antanut juuret ja siivet elämälle. Muistot kantavat välimatkasta huolimatta.

 

...Sinulle enkelilasten äiti. Heidän, jotka otettiin täältä pois. Kuljetat heitä aina mukanasi sydämessäsi. Monet näkevät tyhjän sylisi. Sinulle se on täynnä rakkautta ja pohjatonta ikävää.

 

...Sinulle ystäväni, joka ennätit pitää kuopustasi sylissä vain hänen elämänsä muutamat ensimmäiset päivät ennen äkillistä menehtymistäsi. Luotan, että katselet meitä sieltä pilvenreunaltasi ja kuljet tätä polkua kanssamme katsoen pieniä lapsiasi. Sydän muistaa aina.

 

...Sinulle Ä-I-T-I, juuri sinulle. Sinä olet omalle lapsellesi paras äiti. Rakkain.

 

Levollista, juuri sinun näköistäsi äitienpäivää!

 

- - - -

Liity seuraamaan blogiani Facebookissa tai Instagramissa lähes päivittäin päivittyvine kuvatarinoineen

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram