Ti-Ti Nallen koti, siinä hirsitaloidyllissään kesäisessä tunnelmassa järven rannalla luonnon keskellä Ikaalisissa on ollut meidän perheen vierailukohde jo useampana kesänä ja parina talvenakin.

Muutosta ollaan enteilty jo jonkin aikaa, mutta muutto liplattavien järvituulien ääreltä Lempäälän Ideaparkin ostoskeskuksen ylimpään kerrokseen tuntui kyllä rehellisesti vieraalta. Toooosi vieraalta. Sinne ilmastointiputkien lomaan, betonirakenteiden sekaan ikään kuin sisäleikkipuistomaiseksi – ihanko tosi?

Haluttiin antaa Ti-Tille kuitenkin vielä mahdollisuus ja lähteä tutustumaan uuteen kotiin ennen kaikkea lasten silmin. Heillehän tämäntyyppisiä kohteita rakennetaan ja luodaan, vaikka koko perhe elämyksiin heittäytyykin. 

Kun toisen kerroksen kulman takana häämötti keltainen lautaseinä ja Ti-Ti Nallen kodista kertova kyltti, huomasin itsekin hoputtavani lapsia. Että hei, mennään nyt, katsokaa siellä se on! Uusi kiehtoikin ja herätti odotuksia.

Nallejen esiintymistuokio oli juuri menossa, kun tupsahdettiin heidän kotiinsa.

Noissa sävelissä oli paljon tuttua – Tärinähousut olivat ennallaan, vain toisaalle muuttaneina.

Vaikka nallet ovat todennäköisesti saaneet toiset puvunkantajat talon muutettua Pirkanmaan laitamilta toiselle, ne ovat onnistuneet säilyttämään kiireettömyytensä. Edelleen nallet pysähtyvät halaamaan, silittämään ja ryhtyvät aktiivisesti puuhailemaan lasten kanssa. Kuten aiemminkin olen maininnut, sillä Ti-Ti Nallen koti erottuu positiivisesti. 

Nalletalossa aika on myös pysähtyneempää. Siellä ei juuri pompita tai juosta hikihelmet otsalla sisäleikkipuistojen tai huvipuistojen tavoin. Talo on suunniteltu leikkimiselle ja luovuudelle, mielikuvitukselle. Koti- ja kauppaleikkeihin, nikkarointiin, musiikille ja taiteelle – kukin omassa tahdissaan omannäköisesti. 

Vanhana Ti-Ti kävijänä on mukavaa huomata, että tiettyjä tuttuja elementtejä oli siirretty uuteenkin kotiin. Turvallisuushuone sai uudessa kodissa jopa näkyvämmän paikan ja osin toivon, että sitä jopa ajankohtaisuutensa vuoksi kehitettäisiin yhteistyössä Pirkanmaan alueen pelastustoimen kanssa.

Erityisen paljon tytöt iloitsivat siitä, että äitinallen maalaushuone väreineen ja maalaustelineineen löytyy myös uudesta kodista. Olen muuten jo aiemminkin miettinyt maalaushuoneen tietynlaista maagisuutta, sillä lapsi kuin lapsi tuntuu rauhoittuvan maalaustelineensä ääreen, omiin ajatuksiin uppoutuen. 

Heille, jotka eivät ehtineet ottaa Ikaalista Ti- Ti Nallejen kodiksi ja jättää sydäntään sinne, Ideapark on mahdollisuus. Oikeastaan varsin toimivakin mahdollisuus, sillä ostosreissun lomassa se on vaivattomasti tavoitettavissa ja silti tietyllä tavalla shoppailuhälinästä erotettuna. Kun Ti-Tin tai Triolin käteen oli aiemmin mahdollista tarttua vain viikonloppuina ja loma-aikoina, avaavat he sylinsä halaukselle läpi vuoden. 

Olisikohan jonakin päivänä näin keskeiselle paikalle rakennetussa rauhallisessa lasten kohteessa toimivana lisäpalveluna jokin järjestetty toiminta? Tyyliin "lapsille seikkailu Ti-Tien kanssa hintaan X, vietä vanhempi rauhallista ostosaikaa sillä välin." Tampereeltahan löytyy joukko tulevia päiväkotityöntekijöitä koulutusohjelman puolesta. Tai jotakin.  

Muutos herättää aina vastarintaa. Tässä(kin) tapauksessa sitä taitaa olla enemmän meissä aikuisissa kuin lapsissa. Totta on näet myös se, etteivät meidän tytöt viitanneet kertaakaan Ti-Ti Nallen vanhan kodin paremmuuteen, vaikka joitakin kertoja palasivatkin muistoissa vanhaan; portaikkoihin, pihaleikkeihin ja muutamiin uudesta puuttuviin elementteihin, sokkeloisempiin.

Silti he, kuten toivottavasti lukuisat uudet Ti-Ti-sukupolvet tulevat vain muutaman vuoden kuluttua muistamaan tämän avaramman ja siistimmän talon juuri sinä ainoana oikeana nallekotina. Kaikelle on aikansa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram