"Tuuthan sä pitämään hauskaa..." laulavat Riitta ja tärinähousut. 

Nallejamit muistuttavat mua, 70-luvun lopun lasta lähinnä pikkusiskoni lapsuudesta. Viime vuosina Ti-Ti nalle on kuitenkin kolahtanut toden teolla meidän tyttöihin, etenkin kuopukseen. Hän odottaa nallehaleja ja tarttumista pehmeään karvatassuun.

Ti-Ti nallen talo Ikaalisissa onkin ollut meillä vierailukohteena jo useamman kerran. Koska se soveltuu erityisen hyvin 3-6-vuotiaille, se pysynee odotettuna piipahduspaikkana vielä joitakin vuosia.

Kun tähän aikakauteen kuuluu paljon sitä hypersupermegalomaanisen tavoittelua, jossa kaiken pitää vähintään sädehtiä sadassa eri värissä, on Ti-Ti nallen talo piristävä poikkeus kotikutoisuudellaan ja tavanomaisuudellaan. 

Vaikka talo itsessään puitteineen on rosoinen ja parhaat päivänsä nähnyt, Ti-Ti nallejen luona viihtyy levollisin mielin. Tai ehkä juuri siksi. Kaikkeen saa koskea, kaikkea kiinnostavaa kokeilla. Leikkiä ja osallistua. Kaiken rosoisuudella alla Ti-Ti Nallen talo on mietitty yksityiskohdista ilmapiiriin. 

Taiteellisuus ja luovuus kulkevat nalletalossa huoneesta toiseen. Talossa useasti käyneet tytöt istahtavat joka kerta maalaamaan ja antavat maailman pysähtyä ympärillään. Värien ääreltä, essujen takaa ei ole kiirettä singahtaa minnekään - edes ohikävelevien nallejen luokse. 

Se, ettei kaikkea anneta valmiina, innostaa kokeilemaan. Ottamaan sahan tai vasaran nikkarointihuoneesta, tai tarttumaan erilaisiin soittimiin. Ei, kaikkea ei tarvitse osata, tietää eikä tuntea. Riittää, että on halu ja innostus. 

Lapsille, jotka saavat nykyisin niin paljon valmiina - Legopaketin vaihe vaiheelta-ohjeista lähtien - Ti-Ti nalletalo tarjoaa toisenlaisia oppimisen paikkoja. 

Ti-Ti Nallen talossa on myös tunneittain erityyppisiä toimintatuokioita tanssista lauluun ja rytmiin, joihin on kenen tahansa helppo mennä mukaan sen suuremmitta suunnitelmitta. Nallet kulkevat muutoinkin talossa - kodissaan - jatkuvasti ja ovat talossa hyvin aktiivisia tarttumaan kaikenlaiseen luontevaan yhteiseen puuhaan lasten ja perheiden kanssa. 

Siitä Ti-Ti Nallen talolle ja nalleperheelle voi antaa erityistä plussaa, että ennalta määritettyjen toimintatuokioiden rinnalla nalleperheen tavoittaa siis oikeastaan milloin tahansa. Nalleilla ei ole kiire mihinkään, vaan he kävelevät käteen tarttuvien lasten kanssa pitkäänkin huoneesta toiseen. Ti-Ti Nallen talossa tuntuu siten oikeasti kodinomaiselta. 

 

Hattaraa ja huvipuistolaitteita et Ti-Ti nallejen talosta löydä. Aitoutta ja leikkimisen iloa kylläkin. 

Talo itsessään toimii parhaiten silloin, kun kävijöitä on kohtuullisesti. Monikerroksissa, kapeiden käytävien talossa ei näet mahdu pitkään ilman tuskastumista jonottamaan, etenkin kun portaat ovat melkoisen jyrkät kiivettävät. Meille vierailukerrat ovat onneksi aina olleet kävijämäärältään suotuisia ja lapset ovat päässeet tutustumaan talossa vapaasti. 

Olemme lasten kanssa tutustuneet viime vuosina varsin moneen lapsille ja lapsiperheille suunniteltuun kohteeseen. Tykättyihin palaamme kesä- ja talviloma toisensa perään tai suunnittelemme loppusyksyn pimeyteen hyväntuulisen, koko perheen odottaman päivämatkan. 

Onkin kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan Ti-Ti nallen taloa on tarkoitus viedä ja kehittää, vai jääkö se pitkän uran tehneen Ti-Ti nallejen äidin, Riitta Korpelan, myötä aikanaan hiljaiseloon. Kaiken tavanomaisuuden ja kodinomaisuuden rinnalle talo näet kaipaa lähivuosina jotakin faceliftiä, että se saa vieraat kesä toisensa perään kaartamaan hieman syrjemmälle Ikaalisiin. 

Kun nykyisin lähes jokaisen lapsiperheille suunnatun kohteen takaa löytyy isompi organisaatio suurella henkilöstöreservillä, on lähes 30 vuotta Ti-Ti nallekonseptin parissa määrätietoisesti työskennellyttä Riitta Korpelaa arvostettava. Käytännössähän hän on yhtä kuin Ti-Ti Nalle: hän säveltää, sanoittaa, käsikirjoittaa ja tuottaa kaiken Ti-Ti Nalle -materiaalin sekä konserttikiertueet.  

 

Ti-Ti Nallen koti on Ikaalisten matkailuvaltti etenkin lapsiperheille, uskaltaisin väittää. Vaikkei ihan Tampereen kupeessa, eikä kovin lähellä pääkaupunkiseutua, sopivasti suunnitellen kuitenkin ohikulkumatkalla moneen muuhun. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram