”Elämä on täynnä unelmii, ota niistä kii”, räppäävät nallet Ti-Ti Nallen 30-vuotiskiertueella Porvoon Taidetehtaalla valoshown valaistessa pimeää salia. 

Ti-Ti, Tiri, Trioli, äitinalle ja isänalle, nuo tutut tärinähousut kuuluivat meistä monen nyt lastemme kanssa lastentapahtumissa käyvän omaan lapsuuteen. Siksi salissa on pienten taputtaessa ja tanssiessa myös paljon nostalgiaa, liikutustakin. Muistoja, jotka johdattavat omaan lapsuuteen. 

Ti-Ti Nallen 30-vuotisjuhlakiertue on jälleen tutun titimäistä nalleshowta, jossa Riitta lähtee nallejen kanssa avaruusseikkailulle. 

Äiti- ja isänallen hääpäivän kunniaksi rakennettu raketti vilkkuu ja välkkyy noustessaan kohti avaruutta. Tähdet loistavat taivaalla ja pilvityttö johdattaa niin lelumaahan kuin kuuhunkin. 

Illassa on paljon omien lapsuusvuosien tunnelmaa, mutta räpin ja hiphopin myötä kiinnittymistä myös tähän päivään. 

Eturiviin, aivan lavan reunaan omilta paikoiltaan hiljalleen siirtyneet reilusti alle kouluikäiset katsovat nallejen tanssia silmät loistaen. Viisivuotias taputtaa sylissäni ja hyräilee hänelle tutun ”jätä valo ikkunaan, se meidät kotiin johdattaa”-säveliä. 

Ekaluokkalainen tarkkailee esitystä musiikin lomassa toisenlaisin silmin. Hän tunnistaa, että kamelilla on ihan samanlaiset tossut kuin nalleilla, jotka hetkeä aiemmin kipaisivat lavan taakse näkymättömiin. Hän ihailee rakettia todeten, että sellaisen osaisivat ehkä helposti rakentaa koulussakin. 

Seitsemänvuotias tiedostaa, että hahmojen takaa löytyvät ihmiset, mutta haluaa kuitenkin mennä halaamaan nalleja. Pikkusiskosta huolehtiakseen, hän väittää, mutta laskee samalla, että takuulla jokainen nallehahmo tulee lämpimästi rutistetuksi. 

Ti-Ti Nallen vasta alkaneen 30-vuotiskiertueen lomaan on siroteltu viisaita ajatuksia elämästä. Usko itseesi, muistuttavat Riitta ja Hirsimetsän asukkaat. Näin he muistuttivat jo pikkusiskoani ja pikkuveljeäni, jotka nököttivät telkkarin ääressä kotisohvalla 80-luvun lopulla. 


Ovatko Ti-Ti nallet teille tärkeitä? Tutustu myös meidän perheen aiempiin Ti-Ti haleihin:

Ti-Ti Nallet muuttivat uuteen kotiin Lempäälän Ideaparkiin (2018) 
Poikkeuksellista läsnäoloa – Viikonloppu Ti-Ti Nallen kavereina Ikaalisissa (nalleperheen vanha koti Ikaalisissa, 2017)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram