Jo liki vuoden olen pyrkinyt löytämään lapsille myös kotimaisia vaatteita. Niitä en ennen esikoisen syntymää, 2012, ajatellut oikeastaan olevan edes olemassa Nokian kumppareita, Rukkaa, Reimaa ja Tuttaa lukuunottamatta.

Alkuhumahduksessa viime keväisten Lapsimessujen jälkeen tein niin pääsääntöisesti, lähes poikkeuksetta ja välillä tuskastuin, kun en löytänytkään nettiviidakosta jotakin tarvittavaa. Ei sillä, en osannut myöskään etsiä oikeita verkostoja (enkä osaa vieläkään), sillä moni pienyrittäjä tekee työtään kovin yksin ja saa vain sattumalta siivet selkäänsä.

Nyttemmin olen oppinut tasapainoa. Etsin kotimaisia vaatevaihtoehtoja, tutustun mielelläni uusiin pieniin merkkeihin ja käytän aikaa etsiäkseni niitä. Toisaalta ostan myös hyvällä omallatunnolla muita merkkejä, enkä ole luopunut sen enempää Gantista, Ralph Laurenista tai pikaisesti Lindexistä kipaistavista leggareista.

Kotimaiset kengät ovat olleet mutka matkassa, kun kyse on laadukkaista lastenkengistä. Tai ylipäätään lastenkengistä. 

Paukkupakkasilla tytöt rakastivat Lahtisen huopikkaitaan ja mä vanhempana niiden helpoutta, mutta niiden ja Goretexien rinnalle tarvittiin lämpimät talvikengät. Sellaiset, jotka tukevat lapsen jalkaa ja jotka näyttävät kivoilta myös mekon kanssa. Sellaiset, jotka voi kuitenkin hyvillä mielin valita myös päiväkodin kengiksi ja luottaa kestävyyteen ja käytettävyyteen.

Onneksi on Tepsut. Suoraan Orivedeltä kotimaisesti valmistettuna.

Tepsuja meillä on ollut ennen tätä talvea yhdet, nauhalliset punaiset, silloin kun esikoinen oli vauva. Silloin tossut olivat söpöt, mutta nauhojen käytännöllisyydestä en tänä päivänäkään ole niin varma. 

Kenkinä Tepsut ovat jämäkät ja hieman jäykähköt pohjista. Kävelemään opettelevalle pohjista johtuva joustamattomuus oli hieman haastavaa epätasaisella maalla kävellessä, mutta toisaalta nilkka oli erittäin hyvin tuettu.

Pian nelivuotiaan tarpeet ovat jo toisenlaiset kuin kävelemään opettelevan ja leikki-ikäisen jalkaan Tepsut tuntuvat ryhdikkäiltä.

Sitä paitsi Tepsujen lesti on leveämpi kuin monissa muissa kengissä, joten ne ovat istuneet mallina hyvin. Meillä oleva malli on vetoketjullinen, joka helpottaa jalkaan saamista.

Punainen nahkakenkä kääntövuorella on ollut ennen kaikkea tepastelijan itsensä mieleen. Niin monen päiväkotipäivän päätteeksi hän on todennut kertoneensa kengistä kaverilleen. ”Niistä mun punaisista.”

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram