Tämä valkoinen maa muistutti kauniista, helposta lumisadepalloaskartelusta, joka toteutettiin esikoisen päiväkodin omalle ryhmälle ystävänpäiväaskarteluna. Tykätty idea, jonka voi tehdä ihan minkä ikäisen pikkuaskartelijan kanssa.

Materiaalit näyttävään askarteluun ovat helposti saatavilla, sillä lasipurkkeja, kaikenlaisia pieniä muovihahmoja ja askarteluglitteriäkin löytynee melkein joka lapsiperhekodista.

Lisäksi tarvitaan vedenkestävää pikaliimaa ja jos haluaa kimalteille kelluvuutta ja vedelle hitaampaa liikkuvuutta, kannattaa poiketa apteekin kautta ostamassa glyserolia. Glyserolin suhde on meillä ollut vaihdellen noin 1:8 eli pääosin vettä ja joukkoon loraus glyserolia, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Joskushan näitä tehdään myös ilman glyserolia, joten siksi noiden määrien kanssa en itse ole ollut niin kovin ehdoton. Samasta glyserolista voi muuten valmistaa saippuakupliakin.

 

Muovihahmo liimataan siis (mahdollisesti maalattuun tai muutoin koristeltuun) kanteen kiinni pikaliimalla (tai vedenkestävällä veneliimalla) ja annetaan kuivua hyvin, puhtaaseen lasipurkkiin kaadetaan vesi ja kimallehileet, päälle glyserolia. Kansi visusti liimalla kiinni ja heiluttelemaan. Ihan kuten omassa lapsuudessa, joskus 80-luvulla. Kutkuttavaa.  


Tarvitset siis:

- pienen, kannellisen ja tiiviin lasipurkin
- pienen muovihahmon
- glitteriä
- pikaliimaa tai vedenkestävää veneliimaa, jota saa pienissä tuubeissa
- vettä

 

Lumisadepallojen historia ulottuu muuten 1800-luvulle saakka, jolloin ne olivat tuon ajan yläluokan salonkien muotijuttu. Silloin muovisen Nasun tai Minionin sijaan palloon sujautettiin kuitenkin vaikkapa vahakukkasia tai uskonnollisia pienveistoksia. Ihastusta nämä ovat siis herättäneet läpi sukupolvien.  

 

Tämä postaus on julkaistu ensilumen sataessa viime syksynä. Tänään, isojen valkoisten hiutaleiden putoillessa muistui näyttävä ja helppo toteutus mieleen.

- - - -

Joko seuraat arkeamme Facebookissa tai lähes päivittäisin kuvatarinoin Instagramissa? Näinä aikoina meillä valmistellaan 3v ja 5v tyttöjen kanssa joulua suurella lämmöllä, luetaan paljon ja askarrellaan vieläkin enemmän kolme- ja viisivuotiaiden kanssa sekä seikkaillaan ja retkeillään erilaisissa lapsiperhekohteissa. Koska mitään en pidä itsestäänselvyytenä, blogissa pohditaan myös elämää sen syvempinä merkityksinä.

 

Kommentit (4)

Marikainen
Liittynyt16.6.2016

Moikka,

niin mekin ollaan tämä koettu - sellainen, mitä voi tehdä lasten kanssa nopsasti ja sitä paitsi kiinnostavastikin sillä ajatuksella, että mitäs me tänne sisälle laitettaisiin ja minkä värinen hile olisi milloinkin kaunista.

Oliko sulla muuten näitä lapsena? Itselle tuli ainakin aikoinaan tän idean nähtyäni sellainen "oi niitä aikoja"-fiilis.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram