Isäinpäivänä on aika rauhoittua perheiden pariin, juhlistaa lasten isiä ja isoisiä. Meille tärkeitä, rakkaita.

 

Takuuvarmasti ilahduttavin muisto elämyksen ohella isälle jää itsetehdystä askartelusta, siitä rakkaudella tehdystä, jonka ääreen on pysähdytty pienten käsien liimatessa, maalatessa tai leikatessa.

Nämä kaikki ideat valmistuvat näyttävyydestään huolimatta hyvin nopeasti. Vaikka isänpäivään on enää muutamia päiviä, ehdit siis tehdä nämä - yhden tai halutessasi vaikka kaikki.

 

Taulu muttereista ja ruuveista tuo hymyn jokaiselle remonttimiehelle

Tarvitset vain vahvan canvaspohjan ja liimaa (Erikeeper käy hyvin perusliimana) sekä kaikenlaisia ruuveja. Valkoisella spraymaalilla tästä saa sisustuselementin, etenkin liittämällä päälle vielä pienen tyylikkään rusetin.

 

Jokainen isä tarvitsee oman suojelusenkelinsä

Jalanjälkiaskartelut ovat paitsi nopeita ja helppoja toteuttaa, myös kertovat muistoiksi talletettuina lapsen kasvamisesta.

 

Rakkauden sanoja lapselta

Muistatko, miten lapsuudessasi -  kerhossa, päiväkodissa tai ala-asteen ensimmäisillä luokilla - teit pyöritettäviä ympyröitä, joiden lohkoihin kirjoitit horjuvin keppikirjaimin sympaattisia tarinoita ja piirtelit söpöjä kuvia? Annoit ehkä isäinpäivä- tai äitienpäivälahjaksi, mummolle tai vaarille tai askartelit ilahduttamaan muuten vain. Se toimii liikuttavana yllätyksenä lapselta lähimmälleen.

Katso tarkemmin täältä

 

Kimallusta tarpeettomista cd-levyistä

Katso enemmän tästä

Vinkki: Laita cd-levyt pakastimeen ennen kuin nakuttelet ne palasiksi vaikkapa vasaralla tai leikkaat saksilla. Kylmänä levynpinta rikkoutuu helpommin. 

 

Ilahduttaisitteko isää koko perheen voimin?

Äidin ja lasten jalanjäljistä saa koko eläinperheen. Liimaa vain korvat ja hännät höyhenistä, paperista, pumpulista, huovasta tai kankaasta. 

 

 

Isä, aina Sinun vierelläsi

Isä ja lapsi kulkevat rinnakkain - läpi elämän.

Paina kartongille tai paksulle paperille isän ja lasten kengänjäljet. Kehystettynä tästäkin saa upean taulun.

Vinkki: Valitse kenkä, jossa pohja on mahdollisimman tasainen. Näin maali tarttuu mahdollisimman laajalle pinnalle.

 

Olisiko kortissanne tänä vuonna vasara vai koristaisitko kukkaruukun perhosin?

Jalanjäljet taipuvat moneen ja onnistuvat ihan pientenkin kanssa. Ruukkuun käyttäisin akryylimaalia, joka pysyy paremmin. Paperille painettavissa toimii hyvin vaikka sormiväri. 

 

Jäljet sydämessä - helppo soodataikina

Anna isälle muistoksi sydän, johon on talletettu lapsen / lasten sormenjäljet.

Onnistunut toteutus on esimerkiksi soodataikinasta, johon tarvikkeet löytyvät keittiön kaapeista. Katso helppo ohje täältä

 

Ruusutaulu

Ruusut, jotka valmistuvat ihan peruspaperista eli vaikkapa valkoisina printtipaperista, ovat hyvin helppoja tehdä. Tarvitset vain paperin ja pyöreää muotoa varten esimerkiksi juomalasin.

Katso ohje täältä

 

Taulu 

Alusta loppuun lapsen itse tekemäksi tulee myös taulu, johon lapsi itse laittaa liimaa, vaikka sitä peruserikeeperiä ja ripottelee päälle kimalletta. Muutamilla koristeilla - mitä ikinä askartelulaatikoistasi löydätkään - saa lisää näyttävyyttä niin halutessaan.

 

 

Tytöt, 3v ja 5v, pitävät paljon askartelusta. Meillä puuhaillaankin askartelupöydän ääressä lähes päivittäin, joko omatoimisesti tai hieman ohjatummin. Liimaa paidan hihassa, glitterpurkki lattialla väärinpäin ja tussia valkoisessa pöydässä. Toisinaan, aika useastikin. Toisaalta - pesukone ja imuri apuun, ehkä kupillinen teetäkin vanhemmalle. Yhdessä tekeminen on ilo.

 

Katso myös muita askarteluideoita: 

Takuuvarma askarteluhitti taaperosta alkaen - värikkäät napit tauluiksi, 6 ideaa 
Valloittavat lammasaskartelut lasten kanssa – ideat top12
Helppoa eläinaskartelua luonnonmateriaaleista
Kun mikään ei riitä

- - - -
 

Joko seuraat arkeamme Facebookissa tai lähes päivittäisin kuvatarinoin Instagramissa? Tänä syksynä meillä luetaan paljon, askarrellaan vieläkin enemmän, seikkaillaan ja retkeillään erilaisissa lapsiperhekohteissa sekä valmistellaan joulua suurella lämmöllä. Koska mitään en pidä itsestäänselvyytenä, blogissa pohditaan myös elämää sen syvempinä merkityksinä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram