”Äitille, mun omalle äitille”, vastaa mies kysymykseen siitä, kenelle hän askartelee ja jatkaa silmät loistaen ”Äiti on ihana, se auttaa mua aina. Mä rakastan sitä.”

 

Äiti. Ihana. Rakas. Miten vahva lataus yksittäiseen sanaan sisältyykään. 

”Ootko sä jo äiti?”, kummastelee vieressäni istuva, kun kerron pienten tyttöjen olevan lapsiani. ”Mäkin voisin olla äiti, mutta mä tykkään vielä enemmän mun omasta äidistä”, hän pohtii.

 

Tytöt, päivän pienimmät vapaaehtoiset, lajittelivat samansävyisiä nappeja ja näyttivät totutusti mallia liimaamiseen. Heidän ilollaan ei ollut rajoja, kun lähes jokainen olisi halunnut vieruskaverikseen juuri heidät. Huomio ujostutti ja hymyilytti.

Kehitysvammaisten aikuisten leiripäivässä keskustelu nappiaskartelujen äärellä kävi vilkkaana. Juteltiin kesästä ja uimisesta sekä siitä miten rentoutunut olo jää saunomisesta. Siitä, miten talveksi tulee hankkia uudet sukset, jotta pääsee meren jäälle hiihtämään.

 

Ihastumisista ja ystävyydestä keskusteltiin paljon. Siitä, miten onnelliseksi tulee, kun toinen juttelee ja hymyilee tai kun ystävä pyytää seuraksi katsomaan televisiota ja istahtaa viereen sohvalle.

 

Ennen kaikkea vaihdettiin ajatuksia perheistä ja vanhemmista, äidistä ja isästä. Miten mukavaa on käydä kotona. Saa tehdä isän kanssa lumitöitä ja syödä äidin leipomaa pullaa.

 

Äiti. Päivän tärkein sana oli äiti. Kaunein kortti tarkkaan harkituin, jännityksen huojuttamin kirjaimin kirjoitettuna osoitettiin poikkeuksetta äidille. Koska äiti auttaa. Koska äiti on kiva. Koska äiti odottaa kotona. 

Koska äiti on. Tärkeä meistä jokaiselle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Instagram