Kesäinen Tallinna on poikkeuksetta lapsiperheelle mukava elämys. Sitä se on erityisesti silloin, kun vanhaan kaupunkiin ja risteilyyn yhdistää sellaista, mikä on erityisesti lasten mieleen. 

Tallinnan eläintarha on sitä - kohde, jossa huomioidaan lasten viihtyvyys. Se on paikka, jossa jokainen löytää katsottavaa, sillä sen lähes 90 hehtaarin kokoisella alueella asustaa 10 000 eläintä, yli 500 lajina. 

Tallinnan eläintarha on nähtävyys, jonka olemassaolon olin täysin unohtanut. Aiemmasta käynnistäni on aikaa reilu kymmenen vuotta, mutta nyt itse äitinä lapsen kanssa matkustavana sarvikuonot, jääkarhut ja vaikkapa toisistaan hellästi huolehtivat apinat avautuivat aivan toisin silmin. 

Meillä oli esikoisen kanssa matkaseurana hänen hyvä ystävänsä äitinsä kanssa. Heille eläintarha oli useammilta vierailuilta tuttu, mutta siitäkin huolimatta pienet ystävykset kipaisivat innoissaan eläinaitaukselta toiselle ja hihkuivat silmät loistaen eläimiä nähdessään. He tarkkailivat pitkään valtavia jääkarhuja ja kurkistelevat pienten jyrsijöiden laatikoihin. Innostuivat eläimestä kuin eläimestä. 

Tallinnan eläintarhan erikoisuutena on suuri vuorikauriiden ja villilampaiden lauma, sekä lukuisat kotka- ja pöllölajit. Ehdottomasti kiinnostavimpia olivat silti afrikannorsut, sarvikuonot ja amurintiikerit, sekä uuden aitauksen saaneet jääkarhut. Noiden valkoisten jättiläisten uimista vankan panssarilasin takaa seuratessa ei jäänyt epäselväksi, mikä määrä niillä täytyy olla voimaa valtavissa käpälissään.  

Eläintarhassa pääsee näkemään eläimiä lähietäisyydeltä ja kulkuväylillä on ajateltu moninaisia vaihtoehtoja reittivalinnoille ja lepopaikoille esimerkiksi eväitä syöden tai kioskien tarjonnasta nauttien. Kaiken lisäksi sisäänpääsyn hinta on pystytty asettamaan varsin kohtuulliseksi (aikuiset sesongista riippuen 5e/8e, alle kouluikäiset lapset maksutta), jolloin eläimistä kiinnostuneen päätös vierailusta ei jää ainakaan lipun hinnasta kiinni. 

Eläintarhan alue itsessään on valtavan iso, joten nähtävää riittää koko päivälle. Ihan helteisimpiä päiviä tosin välttäisin paitsi porottavan auringon väsyttäessä vierailijat myös eläimet, jotka kömpivät lepäämään omiin suojiinsa vierailijoiden katseiden tavoittamattomiin.

Tallinnan eläintarhan historia ulottuu muuten meille Suomeen, sillä tarinan mukaan 1937 MM-kultaa voittanut Viron ammuntajoukkue toi Suomesta mukanaan lahjaksi saadun ilveksenpoikasen. Pienestä ilvespojasta, Illusta, kasvoi vuonna 1939 avatun Tallinnan eläintarhan ensimmäinen asukas ja se on yhäkin eläintarhan ikoni. 

 

Eläintarha on neuvostovuosien ilmeestään uudistunut hurjasti ja eläinten pieniä häkkejä on menneinä vuosina päivitetty vastaamaan tämän päivän odotuksia. Moninaisella, kiinnostavalla eläinlajistollaan voin suositella käyntikohteeksi lapsiperheille ja tiedän, että mekin koko perheenä tullaan varmasti palaamaan ensi kesänä. 
 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram