kuva Jokeri Pokeri Boxin kuva-arkisto

 

Taikapuhallus, än yy tee nyt!
Lapset lähes täydessä salissa puhaltavat. Pallojen määrä tuplaantuu, kahdesta tulee neljä. Lapsia naurattaa. 

Taikuri Simo Aallolla, TV:stä ja erityisesti Pikku Kakkosesta tutulla, on yhä taikuus tallella. Pikku Kakkosesta ja muista lastenohjelmista tuttu taikuri kiertää tänä vuonna maata Jokeri Pokeri Box 40v-vuotisjuhlakiertueellaan. 

Jokeri Pokeri Box! Oman lapsuuden maagiset taikasanat herättävät yhä muistot vuosikymmenten takaa. Siitä, kun nökötettiin lapsuudenkodin sohvalla pikkusisarusten kanssa telkkaria katsoen ja jännitettiin hatusta nousevaa pupua tai erilaisia sorminäppäryystemppuja. Puhallettiin kotisohvalla yhtä keskittyneesti kuin nämä pienet nyt. Taikuudesta lumoutuneina. 

 

Koko perheelle suunnatussa taikashowssa nähdään taikurin osaamisen laaja skaala sorminäppäryystempuista ja vatsasta puhumisesta hämmästyttäviin illuusioihin saakka.

Meillä lapset ovat nähneet shown sen verran monta kertaa, että he osaavat jo tiettyjä temppuja odottaa – ja ennakoida. Lentävä, hyppäävä tuoli naurattaa nelivuotiastamme jo kotoa lähtiessä ja eskarilainen kuiskuttaa omalla paikallaan tutuimpien temppujen juonta vieressään istuville. 

Lapsena en päässyt näkemään Simoa ja hänen avustajavaimoaan Kirstiä livenä, vaan tuttavuutemme jäi telkkaritasolle. Siksi siinä vaiheessa, kun Aalto kääntyy yleisöä kohden ja pyytää innokkaiden pikkukatsojien rivistöstä temppuunsa avustajaa, tekisi mieleni joka kerta nostaa omakin käsi ja hihkaista. Odottaa yhtä toiveikkaana kuin eturivien tulevat taikurit sitä, että valinta tulisi osumaan juuri minuun. 

Aallolla on taikurina taito kohdata lapset esitys ja vuosi toisensa jälkeen. Salit eri puolilla Suomea täyttyvät paitsi lapsista, jotka janoavat taikuutta, myös vanhemmista ja isovanhemmista. Ei ihme, että hänen taikuripolkunsa ensivuosilta löytyy työ myös lastentarhanopettajan virasta.

Vaikka iPadit ohjelmatarjontoineen ja pelit tehosteineen imaisevat lapset ja nuoret mukaansa, on live-esitysten arvo korvaamaton. Se, että näkee hauskan jutun tapahtuvan omien silmien edessä – pupun nousevan hatusta tai linnun lennähtävän taikurinviitan alta – on jotakin, joka ei unohdu. 

 

Muistan Aallon todenneen jossakin vuosien takaisessa jutussa, että hänen urallaan yksi parhaista asioista on toteutunut, kun hän on voinut elättää itsensä ilahduttamalla toisia ihmisiä. Mikä parasta, kiertäen maata vaimonsa, uudelleen löydetyn nuoruudenrakkauden rinnalla. Siinäkin on taikuutta kerrakseen. Onnellisessa, taianomaisessa parisuhteessa. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram