”Hem. Askallella. Lammas.”, vastasi kaksivuotias kuopuksemme viime viikkoiseen kysymykseeni siitä, mennäänkö käymään ruokakaupassa vai ollaanko kotona.

 

 

Niinpä me tehtiin lammas, jos toinenkin. Ihan yllättäen tämä ajatus lampaan askartelusta ei hänelle tullut, sillä meidän eka lammasprojekti – tosi tykätty sellainen – oli tehty pumpulipäällysteisenä valaisimena alkuviikolla. Pohjana valaisimessa on paperipallo ja sisälle pujotettiin jouluinen kirkas valonauha. On muuten söpösen valloittava ja valmistuu nopeasti. Sitä paitsi tää idea on muunneltavissa moneenkin eläinhahmoon, joten kaverin tekeminen tälle lampaalle on jo suunnitteluvaiheessa.

 

 

Jo viikkoja aiemmin oli tehty isosiskon kanssa pumpulilammas pahvimukin päälle ja laitettu pääksi massapallo.
Kipinä lampaisiin ilmeisesti syttyi, sillä lampaita tehtiin kaksi päivää lähes tauotta.

 

Maalattiin isolle canvaspohjalle sormiväreillä ruohoa ja taivasta ja liimattiin maitopurkin korkeista ja kaakaopurkin kannesta lammas. Kieputettiin lankaa (lovetun) pahvikiekon ympärille ja rullattiin sukkapuikon ympärille paperisuikaleita.

 

 

Seisova lammas saatiin talouspaperirullan hylsystä ja kädenjälkilampaita tehtiin tälläkin kertaa. Suosikiksi näytti loppuillasta valikoituvan vaahtokarkkilammas, jossa takuuvarmasti enemmän raaka-aineita maisteltiin kuin liimailtiin. Mukavaa yhteistä tekemistä joka tapauksessa. Joissakin iski kohta neljävuotiaalla väsymys leikkaamiseen, joten parille lampaalle napsin itse päät.

 

Ihan jokainen idea näistä on toteutettavissa pientenkin lasten kanssa. Pienet tykkäävät liimata pumpulia ja irtosilmiä, piirtää jalkoja ja maalata sormiväreillä sekä kiinnittää esimerkiksi maitopurkin korkkeja. Leikki-ikäisen kanssa onnistuu jokainen malli jokaisessa vaiheessa.

 

 

Muutama suunniteltu lammasidea jäi vielä toteuttamatta, mutta perheen pienet askartelijat ovat kuulemma siirtymässä hämähäkkivaiheeseen.

 

Tässä linkit niihin toteutusta vaille jääneisiin sinun ideoitavaksesi:

Pumpulipuikkolammas, renkaan päälle langasta pyöritetyt lampaat sekä pumpulilammas.

----

Teehetkien koti löytyy myös Facebookista https://www.facebook.com/teehetkienkoti/

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Jälleen hienot ja kivat askartelut, kiitos. Tykkään, vaikuttavat että ovat helppoja sekä kivoja toteuttaa (luulisin että helppoja heh, vielä kokeilematta mutta tarkoitus on), ja juurikin "arkipäivän" materiaaleista = helppo myös materiaalien osalta toteuttaa.
Inspiroivat ja hellyttävät :-) .

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu