Keittiön laatikoita siivotessa tulee välillä murheellinen olo. Moni elintarvike on näemmä parhaat päivänsä nähnyt. Turhan moni. Oih, mitä mä olisin voinutkaan tehdä noista linsseistä, mutta mitä tarkoitusta varten mahdoinkaan ostaa papuja. Pussin pohjalla muutama suklaamuro, toisessa kourallinen makaroneja. Hmm. Kokonaisia neilikoita? No, ainakin joulun tuoksua tuomaan.

 

 

Keittiön elintarvikkeet voivat oikeastaan olla askartelijan taivas. Nonparelli- ja makaronisiilejä, teelepakoita ja pellavansiemenkettu. Ikivanhaksi päässyt jauhelihamauste näytti kivalta kotkaväriltä, pari neilikkaa siipiin vielä Erikeeperillä, niin valmista tulee helposti.

Vähän voi lainata riisejäkin saadakseen siiliperheeseen kaverin, ja kurkottaa rakettispaghetteja kohtikin. Jo sillä määrällä, mitä lapset pudottavat aamuruokailun yhteydessä lattialle erilaisia murusia tai itse aamu-unet silmissä kaataa kaurapuurohiutaleita kupin ohi, saisi monta eläinkaverusta. Kokeilkaapas vaikka.

Sitä paitsi pienet askartelijat tykkäävät maistella ja askartelun lomassa voikin samalla opetella mausteiden ja elintarvikkeiden nimiä. Tältä maistuu kaneli, tältä maustepippuri ja huomaattekos nyt, miksi rakettispaghetti täytyy ensin keittää, vaikka olis miten kova nälkä.

 Piristävän mukavia, syksyisiä askarteluvinkkejä löytyy myös bloggaajakollegalta, käykäähän katsomassa ihana lehtisiili, sympaattinen pöllö ja uusia ideoita kädenjälkiaskarteluun.

 


Teksti on julkaistu alun perin syksyllä 2016, jolloin se tavoitti ison joukon idearikkaita askartelijoita kodeissa ja päiväkodeissa. Siksi julkaisen sen uudelleen, tuomaan jokaiseen kotiin ja varhaiskasvatukseen iloa yhdessä onnistumisesta.

- - - -

Meidän perheessä askarrellaan ja puuhaillaan paljon kolme- ja viisivuotiaan kanssa, tule mukaan seuraamaan arkeamme myös Facebookissa ja Instagramissa 

 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram