Sormien läpi soljuvat napit. Ne, joita voi lajitella riveihin ja koota päällekkäin. Tai lajitella väreittäin etsien sinisiä, punaisia ja pinkkejä. Pohtia, mikä on pienin, mikä suurin, mikä kimaltavin ja mikä erikoisin.

 

Nappiaskartelun lumoissa meillä ollaan oltu monet kerrat. Nyt tytöt halusivat valita Spidermanin, tuon punaisen seittisankarin. Siitä tuli itseasiassa sen verran kiva, että tehtiin se suoraan tauluksi.

Idea nappitauluissa on todella helppo. Canvaspohjalle tai vahvalle kartongille liimataan haluttuun muotoon leikattu paperi, esimerkiksi pöllö, norsu tai perhonen. Sitten vain paljon liimaa päälle ja nappeja, yhteen tai kahteen kerrokseen. Jos haluaa sommitella sisustuksellisen kauniisti, voi etukäteen yhdessä lapsen kanssa lajitella nappeja värisävyittäin tai sitten antaa lapsen olla juuri haluamallaan tavalla luova ja poimia juuri ne napit, jotka hän itse haluaa.

 

Spidermanin kohdalla kokeilimme pelkkien ääriviivojen sisään liiman levittämistä ja onnistui sekin. Ei ehkä ihan yhtä lapsiystävällinen toteutustapa, kun alueen hahmottaminen on hankalampaa etenkin vaalealla pohjalla.

 

Kaunis ja erilaisen huomiota herättävä nappitaulu on muutoinkin askarteluna loistava, sillä sopii toteutettavaksi taaperoikäisestä alkaen heti, kunhan vain napit kädessä pysyvät ja on jonkinlainen taito laittaa niitä osoitettuun paikkaan. Meillä tytöt ovat tehneet näitä jo reilun vuoden ikäisestä, joten kokeilemaan vain!

 

Napeilla voi tehdä valtavan paljon kaikenlaista. Esimerkiksi pöllöt, norsut ja sisiliskot ja monet muut kivan helpot toteutusideat löydät aiemmasta postauksesta.

 

Tänä viikonloppuna aika kuluu monien ystävätapaamisten, ulkoilun ja Muumimaailman Taikatalven merkeissä, mutta tytöillä on jo toive kirahvista, ketusta ja kissasta napein toteutettuna. Nappeiluinto iski siis taas.

- - -

Teehetkien koti-blogia voit seurata myös Facebookista sekä aktiivisisesti päivittyvässä Instagramissa.  

Kommentit (2)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kahden odotetun ja rakastetun pikkutytön äiti; ekaluokkalaisen ja viisivuotiaan. Sielunkumppanin vaimo. 

Sormet kimalleliimassa, kirjapinoihin rakastuen, suuret seikkailut ja pienet merkitykselliset hetket. Isot ja pienet ystävät. Iltateetä ja sympatiaa. Aktiivista lapsiperhearkea elämysmatkaillen. Työn ja perheen tasapainoa hakien.

Elämää valkoisessa kodissa. Elämän parasta aikaa.

- Marika -

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017
Joulukuu
2016
Joulukuu

Instagram